Serie A 2023/24

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

И Скудетото оди кај...

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Римската волчица го соблака дресот и влага у борба за топ 4

main-qimg-1c7934ec18239b1f0245e830672f55cb

Ваљда последен пат кога сме имале 75 поена, уште играл Де Роси :rolleyes:

ама ај, бар се посмеавме :D

Минатата сезона Рома освои 63 бода, а за ЛШ беа доволни 72 (и тоа ако ги земеме тие на Јуве, Милан заврши со 70), во 21/22 доволни биле 70.

Зарем Рома не е подобра за овие 8-10 бода од лани (плус она што го пишував за тоа дека Рома и лани "заслужи" некој бод повеќе)?

Дали ќе дозволи четворката горе е друго прашање, пишував и за тоа. Но нека дојде Рома поблиску до 78 (тоа е горна граница на бодови што некогаш била потребна за ЛШ), па потоа се е можно.

Рома е послаба од лани?
Автоматски споено мислење:

Ваљда последен пат кога сме имале 75 поена, уште играл Де Роси :rolleyes:

ама ај, бар се посмеавме :D

Добр, за колку бодови е ова Рома? На ниво на ланската?

Минатата сезона Рома освои 63 бода, а за ЛШ беа доволни 72 (и тоа ако ги земеме тие на Јуве, Милан заврши со 70), во 21/22 доволни биле 70.

Зарем Рома не е подобра за овие 8-10 бода од лани (плус она што го пишував за тоа дека Рома и лани "заслужи" некој бод повеќе)?

Дали ќе дозволи четворката горе е друго прашање, пишував и за тоа. Но нека дојде Рома до 78 (тоа е горна граница на бодови што некогаш била потребна за ЛШ), па потоа се е можно.

Рома е послаба од лани?
Ај за математиките ќе прескокнам… долг и широк муабет е тоа… кој колку можел, а колку добил, па и фактор среќа.

Ама за последново, дефинитивно!
Изгубивме три клучни играчи, а реално само за Тами има замена во ликот и делото на Лукаку! За Ибањез и Матиќ сме послаби!

Сега може да се натегаме и за Лукаку дали не појачал и за колку!? Ако му се врати моџото и почне да дава голови, тогаш да!
Ама за тоа мора да има шанси, а Рима често игра “спасувај се кој колку може”.
Плус Тами и кога не дава голови, трча како вол, се враќа назад, прави пресинг, и плус високо магаре е за прекини.. многу корисен играч да го имаш.
Лукаку засега си џогира у напад, што воопшто и не ме изненадува… колку е корисен времето ќе покаже.

Инаку освен Ренато до негде што не е “пиши пропало”, секое друго појачање не прави послаби од лани.

Ај за математиките ќе прескокнам… долг и широк муабет е тоа… кој колку можел, а колку добил, па и фактор среќа.

Ама за последново, дефинитивно!
Изгубивме три клучни играчи, а реално само за Тами има замена во ликот и делото на Лукаку! За Ибањез и Матиќ сме послаби!

Сега може да се натегаме и за Лукаку дали не појачал и за колку!? Ако му се врати моџото и почне да дава голови, тогаш да!
Ама за тоа мора да има шанси, а Рима често игра “спасувај се кој колку може”.
Плус Тами и кога не дава голови, трча како вол, се враќа назад, прави пресинг, и плус високо магаре е за прекини.. многу корисен играч да го имаш.
Лукаку засега си џогира у напад, што воопшто и не ме изненадува… колку е корисен времето ќе покаже.

Инаку освен Ренато до негде што не е “пиши пропало”, секое друго појачање не прави послаби од лани.

Па вие за "математика" се смеевте, ова води кон разводнување на муабетот, се да сведеме само на впечаток.

Абрахам лани имаше лоша сезона, клубот и навивачите се разочараа кога го се повреди затоа што нема да може да го продадат и да ги реинвестираат тие пари. Има дадено 8 гола и 3 асистенции. Го преувеличуваш неговиот придонес. Во кој сегмент Абрахам е подобар од Лукаку? Во пресинг? Една од понебитните работи за напаѓач во ова игра на Мурињо.

Зборуваме за напаѓач кој има придонес од 25 и 33 гола во сезони кога бил стартер. Па и лани има проденес во 16 со минорна улога.

А сега иако дојде без озбилни припреми и не играше од прво коло, веќе даде 3 гола. Гол на 120 минути, не знам што е лошо тука, треба да бидете задоволни да продолжи вака. По мене Лукаку е големо засилување за Рома и одговара на нивната игра, да не зборам за првенството, кќво кое лесно доминираат таков тип на нспаѓачи. Рома и така не игра висок пресинг, а со Дибала се меѓу најдобрите напаѓачки тандеми во првенство.

Ако 75 бода ти изгледаат толку недостижни, 70-72 сигурно не се. А и тоа е разлика од една победа, во бодовна граница што не е премногу висока, како што е над 80.

Рома изгуби бодови против слаби клубови, барем плус четири да освоеше против Салернитана, Верона и Џенова, сега ќе беа само на 2 од Јувентус. А по мене Рома може и до повеќе.

Не мислам дека лошиот старт, кој можеби веќе и ја упропасти сезоната, е поради квалитетот на фудбалерите на Рома.

Последно уредено:
Па вие за "математика" се смеевте, ова води кон разводнување на муабетот, се да сведеме само на впечаток.

Абрахам лани имаше лоша сезона, клубот и навивачите се разочараа кога го се повреди затоа што нема да може да го продадат и да ги реинвестираат тие пари. Има дадено 8 гола и 3 асистенции. Го преувеличуваш неговиот придонес. Во кој сегмент Абрахам е подобар од Лукаку? Во пресинг? Една од понебитните работи за напаѓач во ова игра на Мурињо.

Зборуваме за напаѓач кој има придонес од 25 и 33 гола во сезони кога бил стартер. Па и лани има проденес во 16 со минорна улога.

А сега иако дојде без озбилни припреми и не играше од прво коло, веќе даде 3 гола. Гол на 120 минути, не знам што е лошо тука, треба да бидете задоволни да продолжи вака. По мене Лукаку е големо засилување за Рома и одговара на нивната игра, да не зборам за првенството, кќво кое лесно доминираат таков тип на нспаѓачи. Рома и така не игра висок пресинг, а со Дибала се меѓу најдобрите напаѓачки тандеми во првенство.

Ако 75 бода ти изгледаат толку недостижни, 70-72 сигурно не се. А и тоа е разлика од една победа, во бодовна граница што не е премногу висока, како што е над 80.

Рома изгуби бодови против слаби клубови, барем плус четири да освоеше против Салернитана, Верона и Џенова, сега ќе беа само на 2 од Јувентус. А по мене Рома може и до повеќе.

Не мислам дека лошиот старт, кој можеби веќе и ја упропасти сезоната, е поради квалитетот на фудбалерите на Рома.
Апсолутно сум против ова да се деградира Абрахам! (А веројатно и во малцинството што бев против идејата да се продава)
Океј, можеби и малку парцијален сум, ама одличен играч е! Најдобрата сезона на Мурџо(првата) беше кога Тами лупаше голови.
Не викам дека е подобар од Лукаку пази… ама дефинитивно по сестран играч. Имавме утакмици кога (хипотетички човек што не прати) би помислил дека Тами ни е лев бек! Посебно крајот на ланската сезона, беше итекако клучен да не бидеме целосен дебакл!
Он и Шарави.

Е сега Лукаку е класа напаѓач кој да не се лажеме би го посакал секој клуб!
Ама па и он е неконзистентен…
Рече дал три гола? Јас искрено се сеќавам на два. Еден во пупенката на Емполи, и друг мислам против Фросиноне му беше…
Нека… гол си е гол…
Ама додека не поодмине сезонава, и не го видиме да решава клучни утакмици, јас барем ќе се воздржам од негово фалење.

Nazalost kako trgnalo, na kraj tabelata bi bila 1.Inter 2.Milan 3.Napoli 4.Juve
Зашто бе нажалост?

Еве кај мене у фан клуб второ место да им понудиш со две раце ќе потпишат, истото важи и за вас за 4то место :icon_lol: .
Интерашиве веќе го слават скудетото само да видат дали Лаутаро ќе го надмине Игуаин или не :misticen: .

А Наполи не вредат да се коментираат, тотално се небитни како и на форумов така и во цела италија.

По мене Лукаку е големо засилување за Рома и одговара на нивната игра, да не зборам за првенството, кќво кое лесно доминираат таков тип на нспаѓачи. Рома и така не игра висок пресинг, а со Дибала се меѓу најдобрите напаѓачки тандеми во првенство.
Што праиме со потпросечниот Патрицио? Смолинг? Манчини киксерот мада ај овој им е најдобар штопер, Љоренте моренте? Мизерните бекови? Очајната средина составена од копачи?

Дибала и Лукаку не можат да ја влечат цела екипа. Јес да и Мурињо има кривица ама моментално не гледам тренер што би ги однел над 5то место у тесна борба со Јувентус.
Интер, Милан и Наполи се класи над Рома, Јувентус, Аталанта и Лацио се тука негде со тоа што Јувентус има предност што не игра Европа, има подобар напад од овие и поискусен тренер и екипа.

Интер, Милан и Наполи се класи над Рома, Јувентус, Аталанта и Лацио се тука негде со тоа што Јувентус има предност што не игра Европа, има подобар напад од овие и поискусен тренер и екипа.

Затоа пишав дека зависи и од конкуренцијата и плус лошиот старт.

Ако е како претходните две сезони и требаат 70 бода, не гледам преголемо оправдување за да не се вмешаат во таа борба, доколку е поблиску до 80 (а може сезонава дтребаат повеќе бодови), тогаш може да се зборува.

Но, првин тие треба да отидат преку 70, а не да се вртат трета сезона на 63.

Овој Лориенте од Сасуло ебате ботот играчот, како му ги местат топките на тацна не знае гол да даде, денес го забележав имаше две чисти топки за гол. Го гледав и со Јувентус имаше исто 3 шанси што ги утна.

Зашто бе нажалост?

Еве кај мене у фан клуб второ место да им понудиш со две раце ќе потпишат,

Па кога ги убеди летово, дека овие што го водат Милан направиле клуб што ќе завршува на осмо место. :P

Site ekipi vo Italija se podlezni na period od vrzani kiksovi vo ligata. Cist primer lani Maignan koga se povredi posle januari pa Milan padna od 2 na 6to mesto vo rok od mesec. Site do edna od ekipive sto navivame vo ligava se vadat 80 posto na individualen kvalitet od igraci i tie gi drzat ekipite da bidat dobri. Lautaro,Barella,Bastoni kaj Inter, Leao,Theo, Maignan kaj Milan, Dybala sega i Lukaku kaj moive, Osimhen i Kvara kaj Napoli itn. Bilo kakva povreda na ovoj kalibar igraci i timot e upola poslab. Ne navivame za City kaj sto eden De Bruyne e nadvor pola godina i ne se ni oseka negovoto otsustvo. Dolga e sezonata i so tempovo sreda/cetvrtok nedela plus reprezentativni pauzi, samo zdravje neka imaat igracive i se pomalce povredi za da gleame dobra sezona. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom