Sherlock

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Бенедикт танцува :D Ѕвер.

bf684cc2-194a-419b-b64c-d87bd4f98c9b_Screen-Shot-2014-01-13-at-10-56-31.png

dosega najdobra epizoda od treta sezona, no moze i mora povekje. krajot so ovoj nordiecot nekako izbrzan i nelogicen, nejasno, ama toa i ne bes poentata na epizodata, ja bi pristapil kon serijava na nov nacin, strogo interpersonalni odnosi, licnosta na serlok, minato, i sl., bi bilo interesno. ovaka ni vamu ni tamu, kako trgnaa Disney channel ke gi emituva.

Meне ми се допаѓа тоа што конечно фокусот го поставија на човечката природа од Шерлок. Сепак тој е човек пред се, со меѓучовечки односи воспоставени со другите, без разлика на капацитетите и дарбата со која располага. Не е се во случаите. Вака успеваат да го доближат ликот повеќе, да биде попристапен, поблизок.

Во втората епизода, миговите на пијанство беа еден од тие моменти на кои сакам да потенцирам. Се испијанија, сето тоа изгледаше слатко и смешно, нормално пред се.

Само што ги изгледав 2 и 3 епизода. Ептен некако измешани чувства имам за крајов не дека не останав вџашен со ококорени очи ама ептен некако на фан сервис ми иде работава. Не дека ми пречи... i fucking love Moriarty !
Утре ќе напишам некој ред зошто ми се допадна третава сезона и не е до толку тапа како што ја прават повеќето.

Sezonata mora da ima minimum 6-8 epizodi, vaka nishto ne biva. Inaku najslaba od trite sezoni do sega, prethodno kazav zoshto. Mnogu raboti se dopreni, a ne se pojasnuvaat, plitko e. Sherlok bil zavisnik od opium, i toa vo prethodnite verzii beshe diskretno obraboteno, ne mora reklami na TV da davaat za da znaat site deka toj e toa. I mnogu takvi detali koi ne se resheni najsrekno. Bekgraundot so detsvoto i roditelite, rivalstvoto so brat mu, seto toa ne e najsrekno obraboteno, vaka vidovme deka Sherlok i Majkrofot kako deca ziveele vo kukja kako od filmovite na Dizni. Ocenka od eden do deset - 5 (i toa blagodarejki na poslednata epizoda).

I do miss him.

Епизода две класи над првите две. Малце каснам ама у периодов шо следи ќе ја изгледам уште неколку пати, for sure.

gotaluvdismen.png
gotaluvdismen.

Трета сезона има мини нулта епизода, се вика Many happy returns. Ѕирнете ја :)

Meне ми се допаѓа тоа што конечно фокусот го поставија на човечката природа од Шерлок. Сепак тој е човек пред се, со меѓучовечки односи воспоставени со другите, без разлика на капацитетите и дарбата со која располага. Не е се во случаите. Вака успеваат да го доближат ликот повеќе, да биде попристапен, поблизок.

Во втората епизода, миговите на пијанство беа еден од тие моменти на кои сакам да потенцирам. Се испијанија, сето тоа изгледаше слатко и смешно, нормално пред се.

Ова никогаш не ми било јасно. Сакаш да гледаш серија за невообичаен лик, ненормален лик...ама сакаш да го направат нормален. Имаше пред некое време слична рецензија за The Wolverine, типот вика „филмот топ, конечно малце да го видиме како нормален лик без супер-моќи, мразам тоа“. Епа, што гледаш филм за супер-херој?

Првата и втората сезона беа одлични, третава цело време се чуствував како да и фалат уште 2-3 епизоди за да се комплетира. Сега многу повеќе се иде на драма отколку содржина, претходните епизоди беа добро осмислени, со долги експозиции, се запознаваш со ликовите...
Премногу нелогичности за нешто што се подготвувало две години, кога гледачите во само 10 минути ќе најдат дупки и несогласувања со веќе изградениот лик на Шерлок.

Ова никогаш не ми било јасно. Сакаш да гледаш серија за невообичаен лик, ненормален лик...ама сакаш да го направат нормален. Имаше пред некое време слична рецензија за The Wolverine, типот вика „филмот топ, конечно малце да го видиме како нормален лик без супер-моќи, мразам тоа“. Епа, што гледаш филм за супер-херој?

Првата и втората сезона беа одлични, третава цело време се чуствував како да и фалат уште 2-3 епизоди за да се комплетира. Сега многу повеќе се иде на драма отколку содржина, претходните епизоди беа добро осмислени, со долги експозиции, се запознаваш со ликовите...
Премногу нелогичности за нешто што се подготвувало две години, кога гледачите во само 10 минути ќе најдат дупки и несогласувања со веќе изградениот лик на Шерлок.

Лик со такви супер моќи не е исто со лик со посебна дарба(демек така ја претставуваат), барем по мое. Вулверин располага со ептен вон-човечки моќи, Шерлок располага со преувеличени моќи кои се ептен поблиски до човечката природа отколку оние на Вулверин, без разлика колку се претерани истите. Има нереалности, но како таков самиот лик е инспириран од веќе постоечки доктор по кој ја пишувал Артур Конан книгата, а нели на почеток од серијата се нагласува дека инспирација е Конан, но нагласокот е модерен со видоизменети приказни.

Јас кажав мислење дека тргнале кон прикажување на таквата природа и мене ми е симпатично како идеја, значи мене ми е и го прифаќам. Во ниту еден момент не реков дека третава сезона кини, а првите две се срање. Третава е задоволителна и не е толку лоша. Во првите две имавме замрсен случај кој го дозамрсуваа за на крај да не остават фасцинирани од суштината и решението. Во оваа трета сезона фалеше таа длабинска замрсеност, но ја имаше и таа во одредени мигови, особено трета епизода. Имаат изјавено дека идеите за 4-та и 5-та сеозона им се спремни, па така останувам со надеж дека во продолжението ќе jа доусовршат ваквата комбинација до едно поинакво ниво.

Чекањето 2 години траеше претерано долго и сите очекувавме повеќе од трета сезона. Но во ниту еден момент нема да се согласам со некои ликови погоре кои наведуваа дека е претерано срањеста зато шо братов не решавал случаи. Јас би рекол ок беше, али требаше многу подобро. Но експериментирањето лично мене ми беше симпатично зато шо Шерлок нема сила да скока од зграда на зграда или да се бори со вампири/мутирани и слично, човек е пред се :)

Веќе кога зборуваме за нелогичности, само мене ли ми беше глупо кога во третата епизода Шерлок го остави скинхедот да умре, а после тоа направи се за живтот на еден убиец(мислам на Мери) продолжи во мир и спокојство?

Не знам дали е спомнато ова во темава - ама парот кој ги глумеше родителите на Шерлок, се неговите родители во вистински живот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom