Кико Д.
ULTRAS - way of life
Абе вие докторите цвеќиња за мирисање сте сите. Прво фрли во џебот, после ќе те прегледвам. Џабе и Хипократова заклетва и сите други курци. Ова од искуство го кажвам. Ја шинав раката претходната година во Април, одам на доктор (кај стручните лица за да ти поможат), на невидена рака од страна на докторот, вика од другата соба „НЕКА НАПРАЈ СНИМКА“ . Напрајв снимка и не ми беше пукната само шината. Будала да беше некој ќе видеше дека раката ми е изместена и треба да се намести, а тој фино лепо вика клавајте ја во гипс. Ми ја кладоја во гипс, одам по 10 дена на контрола, го вадат гипсот и ме прашва дали можам да ја мрдам дланката (да прам кругчиња со неа) а гледа дека ми е изместена. Рече уште 10 дена гипс. По тие 10 дена одам да го извадам гипсот и тој истиот доктор пак ме прашва дали можам да прам кругчиња со дланката (значи ме прашва не ме прегледва) и јас пак му реков дека неможат. Од него старата песна, ПАК ВО ГИПС ! Ама јас не му прифатив, се закаравме малку и си заминав. После то ајде на местач, па маки после 20 дена да ти ја местат, па болки курци палци.
Ве знајме шо сте и вие
(со чест на исклучоци! )
Ве знајме шо сте и вие
(со чест на исклучоци! )