Sherlock

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Првата епизода ми беше ОК.
Втората БУУУМ :vozbud:
Третава:unsure::cautious::cenzura::confused:

Стварно не знам што да кажам, ми се допадна ама очекував повеќе искрено. Првите 20-30 минути бев хајпнат ептен и некако останав на тоа без кулминација. Како да си во некоја фаза пред ејакулација, а да не свршиш. Е такво чувство имав во мене од кога заврши.

сјајна епизода, и убаво го искористија присуството на Мориарти...мислам и дека оваа е последна сезона, иако би сакал да има уште!

не знам мене не ми се допадна епизодата колку што очекував.
Ме хајпнаа на почетокот со Мориарти и помислив дека е жив и после кога се појави, ама само флешбек било :unsure:

Јурос исто не ми беше баш толку интересна, очекував повеќе од неа после предходните епизоди ама некако исфорсирано ми беше се со неа.

Мене епизодата ми беше хаотична, може некој ќе рече па секоја на Шерлок е таква ама што знам. Приказната со Јурос не ми се допадна ми дојде некако исфорсирано сето тоа во ептен краток период. Се на се немам многу позитивно мислење за последната сезона.

Епизодава беше not in typical sherlock fashion, крајот особено кога имаше некако ради реда разврска. Првите пола саат одлично не возеа ама после стана премногу хаотично. Се на се како што кажа @Spiegel добра предигра ама тапа игра (n)
Сезонава добива 6ка од мене, се надевам дека ќе има и нова сезона, поквалитетна од оваа, да поправат впечаток, или воопшто нека не прават нова сезона ако планираат вака :angel:

Ми се чини дека критиките се фокусираат на дупки во сценарио кои рака на срце ги има премногу. Како е можно да преживеале скок низ прозорец, зошто целата фрка на островот кога Мајкрофт е главен и тоа едноставно можеле да го направат итн итн. Да, епизодата и целата серија е крајно нереална, ама for God's sake станува збор за фикција. Исто како да прашувате каде е логиката кога човек ќе биде каснат од пајак да се претвори во Спајдермен. Во доменот на нереалното сме и проклето знаеме да уживаме во тоа.

Од друга страна епизодава понуди историја за Шерлок Холмс (колку и да е нагло наметната) и елементи за кои психолози правеле научни истражувања. До кој степен може да те одведе љубомората, зависта, опсесијата, а и покрај сите злодела да се чувствуваш како мало девојче во авион што паѓа. Прекрасна метафора.

Крајот ми беше малку патетичен затоа 9/10.

Нѐ разгалија изгледа многу, па очекуваме совршенства и сме престроги, но ќе се радувам и се надевам на нови епизоди.

finaleto beshe too much. too much od se, vistinski galimatijas. uste jeremy brett da se pojavese, poshto site se pojavija vo ovaa epizoda. kratko i jasno - mozelo i moralo podobro. i nie i sherlock go zasluzuva toa. Benedickt e odlicen, odlicen Sherlock i se nadevam ke ima uste... The game must be on.

Јас само што ја изгледав и немам појма што да мислам за епизодава...

Јас само што ја изгледав и немам појма што да мислам за епизодава...
Јас три пати ја изгледав и уште не сум сигурен :D

Од една страна ми беше премногу јака, возбудлива, тензична, емотивна. Од друга страна, кога заврши осетив некоја неисполнетост.

Сепак на крај мислам дека ќе решам дека ми беше одлична и оваа епизода, како и целата сезона. Отидоа во малце поразличен правец. А и целото рекламирање беше PURE DRAMA. Затоа и прочитав доста негативни мислења, затоа што на повеќето не им се свиѓа оваа промена.

tumblr_inline_mosq3dadrc1qz4rgp.gif

Јас уживав во сите три епизоди.
Мора да се спомне Мис Хадсон. Каков бедес лик еј :ROFLMAO:
На крајот ептен се осеќав како да е крај на серијата, ама не смее тоа да се случи. Мора да продолжат да ја снимаат, а јас секако ќе се надевам дека има уште една скриена епизода со која ќе не изненадат во блиска иднина :D

tumblr_ojxtmiQhvu1rfu8pfo1_540.jpg

tumblr_m7lstyMZcV1rtdty9.gif

Мене втората ми беше најјака од сезонава, третава и така и така, не се држи многу стабилно, добра беше севкупно, ама имаше моменти што ме нервираат.
Пример мене не ми сметаа драмата и нереалните елементи во епизодата, ама многу ми сметаше cry me a river вајбот на епизодата и тоа што Шерлок, испадна најглуп у фамилијава, дај молим ти се :rolleyes:

И причината за убиството на Виктор ми беше врх врхова.... Го убила зашто немала другарчиња, немала никој, boo fucking hoo, и на крај зеде куќата ја запали, early pms much? Инаку тој елемент со psycho девојче и палење куќи многу ме потсети на плотот од Orphan, soooo that's a meh.

Другото беше добро се на се, ама имаше такви некои моменти што ми беа доста, како да кажам... ефтини.

Не дека се фалам но имам изгледано многу серии,но оваа последна епизода на Шерлок ми е на првото место,според моите стандарди најдобро нешто што сум го гледал,серијата ми е топ 3.
Додека за 5 сезона и авторите изјавија дека имаат уште за пишување,колку е сигурно незнам но Бенедик мислам дека се согласил за уште сезони,а и самиот има изјава дека до старост може да го глуми Шерлок,проблем бил само густиот распоред на актерите бидејќи се зафатени и со други филмови..

Мене втората ми беше најјака од сезонава, третава и така и така, не се држи многу стабилно, добра беше севкупно, ама имаше моменти што ме нервираат.
Пример мене не ми сметаа драмата и нереалните елементи во епизодата, ама многу ми сметаше cry me a river вајбот на епизодата и тоа што Шерлок, испадна најглуп у фамилијава, дај молим ти се :rolleyes:

И причината за убиството на Виктор ми беше врх врхова.... Го убила зашто немала другарчиња, немала никој, boo fucking hoo, и на крај зеде куќата ја запали, early pms much? Инаку тој елемент со psycho девојче и палење куќи многу ме потсети на плотот од Orphan, soooo that's a meh.

Другото беше добро се на се, ама имаше такви некои моменти што ми беа доста, како да кажам... ефтини.
Па секако знаевме нели дека Мајкрофт е попаметен од Шерлок, така да не е страшно што е "најглуп" :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom