Што би се случило доколку ги прекинеме „преговорите“ за името?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Много ми харесва темата,заштото е много реална и важна за сите грагани на РМ и Балкана.
1.Ако се прекинат преговорите е голема вероватността да остане визниот режим за државите от ЕУ.Зашто?Заштото едно спиране на преговорите от страна на РМ,ке покаже дека вие "бегате" от преговорите,не сакате да водите диалог со ГР.
Лично мое мнение е дека треба да продолжат преговорите и да не отстапвате ништо друго освен Македониja.
2.Едно излизане от преговорите на РМ ви блокира за неопределен период за "готовиот" ви влез во НАТО.Ако се запрашате вие сте изполнили сите критериуми и чекате ГР да ви дозволи.Дефакто вие сте на прага на НАТО.
3.Едно излизане от преговорите,ке отдалечи за неопределен период за започнуване на преговори от ЕУ.Ке се даде предимство на Србиja,Албаниja,Црна Гора.
Во таква ситуациja РМ рискува да остане надвор от ЕУ и целиот западен балкан да влезе со изклучение за сега на Косово,па може би и Босна.
4.Прекунуването автоматично значи тиха изолациja.Колкото вашите медиуми да велат дека нема да има изолациja,бидете сигурни дека ке стане така.РМ сама ке се изолира.

Сега ке ви кажам решението за мене:
1.Продалжават преговорите,па не се дава ни една буква от името.
2.Граганите на РМ САМИ блокират и недозволуват ни един грк да влезе во РМ,ни една кола со грк или грцка регистрациja да влези во РМ.Сите грчки стоки се вадат от продавниците и се палат пред амбасадата на Грциja.Македонските грагани прават палатков лагер пред амбасадата на ГР и ЕУ во Скопje.Исто така пред конзулата во БТ.
Притиснете ГР!Ако само се браните нема полза,треба силна атака.Преглупаво е да се делите на партии,на цветове и така натаму.Вие сите имате една цел-запазване името на државата.Ова треба да ви обедини.

Така е..нешто друго веќе невидено

И мене...особено ако е кажано дека е ...САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА!!!?
:nesvest:
:tapp:

Ајде лавче.
Три четири :

Гвујо :aplauz::aplauz:Гвујо :aplauz::aplauz: Гвујо :aplauz::aplauz:Гвујо:cuc::cuc:

:olee:

Много ми харесва темата,заштото е много реална и важна за сите грагани на РМ и Балкана.
1.Ако се прекинат преговорите е голема вероватността да остане визниот режим за државите от ЕУ.Зашто?Заштото едно спиране на преговорите от страна на РМ,ке покаже дека вие "бегате" от преговорите,не сакате да водите диалог со ГР.
Лично мое мнение е дека треба да продолжат преговорите и да не отстапвате ништо друго освен Македониja.
2.Едно излизане от преговорите на РМ ви блокира за неопределен период за "готовиот" ви влез во НАТО.Ако се запрашате вие сте изполнили сите критериуми и чекате ГР да ви дозволи.Дефакто вие сте на прага на НАТО.
3.Едно излизане от преговорите,ке отдалечи за неопределен период за започнуване на преговори от ЕУ.Ке се даде предимство на Србиja,Албаниja,Црна Гора.
Во таква ситуациja РМ рискува да остане надвор от ЕУ и целиот западен балкан да влезе со изклучение за сега на Косово,па може би и Босна.
4.Прекунуването автоматично значи тиха изолациja.Колкото вашите медиуми да велат дека нема да има изолациja,бидете сигурни дека ке стане така.РМ сама ке се изолира.

Сега ке ви кажам решението за мене:
1.Продалжават преговорите,па не се дава ни една буква от името.
2.Граганите на РМ САМИ блокират и недозволуват ни един грк да влезе во РМ,ни една кола со грк или грцка регистрациja да влези во РМ.Сите грчки стоки се вадат от продавниците и се палат пред амбасадата на Грциja.Македонските грагани прават палатков лагер пред амбасадата на ГР и ЕУ во Скопje.Исто така пред конзулата во БТ.
Притиснете ГР!Ако само се браните нема полза,треба силна атака.Преглупаво е да се делите на партии,на цветове и така натаму.Вие сите имате една цел-запазване името на државата.Ова треба да ви обедини.

Тоа што ти го сугерираш овде...возможно е само таму каде што нема луѓе (без срам и перде) кои (ни/ми) сугерираат ПОДВИТКУВАЊЕ на КИЧМИТЕ..и (скапани читај) КОМПРОМИСИ..оти (ќе) сме биле „готови„...

Тоа што ти го сугерираш овде...возможно е само таму каде што нема луѓе (без срам и перде) кои (ни/ми) сугерираат ПОДВИТКУВАЊЕ на КИЧМИТЕ..и (скапани читај) КОМПРОМИСИ..оти (ќе) сме биле „готови„...

Коа сме веќе кај кичмите :tapp:

Македонија, реално, нема богата историја. Неколку мали востанија против Турците... кои завршија неславно. Четничко движење ( ВМРО) на кое претендира и Македонија и Бугарија, насилни или доброволни мобилизации за туѓи војни и интерси. Партизанско движење за време на 2-та светска војна кое беше задоцнето и доволно една партија да воведе дикатура 40 години, но малку за создавање на мит. Затоа се трудиме да го присвоиме митот на Античките Македонци- иаку и други претендираат или пак го сметаат како оштоцивилизациска придобивка. Се на се малку за да имаме мит на кој чврсто ке стои националниот идентитет и нашата државност. Груевски, можеби од други попрагматични причини не сака влез во ЕУ, но еве се овозможува на Македонија да си направи својот мит. Тој мит ... мора да има цена. Цена во бол, солзи...и крв. И, ако од трите блока кои имаат различна политика позиција во прашање на името ( СДСМ и албанскио блок за промена на името, а ВМРО-ДПМНЕ протов промената) превагне ВМРО-ДПМНЕ...еве шанса на Макеоднците за мит. Е, тогаш Макеедонците ке се изборат за статус на библиски народ. Кој преживее...ке раскажува и пишува.

Коа сме веќе кај кичмите :tapp:

Овде се споменува ...РЕФЕРЕНДУМ некаков..
А го распишаа ли???
пс
Судите (овде) за намери..или за дела??.
ппс
И ФИРОМОЉУБЕЦОТ (ни/ми) кажа само за два месеца..а крај му нема..на двата месеца де...

Ако граганите на РМ не бранат името на државата си,поверваj дека нема да го зачувате.Ако го оставите на коja и да е партиja(без разлика),ке ви продадат,запамти шо ти велам!

Ако граганите на РМ не бранат името на државата си,поверваj дека нема да го зачувате.Ако го оставите на коja и да е партиja(без разлика),ке ви продадат,запамти шо ти велам!

Мене тоа ми е одамна повеќе од јасно..а во неможност друго да направам..барем се надевам дека ќе превагне таа опција за која јас се залагам..Македонија по секоја цена..иако последиците кои би настапиле..и самиот не знам дали би биле прифатени од сите Македонци??
пс
Под поимот Македонци ..мислам на сите кои тоа и така си се чуствуваат..и живеат во Земјата на Македонците.
:toe:

Овде се споменува ...РЕФЕРЕНДУМ некаков..
А го распишаа ли???
пс
Судите (овде) за намери..или за дела??.
ппс
И
ФИРОМОЉУБЕЦОТ (ни/ми) кажа само за два месеца..а крај му нема..на двата месеца де...

Ај вака.
Бидејќи е во контекст на темата, објасни како ти (или евентуално твојата сродна душа која толку многу ја браниш ) ќе постапеше во не толку далечната 1993-та година ?

Ај вака.
Бидејќи е во контекст на темата, објасни како ти (или евентуално твојата сродна душа која толку многу ја браниш ) ќе постапеше во не толку далечната 1993-та година ?

На времето ...за секоја моја крупна одлука се „консултирав„ со Баба Ванѓа - Струмичанката од Петрич..
пс
Сега ...да ме прашуваш..кога оваа е веќе покојна..е ..ај да кажам ..е нефер спрема мене.....да не употребам потежок за тоа збор.
пс
Сечија одлука која се однесува и на мојата „кожичка„ ..е за мене легитимна на секаков критички осврт..во секое време и час..
Само затоа ..што (тогаш) ми е оневозможено лично изјаснување..во призната форма и облик..наречено сенароден РЕФЕРЕНДУМ..
Се друго е ...насилие и самоволие..барем од мој аспект гледано.

Ај вака.

Ediinstvenoto umno reshenie vo toj moment koja bi ja donel sekoj umen DRZAVNIK e ostavka i raspishuvanje na predsedatelski izbori.
Gligorov ke odeshe so agendata za prifakjanje na REFERENCA po vashe ili menuvanje na ime-REALNO.
Ako gi dobieshe izborite so takva agenda, REALNO ke go dogovoreshe i novoto ime bidejki ke imashe mandat od narodot.A deneska veke ke bevme chlenka na NATO I EU.

Ediinstvenoto umno reshenie vo toj moment koja bi ja donel sekoj umen DRZAVNIK e ostavka i raspishuvanje na predsedatelski izbori.
Gligorov ke odeshe so agendata za prifakjanje na REFERENCA po vashe ili menuvanje na ime-REALNO.
Ako gi dobieshe izborite so takva agenda, REALNO ke go dogovoreshe i novoto ime bidejki ke imashe mandat od narodot.A deneska veke ke bevme chlenka na NATO I EU.

Другото „решение„ ќе беше:
Да ја батали таа негова „мудра„ политика..од сите газолижачки новинари насекаде и секој час ногу фалена..
пс
Ама затоа денес... во архивите за тоа време ...кај сите МК печатини медиуми ги нема тогаш насекаде фалените „мудри„ решенија..
Обидете се да побарате некое..го НЕМА...оти ВЕЛИКИОТ БРАТ НАСЕКАДЕ ГЛЕДА(Л)..

:nesvest:

а третото решение ќе беше
да имаше бабата тестиси ќе беше дедо

дај свртете се малце кон напред, нова година иде, и не туку ми верглај 2 месеца како изгребана плоча

http://www.sitel.com.mk/default.asp?ItemID=0A9B4745EA48F642B193DCE23416F222

ubavo razgledajte go ova

i prasajte se koj go dokrival i zosto istoto...koj ne sakal da ``provocira`` a????

Гледај ...како ли ми сугерира „погорниов„ ..

дај свртете се малце кон напред, нова година иде, и не туку ми верглај 2 месеца како изгребана плоча
:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom