Што антивирус користите?

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Јас на работа имам Comodo... глата да му паднит на тој шо го напрајл Комодово...:mad:

А дома, никаков немам.

Наравоучение: поарно никаков, него Comodo

маме му ебам :)
Control panel - add or remove programs - uninstall Comodo - restart :D

Control panel - add or remove programs - uninstall Comodo - restart :D

Ама замисли, заради тој потег, once; мене ќе ме преинсталираа :D
Озбилно...
House policy... не знам шо запнале Comodo та Comodo; ко баџанак да им е змејот, да би ги изел сите :D

Без антивирус... Тук там чепнан ОС за какви содржини да прифаќа од интернет, какви да не прифаќа...

Абе ова Авастов само мене ме зеза или што е работава ?
Симнав фри верзија пред месец дена и не ми го симна како фри туку како трајал верзија,денеска истече лиценцата,си еба мајката,многу се изнервирав.

Дај препорачајте друг антивирус или да го симнам Касперски 2013 ?

samo eset smart security 5 i teraj rabota ako sakas i ke ti dadam t-nod user sto sam gi naoga klucevite za dozivoten krak...na pp se razbira..:)
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 19:09 ---
samo eset smart security 5 i teraj rabota ako sakas i ke ti dadam t-nod user sto sam gi naoga klucevite za dozivoten krak...na pp se razbira..:)

Симнав фри верзија пред месец дена и не ми го симна како фри туку како трајал верзија,денеска истече лиценцата,си еба мајката,многу се изнервирав.

па треба само да се регистрираш нешто имеил да внесиш и толку. сигурно ти стигнуваа секој ден пораки ниеднаш не ги прочита? :D

При симињање, дури и при/послем инсталација, Аваст те спамира со понуди за целосната верзија, попусти едно друго и ти нуди трајал верзија. Сигурно си се збунил и си симнал трајал од целосната верзија.
Или пак како што кажа членот погоре не си се регистрирал. Внеси било кое име/презиме и било кој e-mail.

--- надополнето: 1 октомври 2012 во 19:09 ---

Ова Нодов нема шанса уште еднаш да го инсталирам на моја машина,тоа е Се,само не антивирусна програма.Толку.

Инаку проблемот било кај тоа со мејлот -.-
Се регистрирав и сега е во ред,ни на крај памет дека е до тоа...

KIS-2012 - дефинитивно еден од најдобрите...:)
-поздрав

Едно прашање до компјутерџиите. Што ќе се случи ако на пример немам антивирус. Дали и колку е тоа лошо? Ме нервира, сакам компјуерот (кој е веќе стар) да работи побрзо па ми текна дека тоа е еден од начините нели.

Едно прашање до компјутерџиите. Што ќе се случи ако на пример немам антивирус. Дали и колку е тоа лошо? Ме нервира, сакам компјуерот (кој е веќе стар) да работи побрзо па ми текна дека тоа е еден од начините нели.
Нема ништо да ти се случи, само компјутерот е повеќе изложен на вируси и слични глупости ако сурфаш на непроверени сајтови. Откако ќе избришеш антивирус, треба само да си повеќе претпазлив со сурфање и работење и ќе си фураш без проблем, јас долго време немав антивирус, па кога надоградив рам на стариот, тогаш ставив Аваст и си шибам. Имаше една тема овде на форумов, пробај да ја најдеш од билбил за тоа како побезбедно да сурфаш.

Морам да го пофалам новиот NOD 32 Smart Security 6 RC ( Release Candidate ). Иако уште не е целосно комплетиран презадоволен сум од него. Нод како антивирус го ставам на секој можен компјутер што сум го правел досега и едноставно работи одлично. Ниту користи премногу ресурси, ниту го кочи компјутерот ништо. Кај новиот, шестката, најмногу ми се допаѓа Anti-Theft опцијата, прекрасна работа.

Доколку знаеш што правиш тотално ништо нема да ти се случи. Не кликај на сомнителни линкови од типот на вијагра или милион евра линковите, ме симнувај и не инсталирај програми од непознати извори. Јас сум без антивирус година дена и немам никакви проблеми. Еднаш месечно за секој случај скенирам со malwarebytes anti malware и толку. Ниту еднаш нема пронајдено штетник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom