Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.333
Поени од реакции
46.987
Иако исфорсирав позади, сепак чист е, by the book, односно оправдано досуден колку и да ни изгледа нас тоа дебилно, а изгледаше дебилно, судијата донел правилна одлука. Не само главниот, и тој од ВАР собата уствари посочуваше на истото, затоа и овој гледаше за да си донесат едногласна одлука на крај, иначе немаше да го викнат нит па да му сугерираат.

Ене прочитај и од погоре, работата е што вакви ситуации реално еднаш на 50 утакмици може да просведочиме па затоа и ни делуваше чудно, реално не ги ни знаеме баш сите правила али ете, ипак било офсајд. Јебига, не знам што да ви кажам, мене ништо не ми менуваше дали ќе е 0-1 или 1-1, првично мислев фаул ќе глеа од Жиру, за офјасдов мислев дека е нонсенс ко и вие што мислевте.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.816
Поени од реакции
5.921
Иако исфорсирав позади, сепак чист е, by the book, односно оправдано досуден колку и да ни изгледа нас тоа дебилно, а изгледаше дебилно, судијата донел правилна одлука. Не само главниот, и тој од ВАР собата уствари посочуваше на истото, затоа и овој гледаше за да си донесат едногласна одлука на крај, иначе немаше да го викнат нит па да му сугерираат.

Ене прочитај и од погоре, работата е што вакви ситуации реално еднаш на 50 утакмици може да просведочиме па затоа и ни делуваше чудно, реално не ги ни знаеме баш сите правила али ете, ипак било офсајд. Јебига, не знам што да ви кажам, мене ништо не ми менуваше дали ќе е 0-1 или 1-1, првично мислев фаул ќе глеа од Жиру, за офјасдов мислев дека е нонсенс ко и вие што мислевте.
Мрш бе голем кур та 0 1 та 11 да го испоебам. Како не фати друга курона и све да се затвори да си иби мајката барфем на раат да сме без нервози без офсајди без порази без повреди умирачки болести настинки без ракој да го ебам племето и семето и мамето и фудбал и серија и мочварија и не знам шо уште

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Чист офсајд, Милан слаби се, затоа и несакав наполитанците да си победат денеска, можат да си зареднат ептен јака форма од сега натака.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.364
Чист офсајд, Милан слаби се, затоа и несакав наполитанците да си победат денеска, можат да си зареднат ептен јака форма од сега натака.
Може да заредат, ама ќе кикснат таму кај што најмалку ќе очекуваш.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.262
Поени од реакции
10.359
Не ми е јасно како фан на Интер стравува од Наполи дека ќе освои, кога тренер му е Спалети, лимитиран тренер што никад нема да го донесе Наполи до титула. Поготово не со Рахмани и Замбо Ангиса и Диего Деме.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
Како бе чист види ногете на Жиру... освен ако има голем кур па со тоа ја удрел топката и успут жената на судијата.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
The offside rules state that:

“A player in an offside position at the moment the ball is played or touched by a team-mate is only penalised on becoming involved in active play by:

• interfering with play by playing or touching a ball passed or touched by a team-mate or
  • interfering with an opponent by:
    • preventing an opponent from playing or being able to play the ball by clearly obstructing the opponent’s line of vision or​
    • challenging an opponent for the ball or
    • clearly attempting to play a ball which is close when this action impacts on an opponent or
    • making an obvious action which clearly impacts on the ability of an opponent to play the ball
Разбирам дека може да се толкува како едно од двете болдирани, ама стварно тенко ми е за ситуацијата со Жиру и мислам дека имаше простор и да не се досуди.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Како бе не е офсајд, кога Жиру и те како е активен во играта, како од вчера да гледате фудбал, па милион слични офсајд се досудени досега.

• clearly attempting to play a ball which is close when this action impacts on an opponent or

Ова е тоа, според која е базирана одлуката.
Автоматски споено мислење:

Како бе чист види ногете на Жиру... освен ако има голем кур па со тоа ја удрел топката и успут жената на судијата.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Јас незнам дали има голем кур, ама офсајд беше :P

Член од
23 август 2010
Мислења
39.945
Поени од реакции
116.475
Ја никад не би го судел она за офсајд, едноставно Жиру лежеше и уживаше на тревникот осеќајки немоќ.

Милан ко и лани ист период ги фаќа тешка криза, имаат повредени, паѓаат во форма, буквално истиот проблем кај Пиоли цело време.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.262
Поени од реакции
10.359
Па не е офсајд, туку е пасивен. Пасивен не се суди веќе многу одамна. Двајцава се најдоа на земја ради дуел во кој Жиру не беше во офсајд, по што стариот остана да одмори и не ни проба да дојде до топка. Глупа одлука.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.987
Поени од реакции
23.970
Па не е офсајд, туку е пасивен. Пасивен не се суди веќе многу одамна. Двајцава се најдоа на земја ради дуел во кој Жиру не беше во офсајд, по што стариот остана да одмори и не ни проба да дојде до топка. Глупа одлука.
Друго е пасивен офсајд.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom