- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.543
- Поени од реакции
- 12.722
Рома има состав што треба да се вмеша во борба за место во ЛШ,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Рома има состав што треба да се вмеша во борба за место во ЛШ,

Ваљда последен пат кога сме имале 75 поена, уште играл Де Роси
ама ај, бар се посмеавме![]()
Ај за математиките ќе прескокнам… долг и широк муабет е тоа… кој колку можел, а колку добил, па и фактор среќа.Минатата сезона Рома освои 63 бода, а за ЛШ беа доволни 72 (и тоа ако ги земеме тие на Јуве, Милан заврши со 70), во 21/22 доволни биле 70.
Зарем Рома не е подобра за овие 8-10 бода од лани (плус она што го пишував за тоа дека Рома и лани "заслужи" некој бод повеќе)?
Дали ќе дозволи четворката горе е друго прашање, пишував и за тоа. Но нека дојде Рома до 78 (тоа е горна граница на бодови што некогаш била потребна за ЛШ), па потоа се е можно.
Рома е послаба од лани?
Ај за математиките ќе прескокнам… долг и широк муабет е тоа… кој колку можел, а колку добил, па и фактор среќа.
Ама за последново, дефинитивно!
Изгубивме три клучни играчи, а реално само за Тами има замена во ликот и делото на Лукаку! За Ибањез и Матиќ сме послаби!
Сега може да се натегаме и за Лукаку дали не појачал и за колку!? Ако му се врати моџото и почне да дава голови, тогаш да!
Ама за тоа мора да има шанси, а Рима често игра “спасувај се кој колку може”.
Плус Тами и кога не дава голови, трча како вол, се враќа назад, прави пресинг, и плус високо магаре е за прекини.. многу корисен играч да го имаш.
Лукаку засега си џогира у напад, што воопшто и не ме изненадува… колку е корисен времето ќе покаже.
Инаку освен Ренато до негде што не е “пиши пропало”, секое друго појачање не прави послаби од лани.
Апсолутно сум против ова да се деградира Абрахам! (А веројатно и во малцинството што бев против идејата да се продава)Па вие за "математика" се смеевте, ова води кон разводнување на муабетот, се да сведеме само на впечаток.
Абрахам лани имаше лоша сезона, клубот и навивачите се разочараа кога го се повреди затоа што нема да може да го продадат и да ги реинвестираат тие пари. Има дадено 8 гола и 3 асистенции. Го преувеличуваш неговиот придонес. Во кој сегмент Абрахам е подобар од Лукаку? Во пресинг? Една од понебитните работи за напаѓач во ова игра на Мурињо.
Зборуваме за напаѓач кој има придонес од 25 и 33 гола во сезони кога бил стартер. Па и лани има проденес во 16 со минорна улога.
А сега иако дојде без озбилни припреми и не играше од прво коло, веќе даде 3 гола. Гол на 120 минути, не знам што е лошо тука, треба да бидете задоволни да продолжи вака. По мене Лукаку е големо засилување за Рома и одговара на нивната игра, да не зборам за првенството, кќво кое лесно доминираат таков тип на нспаѓачи. Рома и така не игра висок пресинг, а со Дибала се меѓу најдобрите напаѓачки тандеми во првенство.
Ако 75 бода ти изгледаат толку недостижни, 70-72 сигурно не се. А и тоа е разлика од една победа, во бодовна граница што не е премногу висока, како што е над 80.
Автоматски споено мислење:
Рома изгуби бодови против слаби клубови, барем плус четири да освоеше против Салернитана, Верона и Џенова, сега ќе беа само на 2 од Јувентус. А по мене Рома може и до повеќе.
Не мислам дека лошиот старт, кој можеби веќе и ја упропасти сезоната, е поради квалитетот на фудбалерите на Рома.
Зашто бе нажалост?Nazalost kako trgnalo, na kraj tabelata bi bila 1.Inter 2.Milan 3.Napoli 4.Juve
.Види сега… за некој успех треба да биде, и барем една сезона да не му провалат криминал на клуботNazalost kako trgnalo, na kraj tabelata bi bila 1.Inter 2.Milan 3.Napoli 4.Juve

По мене Лукаку е големо засилување за Рома и одговара на нивната игра, да не зборам за првенството, кќво кое лесно доминираат таков тип на нспаѓачи. Рома и така не игра висок пресинг, а со Дибала се меѓу најдобрите напаѓачки тандеми во првенство.
Што праиме со потпросечниот Патрицио? Смолинг? Манчини киксерот мада ај овој им е најдобар штопер, Љоренте моренте? Мизерните бекови? Очајната средина составена од копачи?Не мислам дека лошиот старт, кој можеби веќе и ја упропасти сезоната, е поради квалитетот на фудбалерите на Рома.
Интер, Милан и Наполи се класи над Рома, Јувентус, Аталанта и Лацио се тука негде со тоа што Јувентус има предност што не игра Европа, има подобар напад од овие и поискусен тренер и екипа.
Зашто бе нажалост?
Еве кај мене у фан клуб второ место да им понудиш со две раце ќе потпишат,