R
Rigel Kent
Гостин
hmmmm..
eve porazbirlivo
I sto pisuva koe e tocno scenario?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
hmmmm..
eve porazbirlivo
moeto..:nesvest:
dzabe li pisuvam?:helou:
Качачките напади биле секојдневие во тие краеви, со векови. Јас тука не зборам за разбојнички албански банди, туку за паравоени формации кои, во 2 СВ се борат за идејата за Голема Албанија и вршат етничко чистење во Македонија. Доколку биле Албанци зошто биле истерани од своите огништа?
Кога на форумов ќе се појави Бугар или Србин, бива баниран пред и да помисли било што во врска со посрбување или побугарчување. Што е ОК пракса.
Но кога Picasso отворено ќе каже дека Македонците се Албанци, тогаш му се прогледува низ прсти.
Ти тврдиш дека Шкретите се Албанци. Тоа е исто ко да кажеш дека Торбешите се Турци или Егејците се Грци. Истоста е во негирањето на македонската нација (или еден нејзин дел), што како што гледам во корен се сосекува, барем на овој форум.На второто, црниот болд, треба да знаеш дека јас никад не сум кажал дека Македонците се Албанци. Други кажуваат такви ствари, и тоа во обратна насока. Прегледај ја оваа страна ќе ти стане јасно.
Шкрети има многу и помеѓу Власите.
Секој 5-ти (21,5%) Влав од Штип е R1a=Polska
па зошто тогаш зборуваат дегенериран латински+македонски зборови?
затоа што биле во Гулаг во Романија...од Римјаните....
тамо го носеле ШКАРТОТ од империјата...
Во Крушево,секој десетти...
Во АЛ=0% и 2%.....
Во Тирана има 13,3% што се 100% Шкрети....
ги има и многу повеќе сигурно,овие се само од "полската" халплогрупа...
интересна работа,Аромуните Шкрети се поголеми славси од македонците,а тресат зелени за славси...
нивните браќа во Романија се само 2,4% славси....
Интересна е приказната за преку Дунав....
Шкартираните (Шкретите) од Романија се рашириле низ ЕУ и ја потврдуваат тезата за славсите...
нема археолошки наоди од славсите,бидејќи биле номади...
а се знае кој номади дошле...
целиот Балкан зборува на ист јазик,само тие штрчат (ова зборувањето,не важи за шкиптарите и гејците)....
istoto i na drugite EU prostori
istoto se potvrduva i so V13 kaj Vlasite...
nivniot najstar predok e datiran na 225AD-190 BC...RIMSKO VREME.....
ova vazi za 20% Krusevcani Vlasi.....
no,pred 18 vek ,vo MK nemalo Vlasi,posebno vo Krusevo,taka da Shkartiranite treba da razmislat 2 pati pred nesto da tresnat....
http://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_haplogroups_by_ethnic_groups
hmmmm..
eve porazbirlivo
Pred 18 vek nemalo Vlasi vo Krusevo zatoa sto se doselile od Moskopole koe se naogja vo Egejska Makedonija.
hmmmmm...
slicen e zatoa sto nekoi koi zboruvaat tug jazik,imaat tatkovci kako onie vo Polska,a se pravat pogolem Papa od Papata....
nisto ne si razbral...
da si genetski slicen so mene,a zboruvas tug jazik,treba zdravo da si ja![]()
Море глупа аргументациј. Соодветна за неук, ај ќе помине, секој куца по нешто.
Еве Качаците најмногу зло им нанеле на Мијаците. Оти ниеден Мијак не го прифатил нивниот јазик?!
Шкретите се Македонци кои го прифатиле албанскиот јазик ради нападите на качаците. Селото Беличица е типичен пример за тоа... качаците ја палеле дури 3 пати и ради тие напади да се заштитат го смениле јазикот, но верата им останала, за разлика од торбешите ( според мене продани души) ја смениле верата, но и ден денес зборуваат македонски, тоа се селаните на Ростуше и селата во околината
KOJ KUR SI TI DA KAZES KOGA CEL SVET ZNAE DEKA SE MENUVAL JAZIKOT ILI VERATA . I JAS SUM UBEDEN KOGA BI PROVERIL DNK ANALIZA GARANTIRAM DEKA SI ETNICKO CISTO MAKEDONSKA KRV.За тоа нема документ! И никаде, ама никаде не се менувал јазикот! Никаде и никој не мењал јазик!
Тоа е лага, невистина, со која се служите вие.
Освен во Река, таму каде што има православни албанци - шкрети, на друго место нема таков пример. Корча и Девол се лага, таму до ден денес се зборува Македонски!
Логика јок!
:pos2:nistoooooooooooo ic zero nula .albanci shqip i arheologija .aj tise molam .avtohtono a moze i ne, zakonot na dukagjiniДали имаме албански археолошки слој во Република Македонија или на Балканот и како изгледа тој.
Дали може некои особеност да видиме на автохтоната албанска култура во РМ и на Балканот.