СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - предлог име на Љубчо Георгиевски

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е сега може и ги згреши малце процентите, ама у секој случај јасно ти е и на тебе дека мнозинство се чувствуваат како југословени и пекаат за Југославија, не само постарите генерации кои колку-толку нешто виделе, туку, за жал и помладите генерации, кои не виделе ништо од таа Југославија, и немаат ништо од неа, а сепак за нив е како ветената земја.

Е сега може и ги згреши малце процентите, ама у секој случај јасно ти е и на тебе дека мнозинство се чувствуваат како југословени и пекаат за Југославија, не само постарите генерации кои колку-толку нешто виделе, туку, за жал и помладите генерации, кои не виделе ништо од таа Југославија, и немаат ништо од неа, а сепак за нив е како ветената земја.

Sram da im e !

" ГЕОРГИЕВСКИ: "Некој ме зафркна последната ноќ, со мои карти, со мои пари, на моите терени, некој е поитар од мене.
661EBF9FFDB9F341BAB1C9FD8BA2F21D.jpg

Никогаш не сакав да бидам губитник, и затоа ја собирам мојата армија на платеници, губитници". "...
karakachanov.jpg
160px-Bojidar_Dimitrov.jpg

Он бил македонец, 98% од македоците биле југословени..море поради неговите ментални прдежи доаѓаме до ова....
lj.jpg

Ни северна ни Јужна па ни централно источна...ништо не доаѓа во предвид освен единствена и обединета Мaкедонија :olee:
...до кога со предлозиве од секој и секого :tapp:

И сега кога кажа дека мнозинството од народот се чувствува како Југословени, да не кажа лага?

Какви бе Југословени, па и во толку спомнуваната СФРЈ едвај неколку занемарливи проценти од населението, и тоа претежно во Босна се изјаснуваа како Југословени или неопределени. Факт е никогаш не се успеа да се формира југословенска нација, не гледам потреба од наседнување на ситна провокација од ЉГ.

Pa sto e toa strasno ako se cuvstvuvale Jugosloveni. Na kraj toj narod ziveel vo taa drzava i bile lojalni gragani samo sto vo Jugoslavija sekogas postoese razlika vo toa sto pokraj Jugosloven si i Makedonec ili nesto drugo. Taka da bidejki Jugoslavija ja nema ova prasanje stanuva irelevantno bidejki ako taka razmisluvame sto e so Sovetite so Amerikancite i drugi.

И сега кога кажа дека мнозинството од народот се чувствува како Југословени, да не кажа лага?

A spored tebe vo pravo e , a?
98% se custvuvaat kako jugosloveni?
Pa ova e golema navreda za Makedonskiot narod be fraer.
Ja razbirash li ti tezinata na ovie negovi iskazi? Vo koi si ti? Vo 2-te posto? vo 98-te? Vo koi sme nie ovde participantite na forumov?
98% e ogromen procent , a Ljubcho e odnaroden imbicil.

Pa toa i mu beshe poentata ne deckoto, ama od golem patriotizam koj ti tece niz veni, krvta nekako ne ti stignala do glavata da go razberesh komentarot kako takov.

Golem broj makedonci i te kako se osekjaat kako srbi. Cista komparacija, na forumov, kade groto se obrazovani lugje, mozhesh da osetish srbski strui. Da ne zboruvam za lugjeto koi shto nemaat ni kompjuter doma i kukaat "e na vremeto na Tito"...
Kolku shto e Ljubcho za kritukuvanje, tolku e tipot i za falenje. Zashto? Kazuva vistina. Koj kako saka neka si go zeme toa. Retki se tie koi sakaat vistinska Makedonija. Skandiraat, da, no da sakaat, retko.

Dzabe mavash gruda deka si makedonec, koga tvrdish Rusija ti e majka, a Srbite brakja. Zasto? Ako si od tie 2% kje me razberesh, a znam deka ima tuka takvi.

Pa sto e toa strasno ako se cuvstvuvale Jugosloveni. Na kraj toj narod ziveel vo taa drzava i bile lojalni gragani samo sto vo Jugoslavija sekogas postoese razlika vo toa sto pokraj Jugosloven si i Makedonec ili nesto drugo. Taka da bidejki Jugoslavija ja nema ova prasanje stanuva irelevantno bidejki ako taka razmisluvame sto e so Sovetite so Amerikancite i drugi.

Vo amerika site se Amerikanci...

Абе јас не знам што толку се палите на вакви предавници, бугарофили и ШПИОНИ како ЉГ(нејкам ни името да му го спомнам). Нека оди во Бугарија и таму нека дава предлози. мамето негово бугарско...

daj bre luge razberete site so edna recenica i da go smenime imeto pak ke ne ebat nema ni NATO ni EU .Ne odite daleku mnogu Srbija si e uspesna drzava i tie ke ja molat za da vleze vo nato i eu .A nas kako i sekoga SEX.Smenivme zname i nisto pak ,prifativme BJRM i pak nisto i zatoa da ne se zalazuvame so menuvanje na IMETO za vlez vo nekoi ALIJANSI.

Problemot so srbskite strui kako sto gi vikas ti ne se vo cuvstvoto na Makedoncite deka se Srbi tuku zaednickiot interes koga e vo prasanje Albanskiot ekspanzionizam.

Problemot so srbskite strui kako sto gi vikas ti ne se vo cuvstvoto na Makedoncite deka se Srbi tuku zaednickiot interes koga e vo prasanje Albanskiot ekspanzionizam.

Haha, ova ti beshe jako, mozhe za vic na denot da glasame? :):) Kakov zaednicki interes? Shto imashe od Srbija za vreme na 2001? Dodusha, shto imashe od Srbija vo 1903? :):)

A sto kje mu se napravi na Ljubco ?? Toj samo kje mine granicata i nisto ne mu se moze. Duri i da ne ja mine povekje od sigurno nema da mu fali ni vlakno od glavceto.
Vtoro, mislam deka odgovorot kon mene da go smenam Branko e frustracija proizlezena od toa sto gledate deka sega vo odnos na 98-2002 nema nikakva razlika.
Podrskata sto ja uziva Grujo od od takvite kako sto se na forumov samo mu ja garantira opozicskata aktivnost posle narednite izbori.
Preku takvovo mi e od lepenje etiketi koga se nema odgovor.

Ти го крстиш тој ти прди. Интел јас најдобронамерно анализирав што допринесе да ВМРО добие поголема доверба на изборите и ти предложив тоа да го примените вие како членство за да ја зајакнете позицијата на важата партија, бидејќи мене како политички неутрален повеќе ми одговара да да се има и јака опозиција.
Ама не, прво нешто што ти направи е да ми ставиш етикета дека сум бил ВМРО-вец.
Фала на „разбирањето“ и покрај тоа што знеш дека сум неопределен, со тоа што ти намерно се обидуваш да ме етикетираш како политчки обоена, ме навреди и не покажа никаква почит кон мене како личност. Ипокрај тоа што јас ја почитував твојата личност и твоите ставови.

Del od rabotite sto gi kazuva e fakti, koga vikashe makedonija, makedonija site uste vikaa jugoslavija, jugoslavija go baraa Tito i eve na forumot ima eden kup srbomani.
Koga rece da proglasime voena sostojba da gi sredime ednash za sekogash stana budala i idiot, koga rece da gi odelime tetovo, gostivar i debar za ohridskoto ezero i mala prespa pak veshe idiot zosto ja deleshe Makedonija a eve denes Kumanovo, Kicevo, Struga delovi od Skopje i utre ohrid i stie drugi gradovi niz makedonija ke imat albansko naselenie i so nisto ke ostanime.
Vo pravo beshe koga rece makedonskiot narod nejke da slusha vistinti, fakti tuku saka sonovi i lagi.
Ali ne go menuva faktot sto ostana predavnik i se predade polesno da mu bide.

PS. Tie sto bea na najgolemi ljupcovisti i go branea "vojvodata" do vcera denes se pravat najgolemi gruevisti i go plukat a skoro do vcera mu beshe idol. Koja ironija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom