еми имам 16 год. мислам дека бива и на 16 г. сега лична карта..
Може и на 16 години лична карта да извадиш. Мислам дека од 15 години па натаму може лична карта.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
еми имам 16 год. мислам дека бива и на 16 г. сега лична карта..
Благодарам на одговорот, мислам дека овдека се работи за поголем проблем бидејки тогаш адресата на која живееме била друга, односно оттогаш е променета, меѓутоа и јас мислам дека може да се изврши препис на основа ан матичен број. Во стопанска банка велат дека работата може да се заврши само доколку ја пронајдеме книшкатаJAs
Јас имав таков проблем во комерцијална. Неможев да ја најдам книшката. Отидов во централа, ми направија препис и си ги зедов парите. Мој совет, нека оди во централа и нека бара препис. Тоа дека неможат да видат без книшка е глупост, иако гледам дека е политика на банките да не ти даваат инфо освен ако ја носис книшката. На пример, пред некој ден не ми дадоа во НЛБ да извадам пари пошто не ја носев штедната, ама ми дадоа компјутер на кој преку електронско банкарство си префрлив пари од штедна на трансакциска и си завршив работа.
Благодарам на одговорот, мислам дека овдека се работи за поголем проблем бидејки тогаш адресата на која живееме била друга, односно оттогаш е променета, меѓутоа и јас мислам дека може да се изврши препис на основа ан матичен број. Во стопанска банка велат дека работата може да се заврши само доколку ја пронајдеме книшката![]()
Што има врска ако се сменила адресата на живеење? Исто така сакаш да ми кажеш дека ако сега јас ја изгубам штедната книшка дека ќе треба да се опростам од парите? Се што треба е валиден документ на кое ќе го има нејзиниот матичен број и слика (лична карта, пасош, возачка...). Зошто не сте побарале да зборите со менаџерот на банката? Кој е тој на благајната да ти кажува дека мора книшката за да ви ги даде парите? Ја лично сум вадел од штеден влог само со лична карта. Одма да идете и да барате да зборите со некој менаџер, ако не ја бива, одма адвокат, и тужба, јави се во медиуми, сигурно и они ке бидат многу заинтересирани за случајов, пред цел народ ке им направиш убава реклама на Стопанска. Не седете дома со скрстени раце, други ли треба да ве буцкаат да го барате тоа што е ваше?Благодарам на одговорот, мислам дека овдека се работи за поголем проблем бидејки тогаш адресата на која живееме била друга, односно оттогаш е променета, меѓутоа и јас мислам дека може да се изврши препис на основа ан матичен број. Во стопанска банка велат дека работата може да се заврши само доколку ја пронајдеме книшката![]()
ve lazat mamicata da im ja ebam, kako sto spomna uste eden diskutant pod hitno zemete si advokat i ke vi gi dadat parite so peenje, plati si advokat i poveke ne mora surat da im gledas, doma parite ke ti gi donese.Благодарам на одговорот, мислам дека овдека се работи за поголем проблем бидејки тогаш адресата на која живееме била друга, односно оттогаш е променета, меѓутоа и јас мислам дека може да се изврши препис на основа ан матичен број. Во стопанска банка велат дека работата може да се заврши само доколку ја пронајдеме книшката![]()
И што е тоа супер?Па супер, јас си ги извадив парите пред време.
И што е тоа супер?
Парите и да не си ги извадил не ти пропаѓат,туку каматата која си ја зимал само сега е намалена.
Според мене лош потек на банките за нас граѓаните.
Зашто едвај? Ако сакаш да кажеш баш ме интересира.Инак зависи колку пари си имал,зашто ако е добра сума и 3% да е камата добредојдена ќе биде. И лично мое мислење,да не ме разбереш погрешно,доколку не ти биле потребни парите мислам дека би било подобро да ги оставиш во банка.Зашто подобро нешто да капе отколку ништо.поззПа јас ги извадив пред да се намалат каматите. т.е. во мај лани ги извадив и тоа едвај во Гевгелија. Тогаш беше камата месечно од 170 до 340. И сега што кога ќе стојат парите кога каматата е помала, и треба да чекам 2 години за да земам 1.500 денари.
Зашто едвај? Ако сакаш да кажеш баш ме интересира.Инак зависи колку пари си имал,зашто ако е добра сума и 3% да е камата добредојдена ќе биде. И лично мое мислење,да не ме разбереш погрешно,доколку не ти биле потребни парите мислам дека би било подобро да ги оставиш во банка.Зашто подобро нешто да капе отколку ништо.позз
според сегашново на 1000 евра орочени колку би добиле камата на 3 месеци ??
Незнам како се пресметуваат каматите може некој да пише?
Вика за 3 месеци дека е 3.60%.. Нема шанси од 10.000денари да ти исплатат 3.60 %..
Мене ми кажаа дека процентот се множел по месеците и испаѓа доста бедна сума за тие големи пари..
за 10.000 денари ми испадна 22 денари камата месечно ако е на 3 месеци орочена