Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.453
Поени од реакции
14.883
Јас немам против Милан да освои титула и нема да ми е срам. :cool:

Само проблем е што тешко ми е да се убедам во такво сценарио после овие два натпревара.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Многу интересна работа кога Лестер освои ПЛ а сите други тимови беа умрени тоа беше најдобра лига на светот. Ама сега ради неколку нерешени на Милан и Интер лигата била бедна.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.167
Поени од реакции
10.114
Многу интересна работа кога Лестер освои ПЛ а сите други тимови беа умрени тоа беше најдобра лига на светот. Ама сега ради неколку нерешени на Милан и Интер лигата била бедна.
Па тимови што не можеа бод да освојат 18 кола и се у зона на испаѓање, носат неколку умрени играчи што ги нема на мапава фудбалска и вадат нерешени против првиот и вториот у лигава. За мене тоа е дефинитивно бедна лига.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.453
Поени од реакции
14.883
Не знам кој е позагреови интер шо не може да даде гол против боси екипи или Милан шо прима голови од боси екипи.
Не го гледав натпреварот на Интер, видов само што е ставено на официјалниот канал на YouTube.

И не е само до не давање гол, туку се повеќе Интер има проблеми и во дефанзива. Поточно во неможност да се прекине брзо противнички против напад како во ноември/декември, па и Јануари.

Не би било претерување и да се каже дека Џенова имаше и поголеми шанси.

Барем три пати сериозно запрети, претходно Сасуоло постигна два гола, можеше најмалку уште толку.

Кога Интер играше добро, во 8 кола им немаа направено волку шанси за гол, како сега во две кола и тоа не против многу силни противници.

Ако процени Инзаги дека не може веќе да игра во овој ритам и да се брани на противничка половина, па реши да се повлече, ќе биде уште потешко Интер да постигнува голови. Затоа што Интер беше толку добар поради одличниот пресинг што го играа и ризично, но успешно отварање. Со повлекување ќе го изгубат првиот адут.
Автоматски споено мислење:

Па тимови што не можеа бод да освојат 18 кола и се у зона на испаѓање, носат неколку умрени играчи што ги нема на мапава фудбалска и вадат нерешени против првиот и вториот у лигава. За мене тоа е дефинитивно бедна лига.
Посебно начинот на кој го прават тоа, го гледаш Милан вчера и не очекуваш дека може да направи нешто, се надеваш некако да заврши 1:0, откако примија гол, само нешто случајно да влезеше, но не беа способни ниту некаков притисок да направат.

Удри пресинг Удине во финишот, се испогуби Милан на Сан Сиро.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.941
Поени од реакции
23.757
Не го гледав натпреварот на Интер, видов само што е ставено на официјалниот канал на YouTube.

И не е само до не давање гол, туку се повеќе Интер има проблеми и во дефанзива. Поточно во неможност да се прекине брзо противнички против напад како во ноември/декември, па и Јануари.

Не би било претерување и да се каже дека Џенова имаше и поголеми шанси.

Барем три пати сериозно запрети, претходно Сасуоло постигна два гола, можеше најмалку уште толку.

Кога Интер играше добро, во 8 кола им немаа направено волку шанси за гол, како сега во две кола и тоа не против многу силни противници.

Ако процени Инзаги дека не може веќе да игра во овој ритам и да се брани на противничка половина, па реши да се повлече, ќе биде уште потешко Интер да постигнува голови. Затоа што Интер беше толку добар поради одличниот пресинг што го играа и ризично, но успешно отварање. Со повлекување ќе го изгубат првиот адут.
Е како бе не си го гледал натпреварот а ''не би било претерување да се каже дека Џенова имаше поголеми шанси''?
Особено знаејќи дека на YouTube тоа што го прикачуваат е ептен скратена верзија од натпреварот односно многу шанси недостасуваат.
Освен две три шанси кои беа на почетокот од натпреварот, не мрднаа Џенова. Најмногу имаа во посед топката една минута, и тоа беше на почетокот некои додавања помеѓу одбранбените.
Нула како тим се Џенова. Многу слаби. Ова што извадиле 5 нерешени по ред е се заслуга на одбраната и Сиригу.
Не дека вчера Интер нешто многу ги издоминираа Џенова, ама имаа многу повеќе шанси. Чаланоглу промаши две добри, Дамброзио пречка и многу изблокирани шутеви. Подобра екипа (во завршница) ќе ја искасапи оваа Џенова.

edit - сега прв пат го видов хајлајтс од Џенова-Интер и гледам ставиле тие шансите на Калфиори и Стураро. :facepalm:
Па Барела сам имаше најмалку 5 такви шанси. Перишиќ исто. Изоставен е и шутот од слободен на Чаланоглу кој беше многу поблиску до гол отколку оние два на Џенова.

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.766
Поени од реакции
17.685
Milan i Inter ednostavno im dozvolija na juventus i atalanta da se doblizat vo borba za titulata so nivni pobedi ke bidat na dofat od istata. I seuste mislam deka Juve ke osvoi titula ova sezona i ako se desi toa togas Inter i Milan redno e da se samoraspustat kako klibovi i da zgasnat.
Само да се научиме како да браниме водство без да примаме глупи голови, ќе не биди после :toe:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.453
Поени од реакции
14.883
Е како бе не си го гледал натпреварот а ''не би било претерување да се каже дека Џенова имаше поголеми шанси''?
Особено знаејќи дека на YouTube тоа што го прикачуваат е ептен скратена верзија од натпреварот односно многу шанси недостасуваат.
Па пишав дека е врз основа на тоа што ставиле на јутуб.:toe:

А не верувам и да има толку шанси на Интер изоставено.

Во второ една шанса од корнер и на крај таа на Лаутаро. Но, мене главната поента ми е дека Џенова имаше шанси, таа прва шанса на Џенова е и најголема на натпреварот.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Дај бе не прави такви споредби. Види што се случува во Европа, ако не им веруваш веќе на очите.
Не знам што толку лично го сфаќаат фанови на италијански тимови. Лигата е срање, факт е тоа.
И Примера е срање сезонава, еве да не биде само за Италијанците.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.167
Поени од реакции
10.114

Во второ една шанса од корнер и на крај таа на Лаутаро. Но, мене главната поента ми е дека Џенова имаше шанси, таа прва шанса на Џенова е и најголема на натпреварот.
Не ни мораше да ја гледаш утакмицата, реалноста е дека и Интер и Џенова имаа по 1 добра и по 1-2 полушанси. На Барела и Перишич секој шут или блокиран или преку стадион, па уште ќе ги рачунаме у “шанси”.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.941
Поени од реакции
23.757

Да си го гледал цел натпревар немаше да имаш вакво мислење.
Немам никаква намера да ги увеличувам Интер, ама ова од видеото не е правата слика за натпреварот.
Од 20та минута па се до крај, дали 2-3 пати имаа повеќе од тројца играчи во половината на Интер. Топка кон она црнчено што го имаат напред, изгуби ја, пак освои ја, пак врати ја на Интер. Ти викам, како оние шансине на Калфиори и Стураро, Интер имаше најмалку 10. Имаше една шанса на Барела кога судијата лошо процени и свирна гол-аут, тоа да не беше блок од одбранбениот идеше во гол директно. Слободниот на Чаланоглу...

Не ни мораше да ја гледаш утакмицата, реалноста е дека и Интер и Џенова имаа по 1 добра и по 1-2 полушанси. На Барела и Перишич секој шут или блокиран или преку стадион, па уште ќе ги рачунаме у “шанси”.
Па не ги рачунам како шанси јас. Едино таа на Чаланоглу на почетокот и пречката на Дамброзио плус ете слободниот на Чаланоглу. Се останато беше колку да се рече шанса со оглед на тоа дека ништо не се дешаваше. Ама па да кажеш дека Џенова имале повеќе шанси, па и тоа не оди.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Ко да прв пат гледаш серија А па не знаеш дека тимовите кој се борат за опстанок се најопасни во последниот дел на сезоната.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.118
Поени од реакции
4.119
Овој коментатор на Арена буквално убива со кажување бројки. Главата шашма да ти ја направи од толку статистики.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom