Што би се случило кога сите луѓе еден цел ден би зборувале само вистина?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Пааа најверојатно ќе се повредиме премногу меѓусебно затоа што вистината некогаш боли премногу.

Spored mene treba sekoj den da se kazuva vistinata - kolku i da e bolna... Megutoaaa etee nesto ne tera odvnatre da sokrieme nekoi raboti, da gi prekutime, da si nemame problemi.. Pa idi posle ajde kazi ja vistinata pa da si go okrkas stapot :vozbud:

pa site vo eden den vistina ako kazuvame mislam deka ke pocnat kamenja da pagaat od neboto

Ке настане општ хаос. Ке се искољат сите меѓу себе, пола бракови ке се распаднат, ретко кое пријателство ке опстане и така натака.

Хехе неостварливо е ова! Светот е заснован на лаги,живееме со нив цело време и никогаш нема да се ослободиме од нив... Тоа е реалноста, сепак има и слатки лаги кој секој радо би ги чул:smir:

Хехе неостварливо е ова! Светот е заснован на лаги,живееме со нив цело време и никогаш нема да се ослободиме од нив... Тоа е реалноста, сепак има и слатки лаги кој секој радо би ги чул:smir:

Аман заман, знаеме дека е неостварливо! Поентата е да ЗАМИСЛИТЕ ХИПОТЕТИЧКИ како би било.

Хипотетички замислувам и во таа хипотетичка замисла би настанале огромни катастрофи, предизвикани прво од оние кои "секогаш ја зборуваат вистината", политичарите. Во најлош случај би започнале атомска војна и би се изубиле сите.

Пааа да би морале да кажуваме вистина,,,....мхм....секако би имало последици некогаш е едноставно подобро да се сокрие вистината....да утешиме некого со тоа , да не повредиме некој, ама од друга страна можеби и светот би станал и подобро место за живеење каде ничиј живот не би се темелел на лаги и измислици и секакви трачеви....

Иначе Баш вчера дочитав една книга -Дневникот на лагите- кај што едно дете може да ги детектира лагите...а тоа само ќе му го уништи животот....ако добро ја сватиф книгата некогаш навистина е подобро да се излаже...за да се заштити некого....

Би се испокарал со многу луѓе. Ништо добро нема да произлезе од тој ден. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom