Сериозен пост: Лостов Метод За Наоѓање Шмизол!

• Креатор на темата Креатор на темата dedanoe
  • Време на започнување Време на започнување

dedanoe

As sum A ss um
Член од
3 ноември 2008
Мислења
312
Поени од реакции
7
Веб-сајт
sites.google.com
за тие кои не чуле, Архимедеовиот закон за лост гласи: ΤΑ ΜΕΓΕΘΕΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΟΝΤΙ ΑΠΟ ΜΑΚΕΩΝ ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΩΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΤΟΙΣ ΒΑΡΕΣΙΝ или на нашки Големините се во баланс на краци реципрочни со нивните тежини. Една Апоента безусловно сама со себе чини смисол (чак што више тоа е и оптимумот смисол што може да се постигне .:. When All Are One And One Is All, To Be A Rock And Not To Roll -- Led Zeppelin) затоа проблемот на барање смисол прво се појавува кај случајот со две Апоенти (пр: судрени мислења). двете Апоенти се на одредена дистанца како на пример едната е про-позиција а другата анти-позиција или о-позиицја а покрај тоа и двете Апоенти имаат своја смисловна тежина (вредност). Да се најде смисол помеѓу нив е истокако повлекување линија -- Equi-Bilateral-A, (макар, а и најчесто крива) од првата до втората и од втората назад до првата Апоента така што долж таа линија смисолот исто ќе тежи. Понатака во случај со три Апоенти различно позиционирани секоја од нив има по две смисловни тежини во однос на другите и тука наоѓањето смисол се сведува на повлекување рамнина од секои две Апоенти низ третата такашто долж таа рамнина сите Апоенти смисловно исто ќе вредат. И методот постанува самоход т.е. добива на автоматика. Физички гледано, имајќи ја физиката во предвид како абстрактна геометрија на менаџирање тегови во просторот, таманењето на смисолот е Екви-Либрирање на имбалансите со Безиеровата форма на Лостовата динамика. Е ТОА Е ТАО шо јас цело време го правам во сите битни домени а никој не ми го купуе: Таманење Шмизол... ми олесна, се објасни, барем пред себе, како иза другите... it's your turn!

egglike_ellipse.jpg

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Не мом, ти ќе ме умриш некој ден. :pos2:

:bravo: Сериозен пост :3:

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Не мом, ти ќе ме умриш некој ден. :pos2:
Точно и тоа ми е у план за некаде 2065 на мои 88 God, но соглансо интензитетот на динамиката со која го менувам смисолот до тогаш и смртта ќе има сосема друго значење. :baeh:

Фантом, овој сака да каже дека ќе ти ја вшмука душата со неговиот суперобратноелектротаолостгенераторполаризатор и ќе бидеш негов вечен слуга. Пази се. :(

Ќе си купам шчит и меч.

ВО ИМЕТО НА МОЌТА НА СИВИОТ ЧЕРЕП, ЈАС СУМ МОЌЕН!

he-man.jpg

Муахаахахах!

моќни се амалите оти моќта е брзина на работење како што е брзината моќност на поместување. ти овде илустерираш позајмена силовитост наспроти што јас докажувам оригинално крак-ерство (мор, да се пазам на овој му пука химено).

А силата е забрзување по маса, па можеш да замислиш што се случува кога некој ти ја забрзува масата. :)

А силата е забрзување по маса, па можеш да замислиш што се случува кога некој ти ја забрзува масата. :)

Во 7-апоенски параболум ова се вика килтоклетство*

* [[Klaeeevourum]] ЛТ + deSignante = БАСАА

Сиотината Аеробистски Агримира

taa ideologia odamna ja cock-crack-irah. od togash silata e potencijalen crack a krakot potencijalna anti sila znaci toa sho e sea sila posle postanue crack-irano a toa sho e sea krak postanue anti sila.

... => F => D => -F => -D => F => ...

serpico e talent

Знам воа шо е го применуеме и ние нашколо.. демеек тропање глупости али глупости со овакви зборови, со научни работи и така натаму.. Не знам оти не е баниран.
Инаку Агора го нема одамна. . .

Инаку Агора го нема одамна. . .
Не богохули, Агора и Небо се само ученици на деданое...зарем се сомневаш во неговата автентичност и еднојузерство? Деданое е лостот и лостот е деданое ТАО е вистина.

Зар на сериозните постови има треба наслов “ сериозен “ за да бидат сфатени?

ќејф ми беа последниве неколку дена постење али ако толку мислите дека е токсично само-реализирањено на мојата аирборн шизофрениа во јавност принудно ќе се турам на холд-стенд-бај-бај-бај-ка. фала за ќејфот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom