Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
За болдираното,
Ама како, ама зошто...? Ама нели 6 години местат? Како тоа се знаело уште во Април дека ќе се шампиони? Зарем до толку се местело па 2 месеци пред крај на сезона да се шампиони?
Бјанконеро, у време на Калчополи јуве го имаа ибра у тим, дел пиеро, недвед, и ред други, плус капело тренер, тогаш всушност и излезе на површина Калчополи скандалот, а не дека имале било каква потреба со прљави игри да освојуваат титули, секако беа најдобри.
И никој никаде не спомна местење за претходните сезони, освен за периодот со голот на Мунтари кога исто се издеси тежок преседан, поентата ми бееше поише од јасна мислам, орсато никогаш не судел меч на јуве со вакво значење, зашто не ни имало таков натпревар у Италија, кога јуве биле бод пред друг тим во овој дел од годината.

и со Наполи беше од уште поголемо значење па не досуди ништо за Јуве , значи не местат

Бјанконеро, у време на Калчополи јуве го имаа ибра у тим, дел пиеро, недвед, и ред други, плус капело тренер, тогаш всушност и излезе на површина Калчополи скандалот, а не дека имале било каква потреба со прљави игри да освојуваат титули, секако беа најдобри.
И никој никаде не спомна местење за претходните сезони, освен за периодот со голот на Мунтари кога исто се издеси тежок преседан, поентата ми бееше поише од јасна мислам, орсато никогаш не судел меч на јуве со вакво значење, зашто не ни имало таков натпревар у Италија, кога јуве биле бод пред друг тим во овој дел од годината.
Е како никој не спомнал кога некои колеги од твој фан клуб тврдат дека сезоната со Гол ди Мунтари повлекла Милан да паднат психички и да го распродадат тимот и заради тоа Јуве продолжил да освојува:pos:

Друга работа е што Наполи сезонава има еден тон сомнителни одлуки во своја полза ама никој не ги става на кантар, зошто не се работи за Јуве.

Зашто да не би можело, во ситуација кога влогот е голем, да се тргнат сите сомнежи за некакви теории, тоа ми е целата поента. На крајот факт е дека Орсато ја усра, на штета на Интер а и Наполи, во корист на Јуве, и сеа се билда таа основа за заговори со фотографии од брат му и Алегри, какко слави титула на јуве, како се слика на трибини, под автобус и слично.
Може и те како да е основа за делегирање, зашто ти реков, ова е земја на мафија, корупција, и таквото прљаво работење беше и е влезено во сите сфери у тоа општество и фудбалот не е исклучок, и баш поради тоа можеше да се постави судија кој нема апсолутно никаква допирна точка со еден од овие 2 тима.

Вака самите себе пак си прават проблем, нарочито ради ужасното судење вчерашно на орсато кое беше критикувано дури и од тутоспорт, буквално сите медиуми во земјата му дадоа катастрофална оценка за тоа како судел, баш сеа ги гледам оценките, критика од сите трпи.
А што пред да станат судии во прва лига ги носат на полиграф ?

Како можеш да знаеш дали некој судија навива за Јуве/Интер/Милан без јавно да се изјасни за тоа ?

Можеби кој било судија навива за кој било тим но додека му трае кариерата нема да се изјаснува и тоа е тоа, на крај на денот тие се спортски судии, значит буквално делат правда на панаѓур.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

и со Наполи беше од уште поголемо значење па не досуди ништо за Јуве , значи не местат

Абе пак сами си го пикате од позади, онака јако, ѕверски!

Самиот се изјасна што се случува ако не мести јувентус, како заврши мечот за кој што зборуваш?

:pos:

Самиот се изјасна што се случува ако не мести јувентус, како заврши мечот за кој што зборуваш?

hh mn jako brat kazi a hehe

@Syn Абе туристи го прават али судии на ден пред меч од четврт финале не сум видел дека посетуваат стадиони и се сликаат,али добро не било исто овде брат му на Орсато е сликан со Алегри,овој енглезов онака туристички бил на Бернабе.

Друга работа ако имало било какви местенки или помош за Јуве да бил шампион,тоа ќе се случело против Кротоне,Спал или против Наполи(каде Јуве губеше поени),немало да се чека на 4кола до крај во ваков меч на дерби на Италија .Така да тие теории на заговор си ги прават тие што сакаат да веруваат во такви работи.Ете ист ваков случај за втор жолт имаше и на Јуве- Наполи,кога Алан требаше да јаде црвен,да не барам сеа клипови.Али никому ништо,никој не видов дека пиша нешто или се бунеше.
Вакви судиски грешки имало и ќе има,тоа што малце го преувеличувате моментов и со причиве како брат му бил за Јуве,па намерно не покажал втор жолт се смешни,али океј верувајте во што сакате.

Ми споредуваш меч од сезона, каде јуве имале поголема предност, со меч каде јуве ако киксне а наполи ако победи, на 3-4 кола до крај на сезона јуве ке се втори, и ми викаш дека исто значење имале мечевите ...
Не, немале, дерби у октомври или декември кога јуве има 10 бода предност, пример давам, и кога битката за титула е уште у некоја си прва фаза, нема иста тежина со овој дел од сезоната, каде кикс може да значи и збогување со титулата.
Најди ми меч што имал подеднакво значење за јуве ко овој вчерашниот, каде судел орсато, али ја не памтам дека воопшто и јуве изиграле таков натпревар изминативе години во овој дел од годината, обично веќе у Април се знаеше кој ќе е првак.
Син дај молим те сериозно објасни ми што сакаш да кажеш. Јас ти велам дека Орсато судел утакмици со огромно значење, дерби мечеви и слично. Овој вчера како што ти велиш беше сигурно меѓу најважните, ама одговори ми кој повеќе од Орсато (Роки и Таљавенто евентуално) би бил компетентен за ваков меч?

Сам си велиш дека Јувентус немал таква утакмица. Точно значи треба да гледаме приближно какви имал. Ако погледнеме така, ќе видиме дека од сите дерби мечеви Орсато судел можеби пола од нив. Зошто не би бил делигиран вчера, не си ми јасен?

Тоа што ја посра е веќе пост меч, никој не може да го претпостави. Ако не според вас можеби Колина требаше од пензија да го викнат.

Исто како мечот во Неапол:pos:

@Syn последно од мене на дебатава (која ми нема поента).

Сосема заборавив дека Орсато судеше побитен меч од вчерашниот. Јувентус-Наполи, 13.02.2016 година кога Наполи имаше два бодови предност пред Јувентус и беше на прво место.

Мечот заврши 1-0 со голот на Заза на крајот, без никакви сомнителни одлуки. Е сега ако после ова ми велиш дека не судел важни мечеви на Јуве, не требало да биде делегиран вчера, не знам дополнително како да се објаснам.

@Syn Абе туристи го прават али судии на ден пред меч од четврт финале не сум видел дека посетуваат стадиони и се сликаат,али добро не било исто овде брат му на Орсато е сликан со Алегри,овој енглезов онака туристички бил на Бернабе.

Друга работа ако имало било какви местенки или помош за Јуве да бил шампион,тоа ќе се случело против Кротоне,Спал или против Наполи(каде Јуве губеше поени),немало да се чека на 4кола до крај во ваков меч на дерби на Италија .Така да тие теории на заговор си ги прават тие што сакаат да веруваат во такви работи.Ете ист ваков случај за втор жолт имаше и на Јуве- Наполи,кога Алан требаше да јаде црвен,да не барам сеа клипови.Али никому ништо,никој не видов дека пиша нешто или се бунеше.
Вакви судиски грешки имало и ќе има,тоа што малце го преувеличувате моментов и со причиве како брат му бил за Јуве,па намерно не покажал втор жолт се смешни,али океј верувајте во што сакате.
абе ок е што ти е поентата со оливер, отишла жена му у мадрид се сликала на стадионот, што е битно кога, никаде не е прецизирано дека она е изгорен навивач на Реал и дека има било што со Реал, ко слики со тренери, играчи, фанови, славења на титули, 100 навивачки реквизити и слично. А и што погрешно направи оливер со јуве, свиреше чист пенал, и му даде црвен на Буфон зашто удри у него овој, нормално дека Оливер не беше у состојба да види како настанал тој судир. Единствена грешка на Оливер тука беше што сместа не му дае црвен на бенатија. Црвениот на Буфон можеше да биде и повлечен од УЕФА после снимките, ама само така беше изводливо да се види како настанал судирот, освен ако не е даден црвен за приговор зашто овој факт е дека му изнаеба 200 мајки и плус удри у него.
Син дај молим те сериозно објасни ми што сакаш да кажеш. Јас ти велам дека Орсато судел утакмици со огромно значење, дерби мечеви и слично. Овој вчера како што ти велиш беше сигурно меѓу најважните, ама одговори ми кој повеќе од Орсато (Роки и Таљавенто евентуално) би бил компетентен за ваков меч?

Сам си велиш дека Јувентус немал таква утакмица. Точно значи треба да гледаме приближно какви имал. Ако погледнеме така, ќе видиме дека од сите дерби мечеви Орсато судел можеби пола од нив. Зошто не би бил делигиран вчера, не си ми јасен?

Тоа што ја посра е веќе пост меч, никој не може да го претпостави. Ако не според вас можеби Колина требаше од пензија да го викнат.
Па било кој што нема допирна точка со јувентус, или интер, на било каков начин. Читаш ли што ти велам, на меч со вакво значеше мора да го тргнеш и најмалиот сомнеж за основа дека нешто не штима, и дека може да се издеси нов скандал.
На крај тоа и се случува, орсато потфрли, излагаат муабети дека брат му е изгорен за јуве и слично, овој судеше реално, у корист на јуве, и толку треба ...
Сега точно е дека не би знаел како некој трет би судел, ама мајку му стара, биваше ли да стават некој чиј брат е навивач на јувентус, не праиме муабет за 10ти братучед, за брат праиме муабет ебаго, не смееле тоа да го изигнорираат барем Не овој пат, ради целата фама и тежина што ја носеше овој натпревар.
Си рече и сам, има и други судии со знак на Фифа у Италија што можеа да го судат овој натпревар.

До сите што прашувате зошто Орсато не гледал на мониторот за ситуацијата на Пјаниќ, една работа ќе ве потсетам: ВАР не може да се употребува кога станува збор за жолт картон, без разлика дали е прв или втор (ова е според протоколот/правилата како сакате наречете го).

Овде ВАР судијата не може да сугерира ништо, не може да даде насока оти според правилото му се врзани рацете. Вината барајте ја целосно во проценката/одлуката на главниот судија.

Според мене апсолутно Пјаниќ во таа ситуација во второто полувреме заслужи исклучување, поточно втор жолт картон. Не дека стартот беше којзнае што, немаше никаква намера ама му скокна директно во телото, едноставно не гледам како ова не е жолт картон според правила, пракса и не ти знам што.

Она на Весино чист црвен си беше, без дебата. Со намера го нагазна, очигледно беше тоа.

Чекај, не доби Весино жут па по реакција на Вар црвен? Или грешка сум видел?

Чекај, не доби Весино жут па по реакција на Вар црвен? Или грешка сум видел?
Па да.

Тој доби жолт, но според ВАР имало очигледна грешка во проценката на судијата и според него тоа било за директен црвен. Затоа го повика главниот судија и овој си пресуди.

ВАР не може да каже некому дека треба да му се даде жолт картон (без разлика дали е прв или втор). А може да каже дали има основа да се даде црвен картон или да се повлече веќе даден црвен картон.

Па да.

Тој доби жолт, но според ВАР имало очигледна грешка во проценката на судијата и според него тоа било за директен црвен. Затоа го повика главниот судија и овој си пресуди.

Па сеа у постото шо те цитирав викаш не се користи ВАР за картони

Мислим не ми е поентата да провоцирам чисто онака прашуем, пошто не сум ги прочитал правилата за користење на системот

Овие Удинесе прокоцкаа 3 разлика против Беневенто, а против Интер крв ќе плукат, нели? :D @Stefan-kobe[DOUBLEPOST=1525014359][/DOUBLEPOST]@Чекич го нема нешто:cautious:

Таљавенто, Рома небитна дрн дрн дека сине бе сине? :ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom