Mlad_man
Sine Qua Non
- Член од
- 20 април 2007
- Мислења
- 3.475
- Поени од реакции
- 207
Ќе пројде... кај и да е.
Хахаха се надевам јас на такво чудо ама со Бокица наш добива нов фазон тоа срање. Иде накај хомо стил некој. Барем за со музикиве.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе пројде... кај и да е.
Токму така,,ние сме дефинитивно народ со предрасуди...се додека нив ги има нема да се променимеЌе почнам со она што го имам заклучено а во продолжение ќе надополнам со цитати од сите области во форумов...
Имам кажано и на друга тема,ние Македонците сме преценет народ.Зошто?Затоа што само на уста сме јаки,а на дела никаде не нема.Сите ќе речат ние сме чуствителна нација,добродушни,сакаме да помогнеме,кога ќе ни дојде најтешко знаеме да се бориме за својот народ и држава,добри,традиционални,морални и слично.
И јас ја сакам мојата земја и овој народ,но реално не сме толку добар народ какви што се кажуваме.
Кај нас се почитува традицијата и многу многу од границите на нормала не смее да се оди понатаму(контра примери за ова има многу,традиционалните,општествените и моралните норми се буткаат пред нос само пред оној за кој се зборува,а за себе не важат)
Сакаме европски слободно да живееме,без предрасуди и стереотипи,плукање на се што е различно од нас,а неможеме една нудистичка плажа да направиме,а камоли нешто друго.
Сакаме да ги прифатиме новините што ги носи новото време,но добро прикриени никој да не види,зошто веднаш ќе ти залепат налепница,се плашиме од самите себе си и ретко кој е способен да се спротистави и да го живее животот како што му одговара.
Многу сме лицемерни,најважното правило е да се ѕирне кај комшијата,себе си во огледало нема погледнување.
Народот е ист како оние што ја водат државата,вртење само натаму од кај што дува,контрадикторни за секоја ситуација.
Македонец,човек што рмба цел живот,вечно се жали,никад не е задоволен со себе,и увек државата му е крива
Шпион
мислиш :Доста кењате бе, пекмези.
НИЕДНО дете у ниедна друга земја го нема детството шо го иаме ние тука у македонијава/екс ју земјиве.
Src, kjotekot od rajot izvira.мислиш :
Ќотек во школо
Ќотек дома
Ќотек надвор
Јеа закун детство![]()