Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Јувентус беше фаворит со Роналдо, а разликата и тогаш беше помала, отколку сега, само обратно.

Кога зборам за иднина, мислам на тоа целосно како се водени клубовите.

За тоа млад или докажан фудбалер, ти сам си пишувал нешто друго, од муабетот за Де Кателаре и колку иронично коментираше, а и за други.

Трансфер сумата покажува доста, но платите веројатно и повеќе. Тука е најчесто таа разлика помеѓу сегашност и иднина, ако веќе се фаќаш за тоа. А и цената, освен на Де Кетеларе, на другите е мала...

И изгубивме фудбалер, ако веќе сакаме да сме прецизни.

Но, да се вратиме на тоа кој е фаворитот. Јас напишав дека е Интер и тоа било со "газот напред", ти пишуваш дека Милан е фаворит, но тоа е не е со "газот напред"? :D

И не знам Кастиел што ќе напишел, но, да ти напише некој од твојот фан клуб, дека фаворит за титила е Милан, а не Интер, ќе го убедуваше во спротивно.

Ќе ме тераш да барам да видам дали некаде си напишал дека Милан е фаворит за титула и дека има подобар состав од Интер или тоа ти е од денес, само некако да поентираш во муабетот.
Малце ко да се плашиш дека ќе флопне Де Кателаре па вака од време да си пишеш дека е млад и дека е за иднината.
Не се сеќавам дека вака зборел некој од нас за Хакими рецимо.
Ништо иронично неам искоментирано за него во сите мои 1 пост после Аталанта ми се чини, коа реков дека полека треба да влага у состав. Што не значи дека тоа би требало да биде повеќе од 2 месеца.
Што сакате зборете, Де Кателаре од нова година натака треба да почне да ги правда 35те милиони евра.

Е сеа, на Кателаре цената е голема, кај другите е мала.
Кај Интер на пример е непостоечка кај ниеден играч.
Ама и покрај тоа мора да освојат Скудето според тебе.

За Кеси некако ко лани да си донесовте замена у името на Адли или се лажам? Плус Побега, плус Бенасер се врати у прва постава.

Се убедував јас со моите лани кога му освоија титула на Јувентус уште у јули месец.

Не напишав дека Милан е фаворит.
Сезонава сеуште не сум пишал за фаворити и очекувања.
Според мене нема изразит фаворит и нема екипа што отскокнува. Интер може на хартија пак има најјак состав ама е у хаотична ситуација. И ова би било боље оправдување од сите твои што ќе ги пишеш.
Да не зборам што лани се потсмевавте на оправдувањата наши и како тоа беше епска катастрофа што Интер не освои.

Сакам да знам зошто Милан не е фаворит според тебе и кои се оправдувањата ако Милан и Јувентус не освојат Скудето сезонава.

Леао беше купен за слична сума па му требаа 3 сезони да стане еден од најдобрите у Милан.

Лаутаро исто, да не беше од прва сезона најдобар играч у Интер?

Де Кателар е платен да, ако гледаме само Серие А, у Енглеска за 35 миљона неможеш голман за на клупа да купиш....

Сите очекуваме од него и не верувам дека ќе флопне ама дека ќе биде прва виолина у Милан у прва сезона тешко.

Малце ко да се плашиш дека ќе флопне Де Кателаре па вака од време да си пишеш дека е млад и дека е за иднината.
Ништо иронично неам искоментирано за него во сите мои 1 пост после Аталанта ми се чини, коа реков дека полека треба да влага у состав. Што не значи дека тоа би требало да биде повеќе од 2 месеца.
Што сакате зборете, Де Кателаре од нова година натака треба да почне да ги правда 35те милиони евра.

Не заборавај дека Хакими дојде после 2-3 сезони поминати со настапи во Дортмунд и нешто Реал, за разлика од Кателеаре кој играл до вчера во Белгијска лига.

Сите очекуваме од него многу ама дека баш одма ќе распали тешко, иако се надевам ќе не демантира :D

Ти цело време се фаќаш за одреден фудбалер и тука го лепиш тој муабет за иднина. Јас секогаш пишував, дури и потенцирав, општо за тоа како се водени клубовите, дека очекувам Милан да има подобра иднина (освен ако се случи нешто непредвидливо, доаѓа некој Арап да ве купи или што ти знам).

Еве што сум пишал за Де Кетеларе, значи муабетот ти е скроз промашен.

Колку и да се трга притисокот од него, да се намалува притисокот, по мене, тој мора да даде голем придонес.

Значи, тој е тоа засилување кое ќе треба не во иднина, туку и сезонава да донесе разлика на терен

Ете колку сум го бранел, штител.

А за плашење, секако дека не би сакал да пропадне една од најголемите инвестиции, но не значи дека со сила ќе се правам будала.

Е сеа, на Кателаре цената е голема, кај другите е мала.
Кај Интер на пример е непостоечка кај ниеден играч.
Ама и покрај тоа мора да освојат Скудето според тебе.

Па на Дибала е 0, а владее скоро општ консензус дека Рома направила одличен избор и дека ќе бил огромно засилување за Интер.

Ова за 0, бидејќи и Лукаку нели не е купен.

Но, овој муабет исто ти нема врска, површно гледање на работите. Треба да се земе вредноста на фудбалерите, платата, па тогаш да збориме.

Не напишав дека Милан е фаворит.
Сезонава сеуште не сум пишал за фаворити и очекувања.
Според мене нема изразит фаворит и нема екипа што отскокнува. Интер може на хартија пак има најјак состав ама е у хаотична ситуација. И ова би било боље оправдување од сите твои што ќе ги пишеш.
Да не зборам што лани се потсмевавте на оправдувањата наши и како тоа беше епска катастрофа што Интер не освои.

Сакам да знам зошто Милан не е фаворит според тебе и кои се оправдувањата ако Милан и Јувентус не освојат Скудето сезонава.

Јас напишав зошто мислам дека Интер е фаворит и зошто мислам дека сега му е сезона што оди на се' или ништо.

Ти ме нападна дека тоа било оградување, однапред оправдување, со газ напред, а притоа сега покажа дека немаш толку храброст да напишеш кој е фаворит.

Немаш директно да напишеш, туку пробуваш со вербални махинации да изведеш нешто. Па демек, не си напишал дека Милан се фаворити, но си напишал дека не гледаш зошто не би биле фаворити. Или е фаворит Милан или Интер. Еден е фаворит, на крај и мал нека биде, ако позади тоа сакаш да се скриеш, нешто за што мене ме обвинуваш.

Интер е во хаотична состојба, но не на терен, туку во канцеларии. Не гледам уште дека тоа се пренесува на терен. Марота тоа добро го хендла, а се гледа и од однесувањето на фудбалерите, кои не сакаа да бидат продадени. Ќе видиме што ќе биде во тек на сезона, но сега е вака.

Интер после ланското фијаско со Инзаги на клупа не може да е прв фаворит за титула.

Лукаку првите неколку кола не изгледаше уопште на тој од пред две сезоне.
Колку сакаш да негираш хаосот у канцелариите како што го нарече ќе се пренесе на терен, ова заебанцијеве околу Госенс и на него ќе се одраза и на Инзаги.

По мене нема фаворит изразит измеѓу Милан и Интер и Јуве.
Милан е Шампион, се засили на една од најслабите позицие лани, донесе играчи за ротација, и нема оправдување ако не биде шампион.

Нема да е крај на свет нормално, и ако е до крај у борба за титула, ама ако се пласира у ЛШ као трет или четврт без шанса за титула у последни 3-4 кола за мене као навивач сезонава ќе биде разочарување.

Net spend by top leagues this summer:

EPL: -€1.33 billion
La Liga: -€64 million
Serie A: €9 million
Ligue 1: €41 million
Bundesliga: €45 million

via @adriandelmonte ⚫⚪ #juventus #seriea
И

UEFA have announced Financial Fair Play fines for eight clubs, including Milan, Inter, Juventus, Romaand PSG, but Napoli, Lazio, Barcelona, Manchester City and Chelsea escape punishment due to ‘exceptional COVID deductions.’ :pos: :pos:

A statement released by UEFA confirms that eight clubs have agreed to financial contributions of €172m, which will be withheld from any revenues these clubs earn from participating in UEFA club competitions.

However, only €26m of that figure is to be paid in full, while the remaining balance is condition based on compliance with the targets stated in their individual settlement agreements.

That means Milan have been asked to pay €2m out of a total €15m, Juventus are to pay €3.5m out of the total €23m, Inter €4m from their total of €26m and Roma must pay €5m out of their €35m fine.

The biggest fine goes to Paris Saint-Germain, who must pay €10m now, with €65m covered by the settlement agreement.

The other clubs penalised are AS Monaco (€0.3m out of €2m), Olympique Marseille (€0.3m out of €2m) and Besiktas (€0.6m out of €4m).

Juventus and Milan have a three-year settlement agreement, but it is four for Inter and Roma.

That means the Nerazzurri and Giallorossi will have restricted squads in Europe this season, with 23 players rather than 25.

Napoli, Lazio, Barcelona, Chelsea, Leicester City, Manchester City and West Ham United have avoided action due to “exceptional COVID deductions and consideration of historical financial results,” but from this season they will be “monitored closely.”

The others who failed to fulfil the break-even requirements, but were let off due to the COVID-19 emergency measures, include Borussia Dortmund, FC Basel, Union Berlin, Fenerbahce, Feyenoord, Olympique Lyonnais, Glasgow Rangers, Real Betis, Royal Antwerp, Sevilla, Trabzonspor and VfL Wolfsburg.

Ти цело време се фаќаш за одреден фудбалер и тука го лепиш тој муабет за иднина. Јас секогаш пишував, дури и потенцирав, општо за тоа како се водени клубовите, дека очекувам Милан да има подобра иднина (освен ако се случи нешто непредвидливо, доаѓа некој Арап да ве купи или што ти знам).

Еве што сум пишал за Де Кетеларе, значи муабетот ти е скроз промашен.

Ете колку сум го бранел, штител.

А за плашење, секако дека не би сакал да пропадне една од најголемите инвестиции, но не значи дека со сила ќе се правам будала.

Па на Дибала е 0, а владее скоро општ консензус дека Рома направила одличен избор и дека ќе бил огромно засилување за Интер.

Ова за 0, бидејќи и Лукаку нели не е купен.

Но, овој муабет исто ти нема врска, површно гледање на работите. Треба да се земе вредноста на фудбалерите, платата, па тогаш да збориме.

Јас напишав зошто мислам дека Интер е фаворит и зошто мислам дека сега му е сезона што оди на се' или ништо.

Ти ме нападна дека тоа било оградување, однапред оправдување, со газ напред, а притоа сега покажа дека немаш толку храброст да напишеш кој е фаворит.

Немаш директно да напишеш, туку пробуваш со вербални махинации да изведеш нешто. Па демек, не си напишал дека Милан се фаворити, но си напишал дека не гледаш зошто не би биле фаворити. Или е фаворит Милан или Интер. Еден е фаворит, на крај и мал нека биде, ако позади тоа сакаш да се скриеш, нешто за што мене ме обвинуваш.

Интер е во хаотична состојба, но не на терен, туку во канцеларии. Не гледам уште дека тоа се пренесува на терен. Марота тоа добро го хендла, а се гледа и од однесувањето на фудбалерите, кои не сакаа да бидат продадени. Ќе видиме што ќе биде во тек на сезона, но сега е вака.
Абе, цени, плати, вредности. Добро ај, ќе ќутиме дека Милан сезонава се појача со играч од 35 милиони евра. Интер исто толку потроши со таа разлика што плаќаше позајмен фудбалер од лани.

Добро, да речеме дека се согласувам со ова што го пишуваш за Интер.

Ај сега, по 4ти пат да се вратиме на првото, кои се оправдувањата ако Милан не го одбрани Скудетото.
Дека актуелниот шампион Милан не планира сега да ја одбрани титулата туку во иднина, така што купува млади играчи и склопува млад тим? Па кој го прави ова?

Што да напишам директно кога лани прв пат после 10 години титулата беше одлучена во последно коло, со 2 бода разлика. Ниеден тим не се појача драстично, ниеден тим не ни ослабна драстично. Каде да барам фаворит кажи ми?

Ме интересира што е тоа што не го прави Милан фаворит.

Пиоли прави чуда со тој тим на Милан,реално игра со 40 годишни напаѓачи,без десно крило,со еден од најниските стопери во лигата кој впрочем е десен бек,на десен бек му игра тотално бескорисен играч за напад,му ги продадоа Кеси и Донарума за 0 при тоа едниот не го ни заменија... Да замине Пиоли Милан нема ни топ 4 да биде во Италија да не зборуваме за настапи во Европа.

Пиоли прави чуда со тој тим на Милан,реално игра со 40 годишни напаѓачи,без десно крило,со еден од најниските стопери во лигата кој впрочем е десен бек,на десен бек му игра тотално бескорисен играч за напад,му ги продадоа Кеси и Донарума за 0 при тоа едниот не го ни заменија... Да замине Пиоли Милан нема ни топ 4 да биде во Италија да не зборуваме за настапи во Европа.

И тебе ли да ти го памтиме зборот

Со оглед на тоа кои тренери му се конкуренција одличен си е Пиоли.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Абе, цени, плати, вредности. Добро ај, ќе ќутиме дека Милан сезонава се појача со играч од 35 милиони евра. Интер исто толку потроши со таа разлика што плаќаше позајмен фудбалер од лани.

Добро, да речеме дека се согласувам со ова што го пишуваш за Интер.

Ај сега, по 4ти пат да се вратиме на првото, кои се оправдувањата ако Милан не го одбрани Скудетото.
Дека актуелниот шампион Милан не планира сега да ја одбрани титулата туку во иднина, така што купува млади играчи и склопува млад тим? Па кој го прави ова?

Што да напишам директно кога лани прв пат после 10 години титулата беше одлучена во последно коло, со 2 бода разлика. Ниеден тим не се појача драстично, ниеден тим не ни ослабна драстично. Каде да барам фаворит кажи ми?

Ме интересира што е тоа што не го прави Милан фаворит.

Изговорите сам си ги даваш и ги карикираш. А за некои веќе сум и одговорил, нема да се вртиме во круг, затоа што мислиш дека така ќе добиеш нешто.

Но, веќе ако сакаш да се вратиме на почетокот, ќе видиш дека тоа "Интер мора да освои" е напишано кога ја објаснувам ситуацијата во клубот. И неправедно ниската оценка за овој преоден рок за Интер, а висока за Милан. Спасија да не продадат никого, следно лето ќе мораат, дадоа скоро 20 милиони, не знам колку точно за Лукаку, само за една сезона, не намалија многу на плати. Значи ова ми делува како последна шанса овој Интер да освои титула. Затоа и пишав како да одат на се' или ништо. Провери и ќе видиш дека од тоа почна.

Додека Милан со веќе една непланирана титула и појасна иднина може да биде повеќе смирен.

Можеби не сум во право, но така мислам за Интер и Милан. И дека поболно ќе биде доживеан неуспех во Интер, отколку во Милан.

Сега што сте се исплашиле, пак да не се залетувате како лани, е ваш проблем. Од неколку класи подобар Интер, плус Лукаку, кој нели само фалеше за лесно освоена титула, сега дојдовме, а бе тука се некаде.

99%, меѓу кои и ти, мислите дека имате најдобра одбрана во лигата, со најдобар дефанзивец и најдобар млад дефанзивец, мислите дека имате најдобар среден ред, со двајца најдобри во лигата, како и најдобар напад. И сега, а бе не, трите клуба се тука некаде. Да направите некој бод предност, нема да може да се разбере човек со вас. :)

Јас не забегувам од крајност во крајност. Како што минатата сезона тука и во нашиот фан клуб се докажував со тие што неправедно го омаловажуваа тимот, сега исто не ми се забегува во друга крајност.

Ако овие засилувања, за кои појма немаме што се и какви се, успеат да покажат дека вредат или да ги надминат очекувањата, за месец, два, три, ќе си пишам дека Милан е фаворит, најдобар и мора да освои. Како што делуваше во јануари за Интер, ајде да не се правиме будали.

Пред почетокот на сезоната пишав дека мора да избори ЛШ, да помине групи во ЛШ и да биде во борба за титула. И сега, тоа е со газот напред, али тоа вашете дека Интер не е фаворит и не мора да освои, не е со газот напред!? Слично срање, само што вие не пишувате дека е поголем неуспех Милан ако не освои, како јас за Интер. А во однос на вашиот клуб исто сте дефанзивни или еве ти си дефанзивен, да не генерализирам.

Да тврдеше дека треба Интер да освои, па да те разберам, а ти доаѓаш со некоја млака теза, а бе нема фаворит и демек тоа не е оградување, а моето е.

Епа ај ако се покаже Лукаку и ова што си набројал за играчите на Интер тогаш и јас ќе пишам кој е фаворит.

До тогаш ќе чекам конкретен одговор односно оправдување за потенцијален неуспех на Милан.

Интер немал сјајна иднина пошто го позајмил Лукаку и ете не намалил на плати (ова изгледа на памет ти е) но затоа Милан е во прекрасна ситуација коа треба да ги оправда парите потрошени летово со целиот 0 евра приход.
Коа треба да продужува договор со Леао, коа треба да купува десно крило, 2 шпица, ситуацијата со Дијаз и сл.

Сме немале храброст бе хахаххаха
Да му го пишеш тоа што сака да го пишеш ќе ти рече се курчиш.
А он со освоена титула се гзачи. Невидено нешто, демек објективен сум јас дечки не се залетувам со Скудетото, сепак Милан не треба да го одбрани сега, ама за некоја година да коа ќе созрее тимот што у просек е за 1 година помлад од тој на Интер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom