Шмизли

Ako Jove Bt beshe zensko ke recev deka ima mozok na smizla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хм...

Оn the record
Следен пат кога сакаш нешто да допишеш искористи ја опцијата измени, а не три поста еден после друг.

Off the record
Бидејќи јас сум алфа-мажјак а ти си само една од женките во ордава, нема да ти наоѓам други замерки од било која област.

Conclusion
Не било до гравот, се распрашав дома. Грчки е... што значи ЕУ, што значи квалитет, што значи добар грав до Европа се слуша. До темава било.
Ако некој сеуште беше во дилема што е тоа шмизла, зошто и кога се употребува овој термин се надевам дека научи. Ако не научи, нека не се разочарува. Секој четврток во 21 часот, гледајте Милионер можеби ќе се падни токму ова прашање и ќе го одговорат. Дотогаш останете ми поздравени.

За Кајгана/Општи муабети од Битола, Јован Ивановски.

Шмизлерај, курви и квази џет сет.

Ова ретко го праам, пост со наслов. :)

Значи, шмизли. Во нашето мило Скопје, викендашки стандардно постои земјотресното епицентрално подрачје наречено градски парк.

Како деца, на утакмици на Вардар влегувавме со рандом чичко кој ќе го замолевме на редарот да не претстави како свои деца. Навиките останаа, сега во дискотеки се влегува полесно ако чичко ти е стегната цура и те држи за рака. Но, со оглед на тоа дека скопско-македонските примадони се осеќаат како материјал исклучиво за Пеџа и Жаре берберот, нека не ве изненади ако на врата големите момци ви речат, “девојки повелете, момци ај не се буткајте да не ве скршам“. Не грижете се, девојките ве чекаат внатре, ако ве оставиле на врата за да го прошетаат газето по краткиот cat walk од врата до каса. А да, за нив нема каса, се знаат со некој од менаџер4ињата.

Секако, клубот мора да заработи, па ако ептен не сте дошле у патичиња и три четврти како за во Маракана, нема да ве одбијат, но ќе ве измачат ко затвореници пред туширање.

По некое правило, во дискотека се оди за забава. Не знам зошто, но тоа ми изгледа логично. Ако споредам со македонската реалност во ноќните клубови, проклето напатен народ сме, кога дури и оние кои можат од месечната плата да купат џип седат во сепареата гледајќи кон подиумот (кој патем само така се нарекува, сите стојат всушност) додека платени (или од мерак) barely legal девојчиња играат крај нив. Македонскиот народ прифаќа тортура надвор, и да нема пари за камикази shots внатре, само за да присуствува на илјадниот фестивал на голи газиња и деколтеа низ кои се гледа нечие слатко пупаче. Девојките не гледаат по момци, тие се задоволни што на нив се гледа. Машкиот пол е уникатно еднаков, кошула и кондурчиња. Се друго е фрикерај.

Втора етапа на дискач. Запознавање нови личности. Тоа е веќе енигма која секој може да ја види, но никој не може да протолкува по која формула се добива крајниот резултат. За да се пристапи на девојка (бидејќи девојка никогаш не пристапува на дечко), треба да се поседува доза на популарност или голема доза на сељачизам. Сељачизам е популарна форма на изобличени скопско-македонски индивидуи кои драстично се разликуваат од урбаниот свет. Првите во претходната реченица немаат проблем со тоа да го покажат својот сељачизам и на девојките им пристапуваат со рандом речници од типот “мала, знаеш шо друго би ти стоело боље на цицките од деколтево? Мојот јазик!“. :nesvest:
И така се додека не налетаат на импресиите од јадрата дељадровка која кромидот во раните детски години ја направил модерна скопска старлета подготвена да издржи... па речиси се`, да не бидам експлицитен.

Во една таква ситуација, атрактивните девојки кои го привлекуваат вниманието врз себе заради икс причини, имаат неколку точки по кои ќе оценат дали сељакот (бидејќи може да им пријде само таков, оние популраните ни на една рака не се бројат) вреди да се задржи во нивно опкружување.
1. Натерај го да сфати дека не си заинтересирана со тоа што ликот ќе ти биде како да си видела прегазена мачка.
2. Не му зборувај освен повремено колку да не си отиде.
3. Чекај да те понуди нешто да пиеш
4. Ако и после 15 минути сеуште е тука и ти шепоти, реши дали златниот ланец е доволно импресивен да почнеш да го гушкаш или не.

Така едно неупатено момче (ЈА), без гердан дијаманти на себе речиси и нема никаква шанса во оваа битка, но, никој за пробување пари не зима. Момчето приоѓа на неодолива блондинка и налетува на бранот број еден. Ја преминува бидејќи има рибарски чизми. Втората точка е лесна бидејќи и онака момчето зборува доволно за таа да може да одговори лесно и едноставно без да мисли дека губи од стратешките позиции на военото поле. Третата точка се наметнува откако таа подголтнува од речиси празната чаша, но момчето сеуште се задржува на точката два. Таа голтнува уште еднаш веќе видно загрижена дека налетала на најинтересниот сељак до сега во својата шмизлерајска кариера а тој не преоѓа на третата точка, но момчето сосема ненадејно и зачудувачки не ја комплетира приказната и вели “Јас само сакав да се зезам, уживај во вечерта“ и си оди. Божеееее, кое понижување е тоа за една стандардна скопска шмизлетина, да биде напуштена дрско кога веќе и се заинтересира. Мора да е сељаков геј. Можеби и е, или ќе стане, поред вас кои не можете да искочите од обична рамка, заглавени меѓу четири агли.

За секој случај, пред да си одите накај дома, на самиот излез или крај главниот шанк, имате пар камен пијани девојки кои само треба да ги качите на рамо ако ви дошло толку очајно до секс. Немаат price tag, но не е лошо да им оставите некој денар во ташна, чисто да не се почуствуваат искористени утрото. :wink:

Имајте убава скопска вечер. :helou:

Сакам шмизли ама никако да ги начекам вака опишани како млади,плави,лесни и интелектуелно инфериорни мене ми се таргет група.

Ако има тука некоја шмизла слободно нека нека пиши по пп јас ги обожавам пожелна е фотографија која по барање ја враќам.

na smizlite ne im preostanuva nisto drugo osven prstot v gaz i samoubistvo :nesum:

Хмм , мене па интересни ми се шмизличиња ...од начинот на облекување/понашање/оговарање нормални девојки/други шмизли па се до тоа ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЛЕ БЕ ПААААААААААААААА НЕЕЕЕЕЕ СУМ ШМИИИИИИЗЛААААА ;)

пс:Нема ништо поинтересно од реметење шмизлички :smir:

Не, шмизлите се такви што мислат оти цел свет се врти само околу нив... и дека сите постојат само ради нив... тие се дигнати... облечени само во теранова... или незнам некоја позната марка... што бтв е премногу скапа... размазени се до бескрај... едноставно неподносливи... не е навреда, но такви се... се што ќе кажат они се мора они да се во право и незнам што друго... се мора да е по нивно, а ако не е тогаш знаат носот премногу да го спуштат, да се налутат, и да те ставаат во ignore со што стануваш почесен во нивните разговори со другите... и стануваш почесен добитник на награди... тоа е тоа... хаха :)

барем јас така сфаќам... ако некаде грешам поправете ме :smir:

единствена позитивна работа кај повеќето шмизли е што се убави (барем со шминка), а иначе се никакви створења.
обично не се дружам со такви ама имав можност еднаш да седнам на кафе со нив, немав коментар за муабетите што ги правеа. е да и сред муабет отидоа во вц да се сликаат, ги немаше едно пола саат

Шмизла термин, веднаш зад „курва“.:wink:

Шмизла, девојка која мисли дека господ го фатила за тестисите. Спонзоруша, лигаво створење, девојче без чувства наводно сите за неа се 5-6 скали подоле. Девојки со IQ помало од IQто на препечено колаче но сепак глуми лудило. Шмизли не заслужуваат ни пљунка да се троши ни копчиња од тастатура да ми бледеат
Шмизла, тушла, фуфа, прчла... како што кажа Точкест- таквите мислат дека го фатиле Господ за тестиси.
Мислат дека на тацна го имаат светот, ептен лабилни створења... те сакаат едно, па после “Тато тато, сакам друго“...

Не ги фермам “таквите“, само еден лесно препознатлив “патетична си“ поглед и толку.

Oдлично речено БРАВО, само да додадам дека сите шмизли се лезбејки т.с. имале интимен контакт со жена

Машки ај не зборете глупости од типот „ на шмизлите им преостанува да се убијат“ бла бла бла... Коа само у таквите девојки гледате. А за нормалните девојчиња кои не се страмат да шетат со патичиња и фармерчиња велите дека се шуги, наркоманки, не ти знам што... :helou:

Oдлично речено БРАВО, само да додадам дека сите шмизли се лезбејки т.с. имале интимен контакт со жена
бисексуалки....
мислам хелоууууууууууууу
п.с. новчаникот на машките им е омилен ручек

остајте ги бе џабе пишат вакви биле такви биле пуфлите(шмизлите)да видам ако му се посреки дали ке ги одбијат или одма ке се фрлат на работа а шо велите:zlo::hump::pusk:

Јас учев во средно со многу шмизли.
Едните беа богати,дотерани со џипови идеа на школо...
Не гледаат што има долу по земјата,главата секогаш горе кон небото.
Фенси облечени,за искачање ко барбики.
Шмили,бе...

А имаше и други шмизли.
Оние кои мислат дека оти имале добри оцени и знаеле многу,од нив нема попаметни на светот,за нив не постоеше нешто нејасно или незнаено.
Уф,колкусамо шмизли беа,дигнати до бесвест,се мешаат секаде кај треба и не треба...уште се ежам.

Шмизлите се посебна класа на луѓе кои имаат сосема поинаква слика за светот околу нив.
Значи не треба да бидете толку строги кон нив затоа што не го сваќаат тоа што им го кажувате,дали поради коефициентот на интелегенција,дали поради други причини, не сум сигурна.Имаат сосема поразлични приоритети,што на ,,обичниве,, им несватливо,затоа не се водете по тоа ,,она што не го разбираш, го плукаш,, !
И сепак знаат да изненадат по некогаш, поука од филмот 'Legally Blonde' - и шмизлите се луѓе!!!
(можеби плачат затоа што им се скршил ноктот,ама луѓе се)

Шмизли кај нас со лопата да ги ринеш:toe:

Епа богами и така е...во гимназијата каде што учев имаше многу шмизли од мојот град...абе тоа секој ден на училиште во сукни,со испеглана коса со деколтиња штиклички па после ке немало "малтретирања" од професори(кажувам пример)се однесуваа како на модна писта да се а не во училиште,бираа со кој ке зборуваат со кој ке се дружат...ама на едната и дојде крај кога другарка на моја братучетка и ја скина надградбата на коса во една тепачка:pos2:лигави до даска,мислат дека светот се врти околу нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom