Да ми је знати... како Рома се заглавиле толку!?Објавен е извештајот за финансиите за сезона 2023-24.
Serie A, il risultato netto delle società nel 23/24: bilanci in utile per sette club
Ecco come hanno chiuso i rispettivi bilanci i 20 club che hanno preso parte al massimo campionato italiano di calcio nella stagione 2023/24.www.calcioefinanza.it
Наполи најмногу во плус, Јуве највеќе во минус.
This is the economic-financial trend of Serie A clubs, which in the 2023/24 season recorded a negative aggregate net result of approximately 369 million euros , a slight improvement compared to the loss of 441 million in 2022/23, but still far from the -278 million of 2018/19 .
Ја зимаат 2018-2019 како репер оти е последна сезона пред да удри короната.
Па и нашиве големи математичари што ќе вадеа големи ќарови, помалце промет од Фросинине имаат направено.Да ми је знати... како Рома се заглавиле толку!?
Сфака част на америве! Не уништија, и не обезвреднија..
38 милиони за Доргу платиле Јунајтед.
Ако овој е 38 милиони колку е Тео од Милан или Ди Марко од Интер бе, 200???
Јувентус нема главен спонзор веќе една годи а од тука и минусот изгледа голем иако е намален спрема низ годиниве. Нашиот мастермајнд од директор и председател 2 години спонзор не најдојаОбјавен е извештајот за финансиите за сезона 2023-24.
Serie A, il risultato netto delle società nel 23/24: bilanci in utile per sette club
Ecco come hanno chiuso i rispettivi bilanci i 20 club che hanno preso parte al massimo campionato italiano di calcio nella stagione 2023/24.www.calcioefinanza.it
Наполи најмногу во плус, Јуве највеќе во минус.
This is the economic-financial trend of Serie A clubs, which in the 2023/24 season recorded a negative aggregate net result of approximately 369 million euros , a slight improvement compared to the loss of 441 million in 2022/23, but still far from the -278 million of 2018/19 .
Ја зимаат 2018-2019 како репер оти е последна сезона пред да удри короната.
Поголем проблем е што сериозни пари фрливте на играчи кои ништо не покажаа или сериозно се повредија.Јувентус нема главен спонзор веќе една годи а од тука и минусот изгледа голем иако е намален спрема низ годиниве. Нашиот мастермајнд од директор и председател 2 години спонзор не најдоја
Има се, може се...Само летоска 170милиона евра спичкавте
Со продажбите се помалце околу 50м. Од 380 милиони спуштија на 180 и нешто без спонзор кој носеше горе долу 80милПоголем проблем е што сериозни пари фрливте на играчи кои ништо не покажаа или сериозно се повредија.
Само летоска 170милиона евра спичкавте.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk