Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
eleleleel rolingot na rigoni nekoj ako go najde, go vrati onoj kastamastaleho kako i da e u viljareal.
Lezese na zemja demek povreden.

Nego preslabi milan nazad, mizerija se, im visese golot, deluvase deka u sekoj moment ke go primat, da se igrase uste edno 5 min, postoese golema verojatnost i da go jadat.
Ocajno fizicki podgotveni, odea na kraj 80% od igracite, ostanatite 20 % ko abate na primer, ili hahajoko, poim nemaat sekako taka da nebitno dali se spremni da oraat ili ne.

:confused:

Значи според тебе кога веќе не го свирнале офсајдот во реално време, требало да го остават голот да важи?

ВАР баравте, а сега ја критикувате неговата (правилна) примена. Кој ќе ве разбере.

Проблемот не е што им го поништија голот. Проблемот е што 3 минути отпосле рекоа вар да се прегледа. Ако е така зошто со парма од вар не прегледаа за чистиот пенал? Зошто при голот на парма играч од парма стои во офсајд и го маркира ханданович, а голот не е поништен иако ханданович рекламира кај судијата?

Или пак ќе идеме по објаснувањето дека вар одлучува судијата кога ќе викне? Или одговори од типот ... парма се, требаше 100 да им збрцате до тогаш ..

Вар треба и мора да е ист за сите, а се додека тој критериум не е ист ќе се пишуваат по 10 страни. Без тоа џабе е и вар и се.

Најубаво е тренерите да имаат по 2-3 челенџи и да викнат они кога ќе мислат. Ко во тенис. Се друго е вкус на судијата и на тие што седат во собата под стадион.

Затоа е повеќе револтот на навивачите на интер, дека на една утакмица е една приказна за вар, а на друга не важи ништо од претходен пат.

Па можеби мислеле дека со воведувањето на ВАР некако ќе ја сопрат доминацијата на Јувентус и нели според нив очигледната помош што ја даваат судиите на Јуве.

Али реалноста е дека и со ВАР, и без ВАР Јуве стандардно си прави по 10-15 шанси на секоја утакмица, и без разлика што ако му поништат некој гол, големи се шансите пак да дојдат до погодок.
Интер од друга страна (како пример ги земам, дека Интерашиве најмногу се жалат) едвај знае да сврзе 2 акции, и кога ќе дадат конечно гол, ако им го поништат со ВАР одлука, одма почнуваат со цмиздрење.

Има грешки во ВАР, секој тим бил оштетен од таа технологија, некој повеќе-некој помалку, али глупо е сега тимот да ти е сакат и едвај да има некаква игра, а ти да се жалиш на ВАРот, Јувентус, судиите, ФИГЦ, Господ и Кришна.
Реалноста е дека се постави ВАР, ама судиите уште си судат за Јуве, барем онаму кај што му е најпотребна судиска помош на Јуве. Пак уште продаваш некакви пуфки овде како ние демек Интерашиве сме кажвале дека имаме најак тим и да не беше судиската помош на Јуве, ќе сме биле шампиони, не бе друже, Интер и да ја има таа судиска помош и ветар во грб кога ви е најпотребно, џабе, кога имаме по 3-4 инвалиди во прв состав години наназад.

Ама пак да се правиш чесна сестра дека Јуве не добива никаква помош од судиите во најкорумпираната земја во Европа (после Балканските земји нормално), треба нешо ептен да ти фалит во мозокот.
Во најважниот натпревар лани за двете екипи (па можда и во Серија А), судијата не сака ни да провери на ВАР дали треба уште еден жолт или пак директен црвен да му покажи на играч на Јуве, се понаша ко Велешта 3та лига Македонија да суди и не дава ниту жолт картон.

Има ненамерни грешки на судии, не викам не. И Јуве бил оштетен со некоја ненамерна грешка на судијата, ама ОВА и ОВА , ова се НАМЕРНИ "грешки" на судијата, каде што не сакал судијата да свири како шо треба, иако има чист видик пред него и точно знае шо се десило, ама не ги суди поради кхм "икс" причини. Има и други вакви ситуации, не се само само овие две:

1. После шут на Икарди во шеснаесетик, на незнам кој играч од Јуве, го удри топката в рака, судијата не сака ни да види ВАР шо се десило, иако цел тим на Интер му сугерираше да гледа (за споредба само, лани кога Вечино доби црвен, судијата не сакаше да гледа ВАР, ама кога почна цел Јуве да се буни, брзо-брзо истрчат да гледат.)
2. Грешка на Бонучи/Киелини после офсајд, пресекува Икарди и нормално, судијата враќа поради шо не бил правилно изведен офсајдот, lol.
3. 18 секунда, во офсајд Погба, линискиот се правит слеп. (немаше ВАР тогаш, ај ќе им опростиме за 2 метри офсајд шо беше и не го виде некако судијата :))
4. Лихтенштајнер, има жолт еден, го собира Милито како да нема утре, судијата жолт не дава. После 1минута, Алегри/Конте го вади Лих во 35минута. :D

Пак ќе ти пишам овие не се некој грешки шо не ги видел судијата, овие се класични кражби на судиите и свирење исклучливо во корист на Јуве. Сигурно има уште, како против Рома незнам која година кога игравте, ама ајде можит сега ќе ја сфатиш поентата и зш уште многу луѓе пишуваат дека Јуве уште си имаат нешо со судиите.

И уште нешто ми е интересен феномен овде, кога јувенташ ќе пише "нееее, немат шанси појќе да местит Јуве, си ја научија лекцијата", а цела историја им е со местење утакмици. Ко сега за 2 години Груевски да се вратит на власт и некој да се изненадит шо пак крадит. :D

Лацио се вратио! :ojeaa:

Ромахахахахаха :kuracc:

Лацио се врато, па и вие се вративте, инаку кога Лацио го нема и вас ве нема, јас преку 10 години сум на форум и сум приметил, секогаш е така, а често го снемува и Лацио и вас:kafence:

Лацио се врато, па и вие се вративте, инаку кога Лацио го нема и вас ве нема, јас преку 10 години сум на форум и сум приметил, секогаш е така, а често го снемува и Лацио и вас:kafence:
За мене ќе кажам дека тотално не си у право, така ти се чини зошто вие не не' зезате, и нема кој да се јави дали е тука или не. Јас сум нонстоп тука, ама не ќе се зезам сама :icon_mrgr:
Многу лош старт имавме, ама со оглед на тоа што игравме со шампионот и вицешампионот, не беше толку разочарувачки. Мене пострашна ми беше играта во следните две утакмици, никаква поврзаност и едвај по еден гол.. за разлика од денес, кога конечно се појави минатогодишниот Лацио. Затоа и дури сега искоментирав, иако ова ни е трета победа по ред, четврта ако ја броиме ЛЕ.
И слободно зезај ко ќе се брукаме бе комшо, ќе видиш дали сум тука или не :icon_lol:

За мене ќе кажам дека тотално не си у право, така ти се чини зошто вие не не' зезате, и нема кој да се јави дали е тука или не. Јас сум нонстоп тука, ама не ќе се зезам сама :icon_mrgr:
Многу лош старт имавме, ама со оглед на тоа што игравме со шампионот и вицешампионот, не беше толку разочарувачки. Мене пострашна ми беше играта во следните две утакмици, никаква поврзаност и едвај по еден гол.. за разлика од денес, кога конечно се појави минатогодишниот Лацио. Затоа и дури сега искоментирав, иако ова ни е трета победа по ред, четврта ако ја броиме ЛЕ.
И слободно зезај ко ќе се брукаме бе комшо, ќе видиш дали сум тука или не :icon_lol:

па ја сум пробувал така, ама тогаш живи ве нема, затоа зборам јас од искуство, можеби не ти, ама другите 2-3ца:P

па ја сум пробувал така, ама тогаш живи ве нема, затоа зборам јас од искуство, можеби не ти, ама другите 2-3ца:P
Јас колку што знам, активни лацијали сме само јас и @Padroni di Roma, и го немам тој впечаток, напротив тука сме, ама сме малубројни :D. Смерт не е толку активен, а други нема, барем не јавно, по некој симпатизер од другите лиги. Ете види и во фан клуб, нема членови, со падрони чат пат по ПП ќе зборнеме и тоа е... Како и да е, сеа таман ќе се испробаме у дерби Della Capitale.

Последно уредено:
Роки почна да ја тероризира лигата. Бернандески прераснува во страшен играч.

^ Само еден е Роки у лигава :icon_lol:

tommaso-rocchi.jpg

Заборавив на легендата :oops:. Шала на страна напаѓач за респект беше.

Јас колку што знам, активни лацијали сме само јас и @Padroni di Roma, и го немам тој впечаток, напротив тука сме, ама сме малубројни :D. Смерт не е толку активен, а други нема, барем не јавно, по некој симпатизер од другите лиги. Ете види и во фан клуб, нема членови, со падрони чат пат по ПП ќе зборнеме и тоа е... Како и да е, сеа таман ќе се испробаме у дерби Della Capitale.
Остај го @Boom Shaka Lakka блада после гостувањето кај Болоња :D, јас сум на форумов 8 год. пишувам ретко али секој ден го читам.

Последно уредено:
Роки почна да ја тероризира лигата. Бернандески прераснува во страшен играч.
мислиш Кики...[DOUBLEPOST=1537768986][/DOUBLEPOST]
и @J.Bourne* е тежок лацијал, али не коментира многу многу :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom