Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.414
Нормално дека ќе ротира, кога им следи пеколен ритам во лига и ЛШ. Не играат они интертото куп како Рома, па да можат таму да ротираат.
Немој такви отровни стрели сега, сепак европска титула освои Рома :icon_lol:

За Наполи е донекаде во право, никогаш како клуб не знаеле да определат цел и да ја гонат до максимум. Во ЛШ не може да бидат повеќе од спаринг партнер, 1/8 финале им е секако максимум, а низ годините знаеја да испаднат уште од фазата по групи.

Во ваква слаба Серија А, многу одамна средните екипи (Рома, Наполи, Лацио) не биле поблиску на квалитет до големата тројка (Јуве, Интер, Милан), па на нивно место, би си поставил приоритет Скудето или евентуално директен пласман во ЛШ.

За Наполи 2 загубени бодови против Лече дома тежат многу повеќе од каков и да е резултат против Ливерпул или Ајакс.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Нормално дека ќе ротира, кога им следи пеколен ритам во лига и ЛШ. Не играат они интертото куп како Рома, па да можат таму да ротираат.
А они у ЛШ па што ќе направат, исти к*р се и кога играат ЛЕ и кога играат ЛШ

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
Не би се сложил со Газета. Милан трета најдобра оценка, иако ја дели со уште три клуба? Интер полош преоден рок од Милан?

Начинот на кој работи Милан би требало да даде подобри резултати во нареден период, но ако се гледа стриктно летниот трансфер преоден рок, Интер би требало да има подобра оценка од Милан (на моите би им дал 6,5).

Го изгубија Перишиќ, но тоа им беше планирано, па си го доведоа Госенс на време. Мислам дека нема да има такво влијание, но земена е замена.

Најмногу проблем имаа во напад, го донесоа најдобриот напаѓач во лигата од пред само две сезони.

Против нивна волја, но не продадоа ни еден од клучните фудбалери. Кај Јуве летово беше лудница, тешко е и да пофаќаш што се случуваше, но тие и продаваа, колку добро, ќе видиме

Донесе Интер и фудбалери за ротација, нешто што им фалеше многу минатата сезона.

Така да, ако ги земеме овие "поголеми" клубови, само Интер и Рома, на хартија, се подобри од минатата сезона. За Милан, Јуве, Наполи, треба да се види што направиле. Па и Лацио е во мал плус.

Е сега, што Интер само одложи продавање на барем еден клучен фудбалер, изгледа не намали значајно кај платите, потроши скоро 20 милиони за напаѓач, а и самите не знаат како ќе можат да го купат следната година (ќе чекаат пак милост од Челзи), е друг муабет.

И според ова, Интер за да има успешна сезона мора да освои титула, а Рома да избори ЛШ. Јуве и Милан би имале некакво оправдување и да не освојат титула, а Наполи дури и доколку не избори ЛШ. Овие последните изгубија по еден клучен фудбалер во одбрана, среден ред и напад, без разлика што Инсиње падна доста.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Пак со газот напред. Оправдувања за потенцијален неуспех на тимот а тек е 4то коло. Што само потврдува дека и самите беа затечени од Скудетото.

Интер го позајми најдобриот напаѓач од пред 2 сезони. Не потроши 70 милиони на напаѓач пред 6 месеци. На пример.

Двата тима со оправдувањата, ги имаат најскапите трансфери летово.

На Интер сиромашните трансфери мора одма да достават титула, додека овие другиве ќе имаат оправдување.
Какво е тоа оправдување, живо ме интересира.

Интер мора да освои титула, Милан не мора да ја одбрани. Хаха ха

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
Пак со газот напред. Оправдувања за потенцијален неуспех на тимот а тек е 4то коло. Што само потврдува дека и самите беа затечени од Скудетото.

Интер го позајми најдобриот напаѓач од пред 2 сезони. Не потроши 70 милиони на напаѓач пред 6 месеци. На пример.

Двата тима со оправдувањата, ги имаат најскапите трансфери летово.

На Интер сиромашните трансфери мора одма да достават титула, додека овие другиве ќе имаат оправдување.
Какво е тоа оправдување, живо ме интересира.

Интер мора да освои титула, Милан не мора да ја одбрани. Хаха ха
По тебе Милан е фаворит за титула?

И ако сме биле затечени, тогаш не е "пак со газот напред", туку навистина не сме очекувале титула! Контрадикторен си...

O

ob1

Гостин
Не би се сложил со Газета. Милан трета најдобра оценка, иако ја дели со уште три клуба? Интер полош преоден рок од Милан?

Начинот на кој работи Милан би требало да даде подобри резултати во нареден период, но ако се гледа стриктно летниот трансфер преоден рок, Интер би требало да има подобра оценка од Милан (на моите би им дал 6,5).

Го изгубија Перишиќ, но тоа им беше планирано, па си го доведоа Госенс на време. Мислам дека нема да има такво влијание, но земена е замена.

Најмногу проблем имаа во напад, го донесоа најдобриот напаѓач во лигата од пред само две сезони.

Против нивна волја, но не продадоа ни еден од клучните фудбалери. Кај Јуве летово беше лудница, тешко е и да пофаќаш што се случуваше, но тие и продаваа, колку добро, ќе видиме

Донесе Интер и фудбалери за ротација, нешто што им фалеше многу минатата сезона.

Така да, ако ги земеме овие "поголеми" клубови, само Интер и Рома, на хартија, се подобри од минатата сезона. За Милан, Јуве, Наполи, треба да се види што направиле. Па и Лацио е во мал плус.

Е сега, што Интер само одложи продавање на барем еден клучен фудбалер, изгледа не намали значајно кај платите, потроши скоро 20 милиони за напаѓач, а и самите не знаат како ќе можат да го купат следната година (ќе чекаат пак милост од Челзи), е друг муабет.

И според ова, Интер за да има успешна сезона мора да освои титула, а Рома да избори ЛШ. Јуве и Милан би имале некакво оправдување и да не освојат титула, а Наполи дури и доколку не избори ЛШ. Овие последните изгубија по еден клучен фудбалер во одбрана, среден ред и напад, без разлика што Инсиње падна доста.

Не ме сфаќај погрешно, немам ништо против фан базата на Милан ама полузерски мислења од вашите човек не може да прочита, без заебанции.

Милан како актуелен шампион на лигата, без разлика на трансфери и било какви надворешни фактори, е и ќе биде прв фаворит за титулата и не освојување на истата ќе се смета за неуспех.

Им се смеат на фановите на Рома што се надеваат на титула, али искрено, боље такви мислења и таков став да се има отколку вашите оправдувачки срцепарателни лузерски мислења.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
Не ме сфаќај погрешно, немам ништо против фан базата на Милан ама полузерски мислења од вашите човек не може да прочита, без заебанции.

Милан како актуелен шампион на лигата, без разлика на трансфери и било какви надворешни фактори, е и ќе биде прв фаворит за титулата и не освојување на истата ќе се смета за неуспех.

Им се смеат на фановите на Рома што се надеваат на титула, али искрено, боље такви мислења и таков став да се има отколку вашите оправдувачки срцепарателни лузерски мислења.
Ова се мои мислења, не зборам јас во ничие име, сигурно многумина не се сложуваат со мене.

А што има толку лошо да се напише дека некој друг е фаворит?

Во однос на успех... Имам напишано дека Милан мора да избори место во ЛШ, релативно лесно, а да биде во борба за прво место. Супер сезона би било пак да освојат, катастрофа да не изборат ЛШ, измеѓу може да се дискутира колку е успешна сезоната зависи од доста работи.

Интер е фаворит, не за џабе така е и кај тие што заработуваат од вакви проценки. Е ама, обложувалниците утнуваат... Секако, дека не победува секогаш фаворитот, но тоа се некакви релевантни параметри.

Што треба, секогаш да пишуваме дека нашите клубови се фаворити за се? Дека Милан мора да освои ЛШ?

Реал е фаворит за ЛШ и мора да ја освои или сезоната е неуспешна? Минатата сезона Реал беше фаворит за ЛШ? Тоа сте го мислеле?

Каков е тој муабет, дека тој што освоил претходна сезона, мора да бидете фаворит и следната?

O

ob1

Гостин
Ова се мои мислења, не зборам јас во ничие име, сигурно многумина не се сложуваат со мене.

А што има толку лошо да се напише дека некој друг е фаворит?

Во однос на успех... Имам напишано дека Милан мора да избори место во ЛШ, релативно лесно, а да биде во борба за прво место. Супер сезона би било пак да освојат, катастрофа да не изборат ЛШ, измеѓу може да се дискутира колку е успешна сезоната зависи од доста работи.

Интер е фаворит, не за џабе така е и кај тие што заработуваат од вакви проценки. Е ама, обложувалниците утнуваат... Секако, дека не победува секогаш фаворитот, но тоа се некакви релевантни параметри.

Што треба, секогаш да пишуваме дека нашите клубови се фаворити за се? Дека Милан мора да освои ЛШ?

Реал е фаворит за ЛШ и мора да ја освои или сезоната е неуспешна? Минатата сезона Реал беше фаворит за ЛШ? Тоа сте го мислеле?

Каков е тој муабет, дека тој што освоил претходна сезона, мора да бидете фаворит и следната?
Знам дека не збориш во име на цела фан база, али се почести и почести се таквите мислења од фановите на Милан.
Примети и во темава, мнозинското мислење е дека не сте фаворити, дека успех е топ 4 и да бидете конкуренти за Скудетото.
Дека не сте вие фаворити, туку Интер и Јуве се пред вас дека направиле подобри трансфери од Милан.
Не знам какви биле коефициентите пред почнување на првенствово, али не верувам разликата помеѓу Милан и Интер за освојување да била толку голема во коефициентите како што ја прикажувате вие тука на темава.

Па да, колку и да ти звучи смешно за мене Реал секоја сезона е фаворит за ЛШ и секое неосвојување на ЛШ е неуспех во тоа натпреварување за таа сезона. Исто и за Ла Лига, исто и за шпанскиот куп.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
Знам дека не збориш во име на цела фан база, али се почести и почести се таквите мислења од фановите на Милан.
Примети и во темава, мнозинското мислење е дека не сте фаворити, дека успех е топ 4 и да бидете конкуренти за Скудетото.
Дека не сте вие фаворити, туку Интер и Јуве се пред вас дека направиле подобри трансфери од Милан.
Не знам какви биле коефициентите пред почнување на првенствово, али не верувам разликата помеѓу Милан и Интер за освојување да била толку голема во коефициентите како што ја прикажувате вие тука на темава.
Не има различни, јас сум таму оптимистот, затоа што има група која се' гледа лошо, иако конечно живнавме, дури и титула освоивме.

Не кукам јас дека Милан е лош, црно ни се пишува, тимот пропаѓа, катастрофални трансфери...

Да не биде дека лажам, земи со резерва, ќе проверам, изгледа и тука беа постирани, но мислам дека според обложувалниците Интер имаше двојно поголеми шанси да освои титула него Милан, па можеби и повеќе.

И не знам што е толку страшно, лузерско, плачипичкарско, да очекуваш клубот за кој навиваш да се бори за титула, но дека има друг фаворит?

Мене сезонава Интер навистина ми делува дека оди на се', па од следната сезона којзнае што ќе биде. Кој ќе остане, од сопственик до фудбалери.

Па да, колку и да ти звучи смешно за мене Реал секоја сезона е фаворит за ЛШ и секое неосвојување на ЛШ е неуспех во тоа натпреварување за таа сезона. Исто и за Ла Лига, исто и за шпанскиот куп.
Види ова се убави општи муабети, но немаат некоја голема реалност. Ако буквално се следи твојата логика, излегува дека само еден клуб мора да освојува домашно првенство и ЛШ и доколку тоа не се случи, тогаш тој клуб има катастрофална сезона. :D

Секако дека ќе ме изнервира ако Интер, а не Милан освои титула, но тоа не менува кој е фаворит и дека може една сезона да не биде катастрофална и доколку стариот шампионот не ја одбрани титулата.

Па баш Џонтра, а и доста други, тврдеа дека Интер немал катастрофална сезона иако не освои титула, а дури беа големи фаворити во однос на Милан!

И сега прочитав пак што сум напишал. Најпроблематично може да биде тоа дека за Милан би се нашло некое оправдување доколку не освои, а за Интер не.

И од ова го однесовте муабетот во крајност.

Амбициите се да се одбрани титула, но фаворит е Интер

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Џ

Џонтра Волта

Гостин
По тебе Милан е фаворит за титула?

И ако сме биле затечени, тогаш не е "пак со газот напред", туку навистина не сме очекувале титула! Контрадикторен си...
Пак со газот напред у смисла што однапред си имате спремно дефанзивни мислења.
Лани до 35то коло не признававте дека се борите за титула.

Јувентус лани според коефициенти беше фаворит за Скудето, не освои, а ти и покрај тоа, сезонава си ги стаил у групата на тимови со оправдување за потенцијално неосвојување.

На прашањето.
Не гледам причина зошто Милан не би бил фаворит. Актуелен шампион е, имаа најмирно лето, не продадоа ништо битно, додадоа на ротација, го имаат вториот најскап трансфер у Калчото. Ме боли кур дали е за иднина или сега. Лејм оправдувања се тоа. Не постои млад и стар играч. Постои добар и лош играч.
А трансфер сумата обично е показател за тоа.

Ќе се смеевте ако некој речеше Милан не е фаворит. Кастиел прв ќе рипнеше а овдека лајк ти става на дефанзивава.

Кое е оправдувањето ако Милан не освои титула?

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Милан како актуелен шампион автоматски е меѓу фаворити за титула. Се засили кај што требаше остана десно крило само. Во најамала рака до крај на сезона треба да е во борба за титула. За мене лично се освен 1-2 место и минимум 1/4 финале Лш ќе биде неуспешна сезона.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.075
Поени од реакции
7.036
И јас се надевам на титула али нема да биде крај на свет да не ја освојат, не се Милан со неограничен буџет па да се очекува титула секоја сезона.

Со добра игра и добро салдо на бодови дури и да не освојат ќе биде ок..

Е сега да се деси распад систем и да се молиме до последно коло за ЛШ е друг муабет у таков случај нема да има ни еден задоволен фан.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
Пак со газот напред у смисла што однапред си имате спремно дефанзивни мислења.
Лани до 35то коло не признававте дека се борите за титула.

Јувентус лани според коефициенти беше фаворит за Скудето, не освои, а ти и покрај тоа, сезонава си ги стаил у групата на тимови со оправдување за потенцијално неосвојување.

На прашањето.
Не гледам причина зошто Милан не би бил фаворит. Актуелен шампион е, имаа најмирно лето, не продадоа ништо битно, додадоа на ротација, го имаат вториот најскап трансфер у Калчото. Ме боли кур дали е за иднина или сега. Лејм оправдувања се тоа. Не постои млад и стар играч. Постои добар и лош играч.
А трансфер сумата обично е показател за тоа.

Ќе се смеевте ако некој речеше Милан не е фаворит. Кастиел прв ќе рипнеше а овдека лајк ти става на дефанзивава.

Кое е оправдувањето ако Милан не освои титула?
Јувентус беше фаворит со Роналдо, а разликата и тогаш беше помала, отколку сега, само обратно.

Кога зборам за иднина, мислам на тоа целосно како се водени клубовите.

За тоа млад или докажан фудбалер, ти сам си пишувал нешто друго, од муабетот за Де Кателаре и колку иронично коментираше, а и за други.

Трансфер сумата покажува доста, но платите веројатно и повеќе. Тука е најчесто таа разлика помеѓу сегашност и иднина, ако веќе се фаќаш за тоа. А и цената, освен на Де Кетеларе, на другите е мала...

И изгубивме фудбалер, ако веќе сакаме да сме прецизни.

Но, да се вратиме на тоа кој е фаворитот. Јас напишав дека е Интер и тоа било со "газот напред", ти пишуваш дека Милан е фаворит, но тоа е не е со "газот напред"? :D

И не знам Кастиел што ќе напишел, но, да ти напише некој од твојот фан клуб, дека фаворит за титила е Милан, а не Интер, ќе го убедуваше во спротивно.

Ќе ме тераш да барам да видам дали некаде си напишал дека Милан е фаворит за титула и дека има подобар состав од Интер или тоа ти е од денес, само некако да поентираш во муабетот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom