Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Не е проблемот шо Јуве рамнел книги, проблемот е шо со таква кримогена природа и искуство дозволија да ги фатат на најглупиот начин, со прислушкување телефони. :pos: Се надевам овие моите у Барса испровериле тоа жиците таму, ако реши уефа да се реваншира за суперлигата они се следни.:LOL:

@Sladoledzija еве ти за летото кога ќе идеш на неа флорикати да не газеш по жежок песок хехехеххехе хиу хиу овие домашни се али нема везе ти јадеш бурек со леб.

Пиу пиу:uzi:

FB_IMG_1674425497557.jpg

Još jedan od pokazatelja u kakvom je stanju čitava Serie A, a samim tim i Inter. Novca nema niko, a prihodi od TV prava koji su ionako bili minimalni sada će biti još manji zahvaljujući juventusu koji redovno pravi skandale i tjera potencijalne ulagače ne samo u Inter već u cijelu Serie A. U planu je da će DAZN i Sky (najveći kupci TV prava za Serie A) tužiti čitavu ligu zbog gubitaka koje je priredio juventus.
Sjetimo se izjava sadašnjeg vlasnika Newcastlea koji je govorio kako dosta toga ne štima u čitavoj ligi i u širokom luku je zaobišao Serie A.

Има некој подобри инфо, Јувентус и нивниот криминал ја ебат лигата веќе 17 години.

Не сакам да навлегувам во детали, што, како и каде. Што ќе одлучат органите/федерацијата, тоа сметам дека е правилно, веројатно немаат причина да бидат субјективни кон одреден клуб. Ако Јувентус и после жалби и чудби пак остане казнет, тогаш тоа и го заслужиле, а истото важи и за евентуална казна на било кој друг тим.

Она што мене ми е нелогично е тајмингот на изрекување на казната и периодот во кои важат одземените бодови.

Сезоната е точно на средина, а она за што е казнет Јувентус некако не е временски дефинирано (за која сезона се однесува пример) и од таа причина, некако не ми оди, бап одлука -15 бодови веднаш.

Јас гледам две опции при изрекувањето бодовни казни - едната е ретроактивно, тогаш кога се знае кој период/сезона настанал прекршокот, додека втората е за наредната сезона, но секако пред да започне првото коло. На тој начин некако полесно клубот кој е казнет (независно кој), ќе може да ја планира сезоната, да поставува цели, да брка некаков си таргет и слично.

Тешко е да се одреди за кога и како да ги казнат, затоа најдобро превентивно на вакви криминални клубови

-15 поени на старт на секоја сезона и готово :D

IMG_20230124_120314.jpg

Не знам колку овие 263000 ги коштале по џебот...
Još jedan od pokazatelja u kakvom je stanju čitava Serie A, a samim tim i Inter. Novca nema niko, a prihodi od TV prava koji su ionako bili minimalni sada će biti još manji zahvaljujući juventusu koji redovno pravi skandale i tjera potencijalne ulagače ne samo u Inter već u cijelu Serie A. U planu je da će DAZN i Sky (najveći kupci TV prava za Serie A) tužiti čitavu ligu zbog gubitaka koje je priredio juventus.
Sjetimo se izjava sadašnjeg vlasnika Newcastlea koji je govorio kako dosta toga ne štima u čitavoj ligi i u širokom luku je zaobišao Serie A.

Има некој подобри инфо, Јувентус и нивниот криминал ја ебат лигата веќе 17 години.

Колку трогателен текст, Рубентус did this...ама ако гледаме реално ова е иницијатива на самите навивачи, никој од страна не ги тера да го прават ова. Класичен пример за онаа "за секоја акција, постои еднаква и соодветна реакција".

Ја мислам да им се извиниме сите на јувентус и да им се дозволи да продолжат да водат сметководствена евиденција ко шиптap на пластичарска. Еве организирајте пуштете едно писмо до амбасада.

Нереално е како проблемот го воочуваат во обвинителството, наместо во тие што правеле криминал и директно влијаеле на нарушување на правото на лојална конкуренција во лигата. Ваквите криминални активности се причина за тоа што инвеститорите бегаат од серија а, нема разумен човек кој би инвестирал ако знае дека постојат очигледни малверзации и нема лојална конкуренција.

Прегледај го приврзокот 363618

Не знам колку овие 263000 ги коштале по џебот...

Колку трогателен текст, Рубентус did this...ама ако гледаме реално ова е иницијатива на самите навивачи, никој од страна не ги тера да го прават ова. Класичен пример за онаа "за секоја акција, постои еднаква и соодветна реакција".
Секако. Акцијата е клубот ти е криминален, реакцијата ти е живееш во заблуда и мислиш тоа не е вистина и сите се против тебе.

Секако. Акцијата е клубот ти е криминален, реакцијата ти е живееш во заблуда и мислиш тоа не е вистина и сите се против тебе.

Посочи во мојот пост погоре, каде реков дека Јувентус е невин? Само се осврнав на текстон копиран ваљда од некоја ЕксЈу Фејсбук страна на Интер каде вика Јувентус биле криви за дешавкиве со ДАЗН, Скај и Серија А. Не, фановите самоиницијативно си откажуваат преплата од овие канали (што е сосема легитимно), причината ја знаеме која е, одземањето на бодови на Јувентус.

Мислам види ја реченицава
. a prihodi od TV prava koji su ionako bili minimalni sada će biti još manji zahvaljujući juventusu koji redovno pravi skandale i tjera potencijalne ulagače ne samo u Inter već u cijelu Serie A

20230124_124650.jpg

Ја мислам да им се извиниме сите на јувентус и да им се дозволи да продолжат да водат сметководствена евиденција ко шиптap на пластичарска. Еве организирајте пуштете едно писмо до амбасада.

Нереално е како проблемот го воочуваат во обвинителството, наместо во тие што правеле криминал и директно влијаеле на нарушување на правото на лојална конкуренција во лигата. Ваквите криминални активности се причина за тоа што инвеститорите бегаат од серија а, нема разумен човек кој би инвестирал ако знае дека постојат очигледни малверзации и нема лојална конкуренција.
Важи, кога нема да има селективна правда ќе ги кривиме тие што праеле криминал. Се дур главен аргумент ви е абе нашите не ги фатиле, немаше снимки и тн, за нешто очигледно сите го праеле, ќе го бараме проблемот во обвинителство.

Па вие сте главните кривци што лигава е донесена на ова дереџе. Веќе сме дискутирале на ова ама завршувало со стегање '''хаха'' и ''тажно'' во недостаток на аргументи. Од страна на инвеститор еве гледај, би инвестирал ти во некој тим ако знаеш дека овие прават криминали и ги туркаат напред цело време? Би инвеситирал ако знаеш дека од старт се бориш за 2ро место а не за 1во?
Еве во Наполи/Рома/Лацио да речеме, би инвестирал? Абе како од татко им да е тоа топ 4 место на арамииве. Да не забораваш што се случи за 4то кога ви требаше пред некоја год? Судијата пенал против Интер, после тоа Наполи ја намести дома со Верона и зз, 4то место. И после ќе им бегаат играчи, криза со пари ау мау а вие во меѓувреме Влахович на 7 рати, машина за перење неможеш на толку рати да земеш а не играч што може да го искешираат 70милиони барем 5 екипи во моментот.

Една или две сезони да киксне некој од поголемиве тимови и толку е, нема да можат 5 год да се вратат. Одма криза со пари, ќе бегаат играчи, ќе се караат меѓусебе и поздрав од тимот. Ама затоа кај вас нема проблем, благосостојба цело време. Ни притисок од медиуми, ни па има шанси ЛШ да не фатите. Ни па парите биле проблем како што гледаме. Ако треба ко на менаџер ќе се тргаат сите и ќе се случи најдоброто сценарио за вас ама секако топ 4, или титула ако сте во борба за неа. Па чор да е некој ќе види дека се криминалци прва класа. Немора ни суд ни ништо, еден куп нелогичности има.
Им бегаат најдобрите играчи на Интер и Милан за 0, после титули наместо да се зајачуваат овие ослабуваат, имаат еден куп сезони и двете каде што не фатиле ЛШ (ќе фатевте вие 100%) и судијата ќе го пратеа во сериа Д ради грешката. После такви очајни сезони, не да слабеете туку појачувате играчи, без разлика дали сте ги погодиле или не, трошите.
Значи не знам како да ви објаснам најкратко, ама на 4 кола до крајот наполи да има +3 бода од вас и да игра против најотепаните 4 во лигата а вие да ги играте сите дерби утакмици, шансите ви се 80% да освоите, случајно нели, сув квалитет.

Јувентус биле криви за дешавкиве со ДАЗН, Скај и Серија А. Не, фановите самоиницијативно си откажуваат преплата од овие канали (што е сосема легитимно), причината ја знаеме која е, одземањето на бодови на Јувентус.
Зошто?

Одговорот на ова прашање ќе ти го одговори и тоа што си го болдирал.

Само дека пишува Интер. :pos:
Еве тргни го Интер на страна, и кажи што у zahvaljujući juventusu koji redovno pravi skandale i tjera potencijalne ulagače не е точно?

Јувентус прави криминал, јаде казна ради истото, глупите навивачи откажуваат претплата на телевизија што пренесува утакмици пошто Јувентус го казниле.
Со самото тоа телевизијата чии пари од приходи треба да ги подели на сите екипи чии преноси ги извршува, има помал приход а со самото тоа заработката на екипите од тв правата е помала.

И тука ти вика тоа е легитимно и види ја реченицава има Интер во неа. :tapp:

Добро ај замиси дека нема.

Ајде има време. Македонија 30 години ја ебат со криминал. Овие само што поминаа пола од патот на Македонија.

Да ти ебам судбината што ме натера да навивам за клуб во лига што дели иста судбина со мојата држава.

Навивачите може да си прават што сакаат со сопствените пари, дали ќе плаќаат дали нема да плаќаат. Зарем очекувате некој да дава пари за нешто што не го сака, оти Интер ќе земел помалку пари? Малку смешно..

Се проширува истрагата, Министерот за спорт во Италија испратил претставници во ФИГЦ и во КОНИ да ја надгледува од прва рака секоја работа што ја работат. Вчера имаше изјава каде праша дека покрај Јувентус, разговори имало за повеќе други клубови а зошто е само Јувентус казнет, така да работава нема да заврши тука, бидете сигурни. Или ќе си одговараат сите за тоа што го направиле, или никој нема да одговара.

Јувентус билда gains со Аталанта. Ќар има и Јувентус и Аталанта. Јувентус казнет, Аталанта не. Очигледно дека правдата во Италија е нешто слична на оваа што ја имаме тука во Македонија.

Навивачите може да си прават што сакаат со сопствените пари, дали ќе плаќаат дали нема да плаќаат. Зарем очекувате некој да дава пари за нешто што не го сака, оти Интер ќе земел помалку пари? Малку смешно..

Се проширува истрагата, Министерот за спорт во Италија испратил претставници во ФИГЦ и во КОНИ да ја надгледува од прва рака секоја работа што ја работат. Вчера имаше изјава каде праша дека покрај Јувентус, разговори имало за повеќе други клубови а зошто е само Јувентус казнет, така да работава нема да заврши тука, бидете сигурни. Или ќе си одговараат сите за тоа што го направиле, или никој нема да одговара.

Јувентус билда gains со Аталанта. Ќар има и Јувентус и Аталанта. Јувентус казнет, Аталанта не. Очигледно дека правдата во Италија е нешто слична на оваа што ја имаме тука во Македонија.
Ќе ви се извинат и простат што се секираш. Плус 100 милиони ќе ви платат. Како смеат така јувентус да го фатат вo криминал.

Последно уредено:
Ќе му ја вратат миланезиве на Лацио вечер? Лани циркузи имаше.

Ќе ви се извинат и простат што се секираш. Плус 100 милиони ќе ви платат. Како смеат така јувентус да го фатат ви криминал.
Леле колку си само духовит и забавен, еве кажи уште една ваква досетка, дијареа ќе ме фати. Немој аман Сашко Коцев, намали малце со форите....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom