Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Новото лого на јуве?
5cd85eaf57ccb2e644724cf6cdfa4722.jpg

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Откако лапнаа пола милијарда отштета зашто невини биле фрлени у серија Б,сеа ќе лапнеле 100 милиона отштета за нарушен углед коа ќе им ја укинеле казната у Април месец.
Извор:Фан клуб Јувентус

Хехехехехеххеххехехехе
цццц....

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Не постојат поголеми забеготини од јувенташите, општо зборам за целиот свет.

Овој па Маркизио прв се излета да покаже колку е глуп, а го мислев за културен и фин човек. Иста ретардирана матрица.

Со Касано моментално се тркаат кој е поглуп и кој поголемо дно ќе допре со изјавите.

Posle sve za ugled uste zborat. :facepalm:
Син, види вака една работа, ги имав напишано на темава повеќе такви трансфери и од Милан, Интер и Наполи, ме мрзи да ги барам.

И Интер и Милан имаат игри со плусваленцата, Марота е татко нејзин. Интер пред 3 години купи анонимус од Џенова за 25 милиони евра, играч што сега игра мислам Турска втора лига. И Милан има доста такви трансфери. Така да, ако ја гледаше вчера дебатата на Спортмемдиасет, доста адвокати изјавија дека ако Јуве доби казна за тоа,би било фер, сите што го правеле тоа да се казнат, а тоа било според нивни зборови едно добри 90% од клубовите во Италија. Значи да се разбереме, кога се криви, треба да си ја сносат и одговорноста, не ги бранам, но треба подеднакво законот за сите да важи.

Син, види вака една работа, ги имав напишано на темава повеќе такви трансфери и од Милан, Интер и Наполи, ме мрзи да ги барам.

И Интер и Милан имаат игри со плусваленцата, Марота е татко нејзин. Интер пред 3 години купи анонимус од Џенова за 25 милиони евра, играч што сега игра мислам Турска втора лига. И Милан има доста такви трансфери.
Јави се во суд во Италија и пренеси им ги овие википедија и трансфермаркет истражувања.

И Интер и Милан имаат игри со плусваленцата, Марота е татко нејзин. Интер пред 3 години купи анонимус од Џенова за 25 милиони евра, играч што сега игра мислам Турска втора лига. И Милан има доста такви трансфери. Така да, ако ја гледаше вчера дебатата на Спортмемдиасет, доста адвокати изјавија дека ако Јуве доби казна за тоа,би било фер, сите што го правеле тоа да се казнат, а тоа било според нивни зборови едно добри 90% од клубовите во Италија. Значи да се разбереме, кога се криви, треба да си ја сносат и одговорноста, не ги бранам, но треба подеднакво законот за сите да важи.
Баш ме интетесира кои се тие играчи. Милан еден мочан играч нема продадено од младинцитр за тие нереални суми по кои јуве продаваше.

Баш ме интетесира кои се тие играчи. Милан еден мочан играч нема продадено од младинцитр за тие нереални суми по кои јуве продаваше.
Во моментов немам многу време, и не прај се на триипол, тебе те цитирав кога ги пишав имињата на играчите и парите платени за нив. Ама нема врска, штом се ослободам малце ќе те удостојам со одговор па сам ќе си процениш дали се реални цените за тие играчи.
Автоматски споено мислење:

Јави се во суд во Италија и пренеси им ги овие википедија и трансфермаркет истражувања.
Му пишав меил :) На трансфермаркт сите трансфери се од официјални документи.

Последно уредено:
Во моментов немам многу време, и не прај се на триипол, тебе те цитирав кога ги пишав имињата на играчите и парите платени за нив. Ама нема врска, штом се ослободам малце ќе те удостојам со одговор па сам ќе си процениш дали се реални цените за тие играчи.
Автоматски споено мислење:

Му пишав меил :) На трансфермаркт сите трансфери се од официјални документи.
Ама јувентус повеќе го гонат за играчите што го продал, а не што ги купил ама добро. Ќе ви платат сега 100 милиони за нарушување на углед.

The worst is yet to come. The next trial will cover the transfers mentioned in the wiretaps and UEFA can’t wait to take revenge on the leaders of the European Super League rebellion with Financial Fair Play penalties.
The biggest concern is the ‘secret’ agreement to pay the players under the table after announcing they were giving up four months of their salary during the pandemic. That leaves a clear paper trail and would point to fraud on a grand scale both inside the football world and on the stock exchange by misleading investors. If the club was docked 15 points for something that is very difficult to prove, then this could easily take them down to Serie B or worse.

The worst is yet to come. The next trial will cover the transfers mentioned in the wiretaps and UEFA can’t wait to take revenge on the leaders of the European Super League rebellion with Financial Fair Play penalties.
The biggest concern is the ‘secret’ agreement to pay the players under the table after announcing they were giving up four months of their salary during the pandemic. That leaves a clear paper trail and would point to fraud on a grand scale both inside the football world and on the stock exchange by misleading investors. If the club was docked 15 points for something that is very difficult to prove, then this could easily take them down to Serie B or worse.

А оти другиот дел го скокна од погоре?

The original verdict, which was then overturned in the light of new evidence from wiretaps, was that there was no way of independently verifying the value of a player on the transfer market. The only definition of value was the price two clubs agreed to. That is apparently no longer the case. It sets a precedent that will have repercussions throughout the world of Calcio and the wider football system.

If you think Juve are the only ones playing this little capital gains tactic, then you are sorely mistaken. For a start, how can only one club be penalised for gaming a system in a way that only works if both parties agree to inflate the transfer value? It was only the existing trial, closed in May 2022, that was reopened. The clubs involved in the wiretap conversation deals, including Atalanta, Sassuolo and Barcelona, they will be impacted by this in the next trial that can build on this precedent. So if you did a deal with Juventus at any point – be worried.

It is no coincidence that the most vocal supporter of Juve’s legal defence in recent weeks was the official Napoli lawyer. If you wanted to find an example of how the capital gains tactic works, you could get no clearer a textbook definition than Victor Osimhen’s transfer from LOSC. Officially, Napoli ‘paid’ €71.3m plus €10m in add-ons. The actual cash sum was closer to €50m, as €20m of it was the written value of four players involved in an exchange. That was divided into €5m for goalkeeper Orestis Karnezis (who in two years played precisely one game for Lille), and €15m for three youth team players Ciro Palmieri, Luigi Liguori and Claudio Manzi. All three barely even went to France and were immediately loaned out to lower division sides before seeing their contracts terminated practically for free.

So if you are a Napoli supporter who is celebrating this Juventus verdict, I’d hold that thought. This is only the tip of the iceberg.

It does feel like a repeat of Calciopoli, in that it was widely acknowledged this was something lots of clubs did, but Juventus stood out for the sheer volume and brazenness of their approach. For others it was a nasty habit, while Juve were practically addicted to it. Those with short memories might think the Old Lady was the only one to be penalised in Calciopoli, but that wave hit numerous clubs including Milan, Lazio and Fiorentina, while the Inter evidence only turned up after the statute of limitations had passed.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom