Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Годин ќе полни 33 години и ќе дојде како слободен играч, а Роналдо дојде за 100 милиони, приметуваш разлика? Башка Годин ќе дојде затоа што ќе си оди Миранда 99% и ќе биде одличен за ротација. Тандемот ќе биде Де Фрај-Шкринијар али пошо сезоната е долга и напорна ќе биде потребна ротација, а нормално и ако се деси некоја повреда и суспензија.
Ronaldo ja zgolemi za 50% vrednosta na klubot, donese novi fanovi, momentalno e 1 strelec vo ligata, novi sponzorstva, so sto tie 100 milki gi vrati instantno plus donese prihod.. Godin ke dojde za 0 pari, vrednosta na timot ke se zgolemi za 0%, ke donese 0 novi fanovi, 0 sponzori i ke dade 0 golovi... Znaci ja sfakjas raslikata...

Последно уредено:
nogo odmor im davat be na italjancive tolko izmoreni se od fudbal a sakat poveke tv prava.

Ronaldo ja zgolemi za 50% vrednosta na klubot, donese novi fanovi, momentalno e 1 strelec vo ligata, novi sponzorstva, so sto tie 100 milki gi vrati instantno plus donese prihod.. Godin ke dojde za 0 pari, vrednosta na timot ke se zgolemi za 0%, ke donese 0 novi fanovi, 0 sponzori i ke dade 0 golovi... Znaci ja sfakjas raslikata...
Бреј... :facepalm: Најбитното си го заборавил, Интер ќе прими 0 голови со Годин. :gjavol:

У реду е сладоледџија белфорт, прво вредноста на јуве за една година, значи јануари 2018-јануари 2019 е зголемена за 17%, а второ каков ќар имате вие како навивачи или јувентус како спортски тим од зголемената вредност. Единствено ќар имаат акционерите од зголемената ви вредност. Не го спорам успехот на трансферот на роналдо, само никад не сум ја спасил опсесијава со вредноста на клубот, мит сличен на оној со продажбата на дресови.

juve ke bide sampion bidejki serria a e namestena

У реду е сладоледџија белфорт, прво вредноста на јуве за една година, значи јануари 2018-јануари 2019 е зголемена за 17%, а второ каков ќар имате вие како навивачи или јувентус како спортски тим од зголемената вредност. Единствено ќар имаат акционерите од зголемената ви вредност. Не го спорам успехот на трансферот на роналдо, само никад не сум ја спасил опсесијава со вредноста на клубот, мит сличен на оној со продажбата на дресови.
Абе ако гледаш така ние како навивачи на кој било тим имаме нула корист од што било, ова е само споредна работа во животот.

Е сега клубот што доби од пораста на акциите и продажбата на дресови ?

Доби нов договор од Адидас, од 139м по договор на минимум од 408 милиони, без бонуси и тие работи, ова само за неколку месеци се деси, така да...

Абе ако гледаш така ние како навивачи на кој било тим имаме нула корист од што било, ова е само споредна работа во животот.

Е сега клубот што доби од пораста на акциите и продажбата на дресови ?

Доби нов договор од Адидас, од 139м по договор на минимум од 408 милиони, без бонуси и тие работи, ова само за неколку месеци се деси, така да...
Да бе сигурно адидас седеле прателе италијанска берза и рекле чекајд на овие им рипнаа акциите за 17%, ајде ќе им дадеме 140 мил годишно. Може обратно да функционира, акциите да пораснат заради спонзорството на адидас, а не обратно. Не го спорам придонесот на цр за новите спонзорски договори, само пресмешни сте ми со вредноста на клубот и акциите. Поготово коа урлавте дека акциите пораснале за 4% кога се објавиле првите шпекулации за роналдо, а тоа беше една трансакција во вредност од 1000 евра :vozbud:

Да бе сигурно адидас седеле прателе италијанска берза и рекле чекајд на овие им рипнаа акциите за 17%, ајде ќе им дадеме 140 мил годишно. Може обратно да функционира, акциите да пораснат заради спонзорството на адидас, а не обратно. Не го спорам придонесот на цр за новите спонзорски договори, само пресмешни сте ми со вредноста на клубот и акциите. Поготово коа урлавте дека акциите пораснале за 4% кога се објавиле првите шпекулации за роналдо, а тоа беше една трансакција во вредност од 1000 евра :vozbud:
Posekako impaktot na Ronaldo e mnogu pogolem od Godin, sakale negirale, sakale zborele do utre ili ne... I Cobeto ako vekje se fakja za iznosot na transferite na Kiki i Godin, treba da ima i drugi aspekti koi vlijaat (sto gi nabrojav jas)...
Inace nastrana od muabetov, Marota "all seeing eye" uste odma si ja vrsi ubavo svojata pretpoznatliva rabota - zimanje igraci za dzabe :icon_lol:[DOUBLEPOST=1546790539][/DOUBLEPOST]
Бреј... :facepalm: Најбитното си го заборавил, Интер ќе прими 0 голови со Годин. :gjavol:
Najbitnoto e sto ke osvoi 0 tituli

а второ каков ќар имате вие како навивачи или јувентус како спортски тим од зголемената вредност
Никаков... али добро е за мерење курови на темава
:kajgana:

Не сфаќам зошто ги споредуваш Годин и Роналдо кога допирна точка немаат двата трансфери. Едино годините што им се тука негде...

Мојата ќар како навивач од тоа што на Јуве им се зголемува вредноста и што приливот на средства им е висок, е таа што со таа ќар, нема да мора да се нервирам со трансфери од типот на Ринаудо, Мартинез, Марко Мота и Арманд Траоре :) Нема да се нервирам, пример на еден од најперспективните напаѓачи во моментов (Икарди) за 1.5 милион годишно да не му ја зголемат платата и да постои ризик да замини, поради ФФП. Таа е користа.

Мојата ќар како навивач од тоа што на Јуве им се зголемува вредноста и што приливот на средства им е висок, е таа што со таа ќар, нема да мора да се нервирам со трансфери од типот на Ринаудо, Мартинез, Марко Мота и Арманд Траоре :) Нема да се нервирам, пример на еден од најперспективните напаѓачи во моментов (Икарди) за 1.5 милион годишно да не му ја зголемат платата и да постои ризик да замини, поради ФФП. Таа е користа.
Интересна логика ти е ова со платава на Икарди,поготово коа ќе земеш у предвид дека Милан го плаќа Игуаин 9мил.,а е во баајги полоша финансиска состојба од Интер.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom