Serie A 2023/24

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Nema nisto strasno da se priznae koga igrac od kaj glavniot rival e predobar, taa edna utakmica so nas ne go definira ko igrac isto ko na primer losa utamica na Leao ne go pravi dno ili sto i da e.

Leao i Lautaro se liceto na Serija A momentalno, verojatno i Osimen, treba ligata da gi neguva, chuva i promovira za da odat napred, nema potreba od nerealen hejt.

Mesi i Ronaldo statistikata isto ja bildaa protiv slicni ekipi i toa e del od sportot, sozrevanjeto na Lautaro otkako dojde pa do sega e lesno vidlivo.

A kade rekov deka e ne e dobar igrac?

Епа ајде кога признаваме веќе и си пружаме руки (иако ова е против убедувањата на војводата Форца Ацм), оној Реијндерс за мене е еден од подобрите трансфери сезонава во цела лига. Барем од она досега покажаното. Ептен ми се свиѓа како играч и многу брзо се снајде кај Милан и во Италија.
Од друга страна Чуквуезе е големо разочарување затоа што мислев дека он ќе збесне од сам старт. Има уште време, да не го отпишуваме скроз ама од досега прикажаното, не ветува многу.

A kade rekov deka e ne e dobar igrac?
Pa eliten spic e vekje za Inter, ne e bash tolku losh i vo derbi sredbi generalno a i toa shto polni vakvi ekipi dovolno kazuva deka prerasnal vo strashen igrac.

Ne e ni klasicna 9ka a vekje nekolku sezoni e blizu ili nad 30 vo site konkurencii.
Автоматски споено мислење:

Од друга страна Чуквуезе е големо разочарување затоа што мислев дека он ќе збесне од сам старт. Има уште време, да не го отпишуваме скроз ама од досега прикажаното, не ветува многу.
Mislam deka ne mu pomaga i toa shto mesto da e prvotimec dosega ima dobieno premalku minuti za da pokazhe shto znae.

Verojatno so tek na vreme ke bide podobar, a i dojde totalno von forma od Villareal, dosta fitnes problemi imaa so Musa bidejki celo leto cekaa transfer.

Za Rejinders mislam deka iako e rano da se kaze ama ke bide igraciste, epten e eleganten, borben, trca ko Brozovic po teren, vleguva vo sansi ama edinstvena seriozna zamerka pokraj loshoto pozicioniranje na momenti mu e finishot, ako go sredi toa bi trebalo da e eden od podobrite.

Pa eliten spic e vekje za Inter, ne e bash tolku losh i vo derbi sredbi generalno a i toa shto polni vakvi ekipi dovolno kazuva deka prerasnal vo strashen igrac.

Ne e ni klasicna 9ka a vekje nekolku sezoni e blizu ili nad 30 vo site konkurencii.

Nikoj ne go spori Lautaro, igraciste e.

I Higuan bese ima dadeno 400 gola vo karierata, ama se posirase na bitni utakmici, kako Lautaro na svetskoto, bas imase i meminja deka mu e naslednik na debeliot.

Ima nekoja zvezda Lautaro da pumpa vakvi ekipi kako Salernitana i koga ke dojde nesto bitno se pokakuva.

Ima 8 gola protiv Milan na 15 utakmici, poveketo mu se pod Konte koga Milan bea 8mo mesto.
Eve gledam na primer najbitnoto derbi 2022, koga se krsese rabotata koj ke osvoi titula se izgubil totalno 5.9 ocena ima kaj so treba on da pali i gasi.
Ama zatoa pa na Salernitana i Caglari im ima butnato 19 gola na 10 utakmici.

И на крај завршува со "никој не го спори Лаутаро, играчиште е"
После ќе бара мемиња и ќе плаче тука како интерашите му ставале многу тажни реакции а братот и сам не знае што пишува.

И на крај завршува со "никој не го спори Лаутаро, играчиште е"
После ќе бара мемиња и ќе плаче тука како интерашите му ставале многу тажни реакции а братот и сам не знае што пишува.

Pak ke povtoram, ako e pice u dusa i se gubi na utakmici so high stake ne znaci deka e los igrac. Znaci pravam muabet deka e igraciste od aspekt na tehnicki potkovan, odlicen sut, brz, agilen, fizicki na nivo.

I mn nezni ste stanati, nesmee nikoj ni da bucne da se napravi nekoja diskucija na temata, ko majki da vi pcujam koa bucnuvam nesto za Inter.

Мене кај Лаутаро ми се допаѓа, што и покрај неговата висина (1,74м), игра многу добро кога е свртен со грб од противничкиот гол, цврст е во тие дуели, ги добива, освојува топка поврзува соиграчи.

Значи, тој е 2 во 1, од една страна е напаѓач што добро се движи, бара длабочина, а од друга страна е она што го пишав во претходниот пасус.

За Чуквуезе непотребно се создава фама, гледам и кај навивачи на Милан. Прво мора да добие поголем простор, кој му фали поради тоа што Пулишиќ почна добро. Кога играше, не беше лош, недостасува нешто поконкретно, но на двете што стартуваше беше добар. Да игра повеќе, па ќе видиме што фудбалер е и дали ќе го биде.

Nikoj ne go spori Lautaro, igraciste e.

I Higuan bese ima dadeno 400 gola vo karierata, ama se posirase na bitni utakmici, kako Lautaro na svetskoto, bas imase i meminja deka mu e naslednik na debeliot.
Титула се освојува против мали екипи, гол разлика се праи против мали екипи.
Секоја утакмица во Серија А или Куп е БИТНА утакмица пошто тие 3 бода против Милан вредат исто колку што и тие 3 бода против Сарлакајфјлхасд или Емполи.

За во Лига ти треба таков играч, да подивее и да ти обезбеди 3 бода пошто јасно ни е дека и тие мали екипи знаат некогаш да ти сјебат калкулации. Ваљда ти текнува за гомната што се јадеа со тој натпревар помалце што го имаше Интер а сите го рачунавме како 3 бода. :D

Титула се освојува против мали екипи, гол разлика се праи против мали екипи.
Секоја утакмица во Серија А или Куп е БИТНА утакмица пошто тие 3 бода против Милан вредат исто колку што и тие 3 бода против Сарлакајфјлхасд или Емполи.

За во Лига ти треба таков играч, да подивее и да ти обезбеди 3 бода пошто јасно ни е дека и тие мали екипи знаат некогаш да ти сјебат калкулации. Ваљда ти текнува за гомната што се јадеа со тој натпревар помалце што го имаше Интер а сите го рачунавме како 3 бода. :D
Гол разлика не игра никаква улога веќе од оваа сезона. Два тима ако имаат исто бодови на крај играат мајсторка. Нити гол разлика важи нити меѓусебен дуел.

Пишав и у фан клуб пред некое време за Лаутаро. Стварта кај него е што сезонава конечно дочека да е главен играч околу кој ќе се врти екипата, плус капитен. До сега е 4-5 години у Интер и секогаш бил тој вториот играч, секогаш бил подршка за главниот шпиц, секогаш имало некој друг од кого се очекувало да ја движи екипата. Сезонава таа титула му припадна на него и сеа за сеа одлично се носи со истата, не верувам дека ќе догура до 36 лигашки голови, толку имаше Игуаин ми се чини, тоа е вансериско достигнување, ама некои 25-6-7 и Златна копачка може да се очекува. Секако останува да видиме каква форма ќе држи Интер а и самиот Лаутаро со оглед на тоа што има некои црни периоди од 5-6 утакмици со 0 голови.

26 години има, опасен напредок од кога дојде, мене ми е многу кејф што вака се развива а дојде како тотален анонимус, никој жив немаше поима кој е и што е намрштенково.
Годинава паѓаат Икарди и Виери на листата на стрелци у Интер оверал.

Епа ајде кога признаваме веќе и си пружаме руки (иако ова е против убедувањата на војводата Форца Ацм), оној Реијндерс за мене е еден од подобрите трансфери сезонава во цела лига. Барем од она досега покажаното. Ептен ми се свиѓа како играч и многу брзо се снајде кај Милан и во Италија.
Со пружање раце завршивме кога се отцепивте, нема поента, нема цел сега пуштањето раце, штетата одамна е сторена.

Со пружање раце завршивме кога се отцепивте, нема поента, нема цел сега пуштањето раце, штетата одамна е сторена.
dmitry.jpg

Емери денес ја заврши приказната за Де Зерби и неговиот модерен фудбал. Ќе се врати пак на ниво Сасуоло, Фиорентина, а не тука филмови и шпекулации дека Реал Мадрид ќе го превземе од Карло. :pos:
Ако навистина го изјавил ова....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom