- Член од
- 18 февруари 2008
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 4
Ej ahhahahme nasmeavte .. inace sakate li da vi kazam nesto iskreno ??? Stip Hop se znam so niv i sum nogu blizok.Ima vo stip edni decki Visok Napon.Slusnete gi navistina se kvalitetni.No toa se deca koi imaat 15, 15 i 16 godini a se navistina dobri ete cujte gi i posle ke vi kazam nesto sto navistina ke ve natera da gi zamrazite tie koi deneska se na vrvot.Prosto od togas ne sakam da cuam za niv.Slusnete go kvalitetot i posle ke cuete nesto loso.
Navistina se dobri nelinavistina podsekaat na dobar kvalitet.Toa mirise i smrde od daleko.E decava tuka imaa po 14 i 15 godinki i videte kolku se samo dobri.
E jas na primer si ziveam mnogu so decava i da vi kazam cudo e kolku se dlaboko navleceni na Rapot Tvrd.Po cel den sme zaedno (za zal na net) i im ukazuvam na toa kako treba da stapat so nozeve na ova Makedonsko tlo.I znajte deka ke napravat tresok.Ete gledate deka se dobri.Gi naterav da ne bidat kako pomodarstvoto i im rekov se sto pravat da ne go sirat tuku da spremaat seriozno proekti a ne samo bla bla .
E sega sto sakav da kazam.Ovie deca se bliski i so Stip Hop, normalno.Ne ja zapomnav dobro prikaznata a i nema da kazuvam iminja okolu situacijava.Covek blizok na Tazzak i Dzaka probal da urgira za decava da snimaat kaj Tazzak.Znaete da ima malku popust.Oti neli mi go rekovte ova:
Sakale da se simne cenata za decava oti nosat kvalitet so cel da im se olesni patot do uspehot.I Tazzak im rekol, epa stom se nasi/vasi deca togas moze da napravime nesto za 3 iljadarki 4 najveke, snimanje vo studio.
Ziti majka mi se zgadi koga go cuv ova.Cccc ... ete taka se unisti rapot.
Nema sto poveke da zboruvam.Legijata stanaa trend, producentska kuka, izdavacka kuka, treba da pocnat i farmerki kako Wu Tang da pravat so logoto L.
Sramota.Kako moze be od deca 15 godisni da pravat pari a sekade po sekoj klip mi serat deka koga bile mali nemale na sto da snimat pa snimale na kaseti.A denes od istite tie koi kako nego bile bespomosni kako malecki i sakaat da snimat denes oni od tie pravat pari. NORMALNO LI E TOA VO RAPOT!!!!!
Zatvorete ja ustata zatoa sto Legijata preteraa veke premnogu.Jas pravam muzika i ako nekoj mu treba bit neka mi kaze.No nema nikogas da dadam za pari be.Sto e rabotata pocnaa da go pravat rapot demek go pisuvaat na petoliniie.Pa jas znam.Rap matrica se pravi za 5 saata 6/7 preku sila.I oni od toa sakaat da pravat pari.Toa e dokaz deka ne se vo rapot za da pokazat kvalitet i ljubov kon umetnosta tuku da se dokazuvaat na TV za so toa da vlecat novi deca od koi ke zimaat para.Za zal nekoj od niv vo sebe ke nosat kvalitet kako Visok Napon.No bidejki nemaat par,i 17 ili 15 ili 18 godisni deca i ke se otkazat od rapot.Ete gledate li koj denes go ubiva rapot ? Istite tie producenti koi se vodaci na vasite omileni rap grupi.I rezultatot e toj.Bezredie... Sekoj kupuva oprema bez veza i snimaat kako maloumni nekoja idiotska muzika koja mislat deka e Rap ...
I ete vi uste eden dokaz.Onoj viktorgg i nekoj drug me zamaraa i se smea deka plakatite bile od 2001 a tvrdev deka rapot vo stip cvetal i porano.Ete vi decki dokaz od 1995.Ne sum iskompleksiran.Prosto me bocna tipov koga se smeese deka bez osnova zboram za veteranstvoto na stip vo kulturava.
I sekogas ke bideme "nigeri" za skopje.Kolku ste smesni... elate tuka da videte sto se desava a ne vo skopje kade se im e ponudeno na dlanka.Preku patika mi e od ova skopje.10 godini samo kompleksi lecenje.
A inace ete del od novoto studio #1.A studio #2 e vo izgradba.Srekni sme deka ova se slucuva vo Stip.I ke mozeme vo stip, doma, bez pari, da snimame kvalitet a ne da odeme da se moleme po skopje da ni namalat na 3 iljadarki za da mozeme da snimame.Navistina temata ja pocnav oti site nie tolku vreme zborevme za toa deka imame golema potreba od studio vo stip.No veke sme pri kraj so seto toa i letovo e dogovoreno rabota na golemo.Ete za pocetok videte od kade ke se siri zvukot.Se neka ni e na arno :p .A kriticari i "hejteri" sekogas ima i se dobredojdeni.Toa ne motivira.
Inace detevo e David DJ DY od Visok Napon.Ima 15 godini i skrecuva mnogu dobro
Pozdrav...
E vaka sea batka moj MIL posto gledam deka apsolutno nikakva VRSKA NEMASH od zivotot a pogotovo za Rapot i kako toa se praelo nekad i se prai do den denes eve JAS ke ti objasnam vo kratki crti kako mi bilo na mene i na sekoj drug tuka porano a i denes!!!
Protiv Site(Dzaka Nakot i Tazzak) vo 1997 godina(znaci obrni vnimanie na godinata) koga go snimaa nivniot prv album izdaden samo na internet nasloven "Sagata Prodolzuva" ne jadea po edna nedela u skolo i plus molele po doma za nekoj DENAR za da go snimat albumot vo studioto EMITER koe sto vo toa vreme veruval ili ne im naplakashe po SAAT znaci kolku vreme snimaat tolku ke platat!Drugo mojata prva grupa vo 1999 godina narecena Sloboden Stil snimi nekolku pesni vo studio za koi PLATI i toa za deca od 15 godini toa beshe apsolutno nedozvolivo megutoa ete nam da jadesh da piesh ke snimash...!!Ova se samo DVA od da ne recam 90% slucaevi so Skopskite raperi i porano a i denes!Denes mladite imaat prednost sto poveke so finansii se snaogaat vo ulozuvanje na domasni poluamaterski studia i skoro site snimaat taka!!E sega istiot toj Tazzak eden od moite najdobri drugari i kolegi kogo ti ektremno go napadna,si go ima OSTAVENO G'ZOT 6-7 godini od rabota so koja edvaj vide zivot malce da se podruzi i povisi so drugarite za da sobere finansiski sredstva i SVE da ulozi vo otvaranje profesionalno studio.Pa dobro posle tolku krv pot i solzi proleani za da postigne nesto vo zivotot zarem MISLISH deka ke ti dade ti tuku taka koga ke ti tekne na tebe ti da se javish i on da te pribere i ti da si snimash koga sakash,pa IZVINI batka ama mora nekako barem ulozenoto da si go vrati pa ti nareci go kako sakash,fejker,lazen raper,komercijala,ama iskreno go ZABOLE.I imash garancija od mene licno deka obrati se KADE SAKASH i vo koe sakash profesionalno studio kaj sho ke ti tekne i kaj sho sakash da sniash deka NIGDE ama apsolutno NIGDE nema nekoj da ti rece poveli snimaj bez pari!!!Taka da snaogaj se poti si go g'zot i ti malce i probaj napravi nesto sam ako mozes,toa ti e sovet od mene!!
I uste nesto istite tie luge koj sto gi "vregash" vo tvoite postovi imaat napraveno i vlijaeno TOLKU MNOGU za rapot da stane tolku golem slusan i postuvan pravec vo drzavava sto ti vo toa nema da uspeesh NIKAD vo zivotot,garantiram!!!
P.S.Ne se maci da probuvash da pocnuvash rapsravii i diskusii so mene posto nema da ti vratam ponataka na ni eden post,sve sto sakav e samo da ti objasnam kolku za APSOLUTNO NISTO ne si vo pravo od gorenavedenovo sto go kaza,a ti dali ke me razberesh e tvoja rabota!I pozdravi mi gi prijatelcinjata Milesot,Dre,Puri i Stivo od Ronin posto ti se mnogu dobri "drugari" velish

Pozdrav i Keep It Real 1L