Shpongle - the best psy chill out act ever

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
На Шпонгл, уште што се немам посерено од радост на подиум. Друго, горе-доле, све ми се десило од радост, на подиум, со Шпонгл. Ја не би имал ништо против една целовечерна шпонгл журка да истерам, сосе чилот до пладне. Најубава и најсветска природно психоделично ритмична музика у свет. Кој не го мрднал г'зот на Шпонгл - не бил на журка!

Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
Ова тема ја отворив со цел да ги дознаам вашите ставови околу овој вид на музика и околу музиката на дуото шпонгл кој прават еден од најдобрите психоделични трансови ако имате некој фаворит објавете видео од youtube

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Најдобар психоделичен транс?
Као прво, не е псај транс туку е псајбиент што Е под класа на псај трансот. Псајбиент и псајтранс само псајот ги спојува, другото е тотално различно.
Ко второ, не е ареса нешо премногу. :)
Онака ок.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Најдобар психоделичен транс?
Као прво, не е псај транс туку е псајбиент што Е под класа на псај трансот. Псајбиент и псајтранс само псајот ги спојува, другото е тотално различно.
Битно добра музика прават, па сега што било нека биде, лошата музика се етикетира за да знаеш да кажеш што не слушаш :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Битно добра музика прават, па сега што било нека биде, лошата музика се етикетира за да знаеш да кажеш што не слушаш :)
не викам дека не е лоша, ама не ми е омилена у никој случај
од амбиентални музики само Kokin Gumi, друго ми е досадно :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Немам многу слушано, ама тоа што имам е одлично. Не е лошо да ставите некои фејворитс. :D

P

parvati

Гостин
Моја тема !
За мене Шпонгл е совршенстфо од најобеман дијапазон на магични звуци, врф у псајчил амбиент андерграунд сцену
Иам гу целу дискографију и нема дн а да не рокну некоју траку од њима, просто ми лебдиф звуци по собу
Фејвритс??? Штознам, мене СФИ су ми јако најјаки траке

Еве некои интересни лајф видеа од Шпонгл

P

parvati

Гостин
Ке има ли ноф албум ?
На сајт на Тфистед мјузик нема некое ново инфо
аее рокна га ја "are u shpongled" албум и ке си легну
на крај на прву почетак на фтору траку течеф ликфит звуци од лево па на десно, од горе па надоле, а и флак си е флак
е да, у овј албум ги е и една од најпознати траке
Divine moments of truth

P

parvati

Гостин
Прееска док се спрема за на работу рокна гу dorset perception
Трака е ненормално јака хипи денс позитиф вибрејшн : )
Е тај трака никад нема да ми здосади, едина трака што можу да гу слушам на рипит (значи само ОНА)
Кој разигран ритам, која гитара, кој лирикс на 4 јазика има еј !!!
Од почетак до крај сфи осам минута трака фршти (колко пубертетски се изразују еј) али надвладуеф ме емоцие

P

parvati

Гостин
шпонгл си е шпонгл , кој си знае на испит знае си : )
исти кур
само шпопгл е три де музика, не два, него три : )
само лајф си е лајф, најјако ми дома кд си га слушам сет од Лондон, сто петнаес минута лајф ефект, најјак, од музику : )
на јутуб пишуе сат и петнаес, а у винамп сто петнаес минута
али неврмајнд, од нирвану : )
најорганизмик музика, за секс и седенку : )

P

parvati

Гостин
Има најноф албум од Шпонгл :vozbud:
Даунлоадира ми се моменталноу.
R-4773994-1375094122-6249.jpeg

Kajgana Shop

На врв Bottom