Што е љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување
mislam deka ne moze da se kaze shto ljubovta e, tuku samo shto ne e ljubovta
I ushte edna definicija od kaj mene na faks sho bi mozela da se primeni i na ljubovta... I don't care what money is, I care what money does.

Љубовта е кога ќе и свршиш во уста и девојката ќе го проголта.

Има доволно теми за ова...сори ама...:toe:

А Никола, ти...досаден ми стана со ебењето...не можеш малку подлабоко да гледаш од устата на некоја девојка?

Јас не разбирам зошто ми се обраќаш, а и сите останати под 18?
Малолетни сте, не сакам никаков муабет со вас на вакви теми.

Има доволно теми за ова...сори ама...:toe:

А Никола, ти...досаден ми стана со ебењето...не можеш малку подлабоко да гледаш од устата на некоја девојка?

Тендер, реално, ти не би голтнала семена текучина на некој шо не го сакаш, нели?

Гледај ти подалеку од устата на некоја девојка :) Оди до хранопровод бар...

Сметам дека неможе да се определи љубовта со зборови.Ако не ја почувствуваш на своја кожа колку и да ти кажуваат дефинициии не може да се сфати.Но ќе пробам да кажам нешто што јас мислам и чувствувам.Љубовта е најубавото нешто што може да се случи на една личност.Со неа се чувствуваш како повторно да си роден.Но не треба многу да ја искористуваш затоа што може да те удри по глава.

Јас не разбирам зошто ми се обраќаш, а и сите останати под 18?
Малолетни сте, не сакам никаков муабет со вас на вакви теми.

Добро.Не знаев.Ќе си ќутам.:)

Тендер, реално, ти не би голтнала семена текучина на некој шо не го сакаш, нели?

Гледај ти подалеку од устата на некоја девојка :) Оди до хранопровод бар...

Лол...што е финтата на тоа што ме праша? Дека девојката голта семена текучина само на тој што го сака?
Јас...би голтнала на било кој.:)

Јас гледам и подлабоко од хранопровод...:)

Охохо,значи сите што голтаат тепано млеко(вашата текуЌина) од љубов тоа го прават.

Аман љубов и страст не е исто.

Доста правевме муабет за неисцрпниот извор на млекце кој би можел да ја спаси нашава млечна пропадната индустрија. Поевтинете го јогуртот.
Не сум модератор да попувам,но редно е да се вратиме на дефинициите за љубовта. А не за текучината.

Навистина,забегавте од темата.

Во принцип не може да се даде точен одговор на што е тоа љубов. Секој има различен пристап и гледиште на тоа што е љубов. За чувства не може да се даде некоја посебна или универзална дефинција, затоа што не сите чувствуваат исто.
Инаку јас и претходно се изјаснив и еве го мојот став:

Љубовта е за мене неопислива и секој човек ја чувствува на
различен начин.
Како и да е,за мене тоа е чувство кое што го прави човекот комплетен и без љубов ништо нема да биде тоа тоа.
Светот би бил пуст,беден,празен.
Сега дека е болна,болна е.Мислам некогаш човек може да се почувствува најкатастрофално.И сето тоа да биде пропратено со солзи тин,но јас мислам дека љубовта е една од причините поради кои човекот е човек.Способноста да сака и дава љубов.

~*~

Охохо,значи сите што голтаат тепано млеко(вашата текуЌина) од љубов тоа го прават.

Аман љубов и страст не е исто.

Доста правевме муабет за неисцрпниот извор на млекце кој би можел да ја спаси нашава млечна пропадната индустрија. Поевтинете го јогуртот.
Не сум модератор да попувам,но редно е да се вратиме на дефинициите за љубовта. А не за текучината.

Поентата само по себе е дека нема дефиниција ... НО ајде да дефинираме.
*го вади жолтиот тефтер од првата фиока на бирото*

Д-р.Дин Орним

Љубовта и блискоста се наоѓаат во коренот на човештвото.Не познавам ниту еден друг фактор во медицината, ниту исхраната, ниту стесот, ниту наследството, ниту лековите, ниту хирургијата, што има поголемо влијание врз нашиот квалитет на живот.

Д-р.Клод Стајнер
Да се биде исполнет со страст и со рамнотежа е да се биде духовно освестен, значи да се биде моќен.

Ерих Фром

Да сакаш некого не е само силна емоција, тоа е одлука, суд, ветување.

Пауло Коелјо
Вистинската љубов е акт на целосно дарување, оној кој сакал, го победил светот.

Марк Леви
Љубовта е парче надеж, постојано обновување на светот кој води кон ветената земја.Смртта е само миг од животот за оној кој знаел да љуби и да биде љубен.

Халил Џибран

Кога љубовта ќе ти даде знак, следи ја, иако нејзините патишта се стрмни и тешки!

Анита Наир
Љубовта е безбојна, несигурна течност.Љубовта пали и согорува, љубовта заминува без трага-ни дим, ни пепел.Љубовта е отров, преправен во духот на виното.

Гете

Она што го претставува блаженството на човекот, подоцна станува извор на неговото страдање.Имаме толку многу, а чувствувањето за неа сето тоа го голтнува, имам толку многу, а без неа сето ова не ми претставува ништо.

Чарлс Буковски

Љубовта е добра за оние што излегуваат на крај со психичкото преоптоварување.Тоа е како да пренесуваш на грб канта полна ѓубре преку бучна река од моч.

... Доволно е или да продолжам да дефинирам?

После мал милион книги, философија и психологија, сите медицински трудови кои што некогаш ги имам прочитано, што е љубов, знам само кога ќе го погледнам него.

Дефиниција!

Моја дефиниција за љубов-
Не барај ја дефиницијата за љубов во филозофите.

Ништо лично:smir:

Сепак,тоа си е насловот на темата.Што е љубовта? Значи,е поставена во вид на прашање,кое бара одговор. Или барем нешто слично на одговор.
Мислите можат слободно да одат во темата-Познати изреки од големите мислители.
Со самото постирање на темата,другите членчиња на форумов си даваат сами за себе дефиниција ,што претставува за нив љубовта.Коишто за некои од страна можат да звучат смешни,аха и ајде сега да им се ситиме на нивната малоумност и прозирност.Јее докажав дека сум најпаметен.
Ајде сега да ја заклучиме темата оти нема дефиниција.Факт е дека нема,тоа го знаеме сите како 2+2. Тоа е исто како да прашаш што е небо.

Никој не може да дефинира што е љубов. Ниту јас ниту Сатори ниту Серпико ниту Никола ниту Буковски ниту Џибран ниту било кој со вагинален секрет или бела текучина на светов. Откриваш што е љубов кога цел живот ти поминува пред очи. Ако засекогаш(до крајот на твоето животче) останеш таков,вљубен,ја знаеш дефиницијата. А ако си поставил тезга и нудиш `љубов` во замена за`љубов` тогаш зборуваме за друга работа. Толку.

Цело време мислиш на него и кога си со него не можеш да му речеш "чао". Љубовта е мешавина од сите чувства што постојат и што можеш да ги замислиш. Знаеш дека ја чувствуваш љубовта тогаш кога неговата насмевка ти го осветлува денот, не можеш да престанеш да го гледаш дури и цел ден да си го поминала со него, нонстоп ти шета во мисли, го сонуваш и со отворени очи.
Не може да се каже кога ќе се случи љубовта, таа едноставно... се случува. Кога погледот ќе ти легне на неговото лице, не сакаш да погледнеш настрана од него. Тоа е љубовта. Ништо друго...

И да... Ова не е дефиниција. Ова е мое лично доживување кое знам дека ќе ми трае вечно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom