Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се сложувам ама Гасперини ми е тип на тренер што со било кој клуб, колку и да е јак или среден ќе биде 2-3-4 место максимум...
таман ќе ви биде за наредна сезона.. тоа и ќе ви биде целта, пласман ЛШ..

таман ќе ви биде за наредна сезона.. тоа и ќе ви биде целта, пласман ЛШ..
Па види сезонава Јувентус со Киеза, Кулушот и Артур напаѓаа триплета за на крај со судии некако да се добутаат до 4-то место, така да поставената цел и не е толку важна... Една Аталанта ве издоминира и заврши пред Јувентус...

Па види сезонава Јувентус со Киеза, Кулушот и Артур напаѓаа триплета за на крај со судии некако да се добутаат до 4-то место, така да поставената цел и не е толку важна... Една Аталанта ве издоминира и заврши пред Јувентус...
Taчно приќе мој.. Само, да не заборавиш, наредна сезона нема да биде Пирло на клупа ;)

Секоја сезона се изработува нов пехар така? Пошо ако се врти истиот и банкротираат кинезиве могуче е ваљда да им го конфискуваат ко стечајна маса.. Шо ќе се дава после на наредните шампиони..

Секоја сезона се изработува нов пехар така? Пошо ако се врти истиот и банкротираат кинезиве могуче е ваљда да им го конфискуваат ко стечајна маса.. Шо ќе се дава после на наредните шампиони..
Феноменална досетка,морам да признаам :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Па како навивач на Јувентус, со тој среден ред и без Роналдо не му ја ни мисли што ќе даваат, пошто секако нема да догурате ни до 4-то место...

Се јавија оние што на секои 10 години освојуваат титули и после праат продажби, растур систем итн.

Па како може бе, така беше и со триплете, после тоа се распаднавте. И да, озбилно ви го поставувам прашањето... не терам сеир... как може вака да се однесуваат покрај толку промени на газди/стручен штаб итн.?

Ама, ама...медиумите во Италија намерно пишуваат против Интер :'(

Ама, ама...медиумите во Италија намерно пишуваат против Интер :'(

И ти не си тоа што беше...

Па како навивач на Јувентус, со тој среден ред и без Роналдо не му ја ни мисли што ќе даваат, пошто секако нема да догурате ни до 4-то место...
Не реков Јуве дека ќе освои, општо кој и да е.. Пример Рома сеа со Мурињо ги рачунам како претенденти за скудето

Топ ќе биде, со беспарицата ќе се порамнат 3/4 екипи и нема да има изразит фаворит. Сите ќе играат со Хаугиња и Меитевци и ѓубрето од Челзи, Манчестер и Реал.

Во Европа ќе се јадат петарди можеби , ама Сериа А ќе биде покољ. :cool:

Каков човек Максимилијано Алегри. Го бркаат од еден јак Јувентус, тогаш, во тој период еден од фаворитите за освајање ЛШ (колку и да се појавите сеа да лармате дека не бил фаворит, квотите по кладилници си го кажуваа своето), тој братот 2 години седи незапослен додека околу него се дешаваат триста пермутации на клупите на големи европски клубови, чиниш чека некоја прилика од типот на Реал Мадрид, Баерн, Јунајтед, и сеа после 2 години незапосленост како попче се враќа во еден Јувентус во далеку полоша ситуација од оној којшто го отпушти. Или ги одбил понудите на сите оние кои менуваа тренери, а тоа беа ПСЖ, Реал, Барселона, Челзи, Тотенхем, ми се чини и Баерн, или па не ни го побарале. Ако ги одбивал овие, зошто па би ја прифатил понудата на овој Јувентус, што тоа овој Јувентус најлош во последната деценија според многу параметри, му понудил појше од енглезиве во смисла на потрошачка моќ или амбициите на Реал, Баерн, ПСЖ? Зборам за Јувентус за којшто знаеме дека е во една преодна фаза и неминовно му се дешава смена на генерации. Значи, би закључил, не го ни барале очигледно. Или е мазохист носталгичен за Италија, плаче за да се врати дома секогаш коа оди на одмор. Или не знае збор англиски ко што вика Пејо.

Океј, тоа и не е толку страшно, не ми е целта да му смалам на значење и умече. Јас лично, за Алегри имам топ мислење. Добар тренер којшто знае да ги склопи коцките во еден тим, ама знае и да ја усере коа највише треба. Тоа вие со изгубените финалиња најдобро го знаете. Али, според мене Алегри не е тренер за да те извади од говна, не е некој тренер за тешки ситуации. Со него кога се е лесно околу тебе изгледа уште полесно, ама кога е тешко, се дешава трипати потешко. Тоа го знам од лично искуство, додека беше тренер на Милан, а го глеав и додека беше во Јувентус.

Само не ми е јасно како и зошто побогу и Јувентус и Алегри ова со враќањево го гледаат како победа. Или само медиумите така го претставуваат, што е и логично кога е Италија во прашање. Јувентус си ги изеде гомната со Пирло и Сари и сеа го враќа Алегри којшто самите го избркаа, а овој 2 години луташе и седеше без ангажман додека во топ 5 лигите се дешаваше бура на тренерски смени и сеа како попче се враќа назад и као тоа е вауу топ ситуација за двајцата? За мене е далеку од вин-вин, баш спротивно. Ама тоа па покажува колку и двајцата и Јувентус и Алегри не знаеле што со себе, а и не знаеле боље за себе, па одлучиле да си се вратат еден на друг.

Најискрено, појше се плашев од Алегри во Интер отколку од Алегри во Јувентус. И појше се плашев од Зидан во Јувентус отколку од Алегри во Јувентус. Можда грешам, ќе видиме.

Исто како и сите фанови на Милан и јас морам и исклучително го почитувам Алегри, ама ме копкаат две ствари: Прво, се прашувам зошто седеше 2 години незапослен, за на крај да се врати во Јувентус и второ, баш сакав своето умече да го потврди и надвор од Италија, за да бидеме сигурни дека е тренер од топ класата, што очигледно нема да се деси, а Конте на пример го напраи. Чак и Сари појде до Лондон и се врати во Италија со трофеј. За Карло да не зборам, за господинот Клаудио Раниери исто така. Алегри, засега не може да се пофали со такво нешто.

И најкриво ми е за ќерка му. Таман таа се израдува дека ќе оди Шпанија, Франција, Англија, сеа ќе мора да и објаснува дека мора да остане во Торино и да се ебе со Рабио којшто личи на тетка Светле, наместо со Пренсел Кипембе рецимо у пичку матер.

И да. Матија Де Шиљо - добредојде назад во Серие А, голем човеку.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom