Па тимови што не можеа бод да освојат 18 кола и се у зона на испаѓање, носат неколку умрени играчи што ги нема на мапава фудбалска и вадат нерешени против првиот и вториот у лигава. За мене тоа е дефинитивно бедна лига.Многу интересна работа кога Лестер освои ПЛ а сите други тимови беа умрени тоа беше најдобра лига на светот. Ама сега ради неколку нерешени на Милан и Интер лигата била бедна.
Не го гледав натпреварот на Интер, видов само што е ставено на официјалниот канал на YouTube.Не знам кој е позагреови интер шо не може да даде гол против боси екипи или Милан шо прима голови од боси екипи.
Посебно начинот на кој го прават тоа, го гледаш Милан вчера и не очекуваш дека може да направи нешто, се надеваш некако да заврши 1:0, откако примија гол, само нешто случајно да влезеше, но не беа способни ниту некаков притисок да направат.Па тимови што не можеа бод да освојат 18 кола и се у зона на испаѓање, носат неколку умрени играчи што ги нема на мапава фудбалска и вадат нерешени против првиот и вториот у лигава. За мене тоа е дефинитивно бедна лига.
Е како бе не си го гледал натпреварот а ''не би било претерување да се каже дека Џенова имаше поголеми шанси''?Не го гледав натпреварот на Интер, видов само што е ставено на официјалниот канал на YouTube.
И не е само до не давање гол, туку се повеќе Интер има проблеми и во дефанзива. Поточно во неможност да се прекине брзо противнички против напад како во ноември/декември, па и Јануари.
Не би било претерување и да се каже дека Џенова имаше и поголеми шанси.
Барем три пати сериозно запрети, претходно Сасуоло постигна два гола, можеше најмалку уште толку.
Кога Интер играше добро, во 8 кола им немаа направено волку шанси за гол, како сега во две кола и тоа не против многу силни противници.
Ако процени Инзаги дека не може веќе да игра во овој ритам и да се брани на противничка половина, па реши да се повлече, ќе биде уште потешко Интер да постигнува голови. Затоа што Интер беше толку добар поради одличниот пресинг што го играа и ризично, но успешно отварање. Со повлекување ќе го изгубат првиот адут.
Само да се научиме како да браниме водство без да примаме глупи голови, ќе не биди послеMilan i Inter ednostavno im dozvolija na juventus i atalanta da se doblizat vo borba za titulata so nivni pobedi ke bidat na dofat od istata. I seuste mislam deka Juve ke osvoi titula ova sezona i ako se desi toa togas Inter i Milan redno e da se samoraspustat kako klibovi i da zgasnat.
Па пишав дека е врз основа на тоа што ставиле на јутуб.Е како бе не си го гледал натпреварот а ''не би било претерување да се каже дека Џенова имаше поголеми шанси''?
Особено знаејќи дека на YouTube тоа што го прикачуваат е ептен скратена верзија од натпреварот односно многу шанси недостасуваат.
Дај бе не прави такви споредби. Види што се случува во Европа, ако не им веруваш веќе на очите.Многу интересна работа кога Лестер освои ПЛ а сите други тимови беа умрени тоа беше најдобра лига на светот. Ама сега ради неколку нерешени на Милан и Интер лигата била бедна.
Не ни мораше да ја гледаш утакмицата, реалноста е дека и Интер и Џенова имаа по 1 добра и по 1-2 полушанси. На Барела и Перишич секој шут или блокиран или преку стадион, па уште ќе ги рачунаме у “шанси”.Па пишав дека е врз основа на тоа што ставиле на јутуб.
А не верувам и да има толку шанси на Интер изоставено.
Во второ една шанса од корнер и на крај таа на Лаутаро. Но, мене главната поента ми е дека Џенова имаше шанси, таа прва шанса на Џенова е и најголема на натпреварот.
Да си го гледал цел натпревар немаше да имаш вакво мислење.Па пишав дека е врз основа на тоа што ставиле на јутуб.
А не верувам и да има толку шанси на Интер изоставено.
Во второ една шанса од корнер и на крај таа на Лаутаро. Но, мене главната поента ми е дека Џенова имаше шанси, таа прва шанса на Џенова е и најголема на натпреварот.
Па не ги рачунам како шанси јас. Едино таа на Чаланоглу на почетокот и пречката на Дамброзио плус ете слободниот на Чаланоглу. Се останато беше колку да се рече шанса со оглед на тоа дека ништо не се дешаваше. Ама па да кажеш дека Џенова имале повеќе шанси, па и тоа не оди.Не ни мораше да ја гледаш утакмицата, реалноста е дека и Интер и Џенова имаа по 1 добра и по 1-2 полушанси. На Барела и Перишич секој шут или блокиран или преку стадион, па уште ќе ги рачунаме у “шанси”.
Ко да прв пат гледаш серија А па не знаеш дека тимовите кој се борат за опстанок се најопасни во последниот дел на сезоната.Па тимови што не можеа бод да освојат 18 кола и се у зона на испаѓање, носат неколку умрени играчи што ги нема на мапава фудбалска и вадат нерешени против првиот и вториот у лигава. За мене тоа е дефинитивно бедна лига.