Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И тоа некаде сакав да го кажам, многу касниме од животот од другите европски земји како уште у 16 век да се наваѓаме?Ти/вие сметате дека сме чуден народ?
Јас мислам дека ги имаме сите приоритети како западно европските земји, можеби не со толку високи стандарти и услови, ама не сме ни толку
Тоа што се збори, се збори зошто некогаш балканот не бил толку развиен и не се инвестирало во него за да се создаде живот како што имале развиените земји.
Заостанати сме, но во смислол на модернизација на нашиве...би сакала да ги наречам метрополи, ама не се-затоа гратчиња...
Свеста кај народот и не е баш развиена, ама нели сега работиме на тоа?:wink:
Образованието и не ни е така стегнато кога станува збор за јазици, сметам дека би требало да има повеке од четири часа неделно изучување на странски јазици и информатичкото образование да се подигне неколку степени погоре...
Кај и да е за некоја децение нема да бидеме чуден народ:turn:![]()
Тоа не е веќе чудно... тоа проработеле гените на изродите кои од секогаш ги имало.Тебе те пизди кога ќе чуеш како некој вика дека сме чуден народ, а како би реагирала кога некој ќе ти каже дека радо би се спакувал и би отишол да живее во Грција? Ова од уста на македонец, што тука се родил и израснал.
Имав прилика да слушнам таков бисер од соученик кога читаше еден состав кој го имав напишано за Македонија, за кој што исто имаше реакција “Аман, што ти станало“?
Тоа не е веќе чудно... тоа проработеле гените на изродите кои од секогаш ги имало.
за ова и зборам,постојано ја негираме својата некултура.
ме нервира што ништо не преземаме околу тоа,само збориме дека сме позаостанати,дека европа и светот имаат поразвиена култура,поразвиен менталитет,но никој не се труди да допринесе за нашето ментално развивање.
колку муабети слушнав за време на ЛОИ..“ние вакво нешто никогаш нема да напраиме...“
и се потценуваме и не мрдаме со прст...
имав ваква расправија со брат ми и го убедував дека треба да идеме напред а он ми рече “епа сеа кога никој не мрда зашто јас да се двојам“...
а зашто да не биде “абе сите седат со прстот во уста дај јас да преземам нешто-може ќе го следат мојот пример и ќе напреднеме како народ?“
не сакам темава да забега во политички муабет зашто не се виновни партиите,ниту државата виновни сме ние самите.