Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Добро штоо ви е на вас, кој ве навреди? Кој кажа нешто лошо за металците или музиката?
Зборуваме овде за врска, а не за вашиот стил на живеење
И ако некој несака партнер металец не значи дека ги мрази оние што слушаат метал. Како што кажав погоре станува збор за различни интереси
Еве на пример ти си металец и имаш женска која обожава да речеме рап, ти сакаш да излегувате на места каде што пуштаат метал, таа сака да оди на рап журка и автоматски доаѓа до несогласувања. Ај една вечер ќе иде таа со другарки ти со другари меѓутоа утре пак се појаува истиот проблем. Е сеа ако постои голема љубов нормално има и компромис, затоа и има различни мислења дали би биле или не со таков партнер

Затоа се изјаснив дека не би идела со металец, различни интереси....не беше ова навреда за металците....ова може да се однесува и на раперите и турбофолкерите итн....
Да. Ако има љубов, зошто да не, би отишол и на рап свирка и транс и техно ивент(само турбофолк не) и би си поминал најубаво, зошто до мене имам девојка која ја сакам нели. Не ми пречи музичкиот стил на живеење кај девојката, ако вистина ја сакам.:smir:

Затоа најдобро е да не се замарате со одреден стил на музика, вака можете да се снајдете во безброј ситуации.

Грешката е во тебе, а не во металецот.

Зашто во нејзе да е грешката?
Зашто не го негува истиот стил?Зашто не ја слуша истата музика?

Божее,предрасудии.

Девојчето сакаше да каже,дека не би се загледал металец во неа,затоа што она друга музика слуша,на друи места искача,што не значи дека во нејзе е грешката.

Зашто во нејзе да е грешката?
Зашто не го негува истиот стил?Зашто не ја слуша истата музика?

Божее,предрасудии.

Девојчето сакаше да каже,дека не би се загледал металец во неа,затоа што она друга музика слуша,на друи места искача,што не значи дека во нејзе е грешката.

Значи сега ти поставуваш граница помеѓу неа и металецот.
Еве на пример јас сум металец, имам долга коса и редовно сум облечен во црно. И немам проблем со тоа дали ќе имам женска металка, раперка, панкерка, турбофолкерка или незнам што. Мене ми треба таа со која ќе можам да најдам заеднички муабет, а не да ги делам луѓето како што сега вие тоа го правите.
Ако ова е грешка тогаш ок.

Зашто би ми пречело кога ќе ми стане партнер веќе?
Кога сум го запознала бил металец и како таков сум му фрлила око, а и не сум ограничен тип што лепи етикети и не би дозволила стилот на музика да ме спречи да бидам со некој...:toe:

Metalcite se sekta i go obozavaat satanata. Se berat vo mali grupi si gi mirisaat corapite eden na drug i si povrakjaat eden na drug v usta. Pejat pesni sade za grobovi i gjavoli.

Metalcite se sekta i go obozavaat satanata. Se berat vo mali grupi si gi mirisaat corapite eden na drug i si povrakjaat eden na drug v usta. Pejat pesni sade za grobovi i gjavoli.

Божа сачувај!
Преку к*р од овие факинг генерализации.:uvo:

Не сите металци/рокери се фиксаат, пржат компири од зејтинот што им се цеди од коса и остали слични ствари.

И не заборавај, шмукаме крв и имаме садо-мазохистички секс ритуали (оргии).

Поубаво нешто нема :pipi: Најубава врска во мојот живот....

зини земјо голтни го... смо пази да не го повратиш..
човек како можеш ваква глупост да кажеш?
ај металците се секташи, а што се турбофолкерите тогаш? пре тие ми се секташи него металците...

Значи сега ти поставуваш граница помеѓу неа и металецот.
Еве на пример јас сум металец, имам долга коса и редовно сум облечен во црно. И немам проблем со тоа дали ќе имам женска металка, раперка, панкерка, турбофолкерка или незнам што. Мене ми треба таа со која ќе можам да најдам заеднички муабет, а не да ги делам луѓето како што сега вие тоа го правите.
Ако ова е грешка тогаш ок.

Не поставувам јас никаква граница,само ти кажувам што мислеше она,а ти тоа го наслови како нејзина грешка.

Не правам генерализации,мене не ме интересира кој каква музика слуша,како што реков во првиот мој пост на темава,има и други муабети кои може да бидат заеднички.

Само покрај тоа што јас не се замарам со тоа каков стил негува,така и он моето треба да го почитува.
Зашто не ретко ми се случувало луѓе што имаат различен стил од мојот,да ми превртуваат очи,а сеуште не се запознале со мене.

Некогаш навистина некој членови не знаат да го толкуваат насловот на темата. Но па и самиот наслов е контроверзен сам по себе, демек металците(воошпто не го сакам ова име) се посебна приказна во однос на другите општествени паразити.

Доколку ви се допаѓа дечкото/девојката нема да имате никаков проблем. А доколку постои проблем со фактот што вие не сакате да седите во парк или со тој/таа да отиде во дискотека тогаш и двајцата не сте еден за друг.
Металките се интересни затоа што за многу работи немаат ментални блокади како шмизлетиниве, плус кога ќе видиш убава металка и мис на свет да седи покрај неа ќе биде грда. Има нешто прекрасно во убавите девојки црната облека/шминка и магнетноста на смрта и целиот концепт на мистична и тмурна убавина што секое машко го прогонува.
Иако малку е офтопик ќе ви покажам 2 слики од иста глумица и сакам искрено(ако е тоа можно) да ми одговорите која повеќе ви се допаѓа, без разлика машки женски.
73chs7.jpg

nicole-kidman-picture-1.jpg

Верувам дека сите ја знаете Никол Кидман, преубава жена. На двете слики изгледа божествено, но на првата е :wub:

Имаш бе Дивне... Да гледаш фудбал на два пати по два саати. :back:

Не реков дека не познавам луѓе кои слушаат таква музика и со кои не ми оди муабетот. Сепак има и луѓе презабегани во тој стил и луѓе кои едноставно нормално функционираат и си ја обожаваат металската музика. Јас кога се спомнува металец, веднаш помислувам на тие позабеганите. Со таквите не ни доаѓам во контакт затоа што нема шанса да ни се вкрстат патиштата. Со таквите немам што да правам ни 5 минути, затоа што истите не ни можат да ни се случат.
Уствари незнам како да се искажам ваљда, кога не ме сфаќате. Сеедно, покрај ова дополнување, си останувам на тоа дека јас не би можела да најдам ништо заедничко со металец, за да би можела да имам и врска со него. Со тоа извинете, ама не правам никаква поделба. Едноставно имаме различни друштва, различни места на излегување, различен стил на облекување, различни погледи на животот, што е доволно за да има милион недоразбирања меѓу нас понатаму.
А ти Фантом, не би рекла дека си металец како тие за кои јас зборувам. Не видов дека друштвото ти е металско, не видов дека седите во металски кафич, не слушнав дека ечи металска музика таму, не видов дека работното место ти е металско и сл. Капиш?

Ееебаве глупаци.
И преку кур ми е дојдено со такво зборење.
...
Ти бе улав ли си брату?
...
А на сите останатите што не го слушат тој стил на музика и не го живеат тој живот им препорачувам Помалце да серат за металот и да не бидат толку ограничени во начинот на живот. Имате многу ниски прости сфаќања за тоа што е добро а што не е а управо ве вози опшеството и сите имате наметнато мислење без слободна волја на изразување. Ете во тоа е понапреден Андерграундот.Слободна волја.ПРави што ти е волја и тоа нека биде цел закон.
A ти малку да се прибереш и да бидеш покултурен, можеш нели?
Бог да чува, како некој за гуша да фати некого тука па ајде ќе земеш да аздисуваш. Гледаш дека сите се трудат културно да се изразат и да не навредат некого, ти си се расфрлал со некои муабети што не ни знам зошто воопшто се пишани на првата страна од темава каде што не ни почнала дискусијата.
Смири малку хормони.

Сеедно, покрај ова дополнување, си останувам на тоа дека јас не би можела да најдам ништо заедничко со металец, за да би можела да имам и врска со него. Со тоа извинете, ама не правам никаква поделба. Едноставно имаме различни друштва, различни места на излегување, различен стил на облекување, различни погледи на животот, што е доволно за да има милион недоразбирања меѓу нас понатаму.
Ќе ти го искористам муабетов.
Најверојатно поради овие причини не сум имала дечко металец. Едноставно, не се движам по такви места, кругот во кој се движам ми е поинаков. Премногу случајно може да испадне да запознам некој што слуша метал, многу малку металци знам. Секако, нормални луѓе си се како и сите други, но никогаш не сме правеле муабет околу музиката, секогаш било нешто поопшто.
Можеби може да си функционира врска ако двајца си слушаат различна музика ама ако ептен не се притресуваат. Можеби може да функционираат, шо знам шо да кажам :toe:

Јас не сум за такви журки, седенки по паркови, што да правам кога не сум таков човек. Како и да е, секој си бира човек каков што му одговара, јас не знам зошто се лутите. Никој не рече некој ако слуша метал дека не чини. Едноставно, секој има право да си избере партнер според тоа што си има во главата како претстава за компатибилност.

А шо ако е шабан/ка ?

чаше ломим руке ми крваре е за вас музика ??? омг :uvo:

Ако е металка ќе сум ептем хепи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom