Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Да ви кажам право темава според мене е енормно глупа...видете го насловот,напишан со стил како да се пишувам за робијаш,ванземаљац,децеткратен убиец....ко да металциве се непријатели на човештвово...ај нема да ја коментирам понатака темава, за да не се изнервирам:)

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Мојот е металец бе и шо сеа( ама и јас сум веќе ако така се нарекува човек кој што слуша метал во сите форми) а и двајцата не се облекуваме со црни тесни или кожни фармерки немаме долги коси , арно ама метал музика ни е у душа, незнам каква врска би имало тоа кој што музика слуша па да претставува и некаков проблем..:toe:

ScaryGirl

Lurker
Член од
19 јуни 2008
Мислења
303
Поени од реакции
4
that would be cool.ако ми се допаѓа, тоа што слушаме различна музика нема да го смени тоа.не би го терала да смени нешто на него...ако на него не му смета што не слушам иста музика како него, тогаш no problem.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Вклопување како сложувалка. Во случај да не е металка пак би се вклопиле, на крај краева и не е толку важна музиката или стилот.

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
Зашто би ми сметало? и тој е човек, и јас исто. Ако ми се свиѓа ќе ми се свиѓа каков и да е....музиката и стилот се само некои работи што ги сакаме, во секој случај неможе се да ни биде исто..

Член од
22 јули 2008
Мислења
93
Поени од реакции
2
Zosto takvi diskriminacii?! Zosto lugeto se tolku ograniceni i tolku uvereni deka stilot i mestata kade se dvizime tolku vlijaat na vrednosta na nasata licnost...
...Ima nesta skrieni dlaboko vo ona sto go gledame...poglednete okolu sebe,ne bidete egoisti sto mavaat so glavata vo zid...
...Sum zapoznala luge so razlicen stil na ziveenje,razlicni stavovi,pogledi,iskustva...i site gi pocituvam podednakvo,zasto se del od ona sto jas sum denes...a metalcite...sakate iskreno...-najintelegentnite luge sto sum gi zapoznala se metalci! Srekna sum vo nivna blizina,zasto toa se luge koi znaat da pocituvaat,da razberat i da poglednat vo ona sto za nekoi luge e nevidlivo i nevozmozno...zatoa sto znaat vistinski da pocuvstvuvaat...
Vi blagodaram sto imav moznost da im go kazam ova na nekoi ograniceni konzervativci...bi bila prijatno iznenadena ako pottiknav nekoj da razmisluva posiroko ili barem da se obide... Respect for all...:helou:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Ќе си се сакаме. :back:

Ако го изоставам фактот дека металец никогаш не би се загледал во мене. :icon_lol:

Б

БејбиГрл

Гостин
До сеа не сум запознала металци па затоа мислам и дека не би имала партнер металец, нема каде да го запознаам, не се движиме на исти места. Сепак може и да запознаам и да ми се засвиѓа и не би имало проблем да имам нешто повеќе. Меѓутоа не верувам дека би опстанала во таква врска, сепак многу различни интереси се во прашање и од самото тоа ќе излегуваат безброј кавги. Барем сега вака мислам, може ако се најдам во некоја таква ситуација подруго ќе мислам:toe:

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ќе си се сакаме. :back:

Ако го изоставам фактот дека металец никогаш не би се загледал во мене. :icon_lol:
Грешката е во тебе, а не во металецот.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ееебаве глупаци.
Сите што се тешки селјаци, турбо фолкери и од новата ера на Gay-машки денес врска немаат што се дешава со металот.
И преку кур ми е дојдено со такво зборење.
Ти бе улав ли си брату? Таа што го гризела пуштала крв и слични срања тебе тоа на ритуал ти изгледа ли бре што го користат металките? Си слушнал за различни секс-задоволства како што се САДО МАЗО да ти го дртнам во газо и сл?
Иначе металките ти се женски што се носат малце по екстремно не сакаат селјаци и то е. Исти се како вас. Мочаат од клечење,имаат 2 цицки напред, се шминкаат,зборат со потенок глас од машките..мислам нема никаква ебена разлика. Само што сакаат поголема агресија адреналински шокови а некои и садо мазохистички работи.

А на темава би додал ШТО АКО ВАШИОТ ПАРТНЕР Е МЕТАЛКА?
-Закооон!

А на сите останатите што не го слушат тој стил на музика и не го живеат тој живот им препорачувам Помалце да серат за металот и да не бидат толку ограничени во начинот на живот. Имате многу ниски прости сфаќања за тоа што е добро а што не е а управо ве вози опшеството и сите имате наметнато мислење без слободна волја на изразување. Ете во тоа е понапреден Андерграундот.Слободна волја.ПРави што ти е волја и тоа нека биде цел закон.
Brat mislam deka nikoj ne sere na metalot i na temava osven tebe. Nikoj ni te navredi ili slicno pa taka da se ponasas. I kako vtoro ona moze toa seksualno zadovolstvo kako sto e SADO MAZO da mu go pruzi doma kaj nea ili nego a ne za vreme nastava za site da mozat da gi gledaat. Mislam ako tebe toa ti e vo red togas ok. gi procita mislenjata na tie pogore sto bea pa sega ...
Ikako treto da te informiram deka ne sum turbofolker ili slicno kako sto nabroja vo pocetokot na postot i neam nikakvi predrasudi za metalot i ne rekov deka toa e tipicno za tie sto slusaat metal! Devojkata ednostavno se filma i jas takvoto nesto ne mozam da go podnesam

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Иста приказна како повеќето постови над мене.
Не сум имала досега дечко металец, многу ретко имам можност да запознаам личност што слуша таква музика, не излегувам на такви места каде што се пушта/слуша метал, но кога би се нашла во ситуација да ми се допаѓа дечкото, нормално дека ќе го прифатам и типот на музика што ја слуша нема да ми претставува никаков проблем (се надевам :kesa:).

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Незнам како може да оценувате човек(неговите вредности) според тоа како се облекува и која музика ја слуша. Сте направиле муабет со металец/ка па што серете за нивната грубост и слично? Да, слушам рок и метал, но не се облекувам во црно и немам долга коса. И што? Ќе помилите дека сум "груб, гнасен" итн. по стереотипот за металците?
Темава некако ми нема смисла.

Б

БејбиГрл

Гостин
Незнам како може да оценувате човек(неговите вредности) според тоа како се облекува и која музика ја слуша. Сте направиле муабет со металец/ка па што серете за нивната грубост и слично? Да, слушам рок и метал, но не се облекувам во црно и немам долга коса. И што? Ќе помилите дека сум "груб, гнасен" итн. по стереотипот за металците?
Темава некако ми нема смисла.
Добро штоо ви е на вас, кој ве навреди? Кој кажа нешто лошо за металците или музиката?
Зборуваме овде за врска, а не за вашиот стил на живеење
И ако некој несака партнер металец не значи дека ги мрази оние што слушаат метал. Како што кажав погоре станува збор за различни интереси
Еве на пример ти си металец и имаш женска која обожава да речеме рап, ти сакаш да излегувате на места каде што пуштаат метал, таа сака да оди на рап журка и автоматски доаѓа до несогласувања. Ај една вечер ќе иде таа со другарки ти со другари меѓутоа утре пак се појаува истиот проблем. Е сеа ако постои голема љубов нормално има и компромис, затоа и има различни мислења дали би биле или не со таков партнер

Затоа се изјаснив дека не би идела со металец, различни интереси....не беше ова навреда за металците....ова може да се однесува и на раперите и турбофолкерите итн....

Kajgana Shop

На врв Bottom