Mondonico
ВАР експерт
- Член од
- 15 јануари 2013
- Мислења
- 10.419
- Поени од реакции
- 18.960
Штом го има зборот "али" значи се правиш и ти малку луд. Оти ако не се правиш нема потреба од дополнителни објаснувања, нели?Зар мислиш дека ќе се правам луд како 80% од вас тука на фан клубот?
Али од друга страна кажав, критериумите во Римското Дерби секогаш биле поблаги у тоа повеќе би одговарало на Лацио. Црвен можеше комотно да му даде, али немаат право лацијалите да плачат дека секогаш биле оштети, оти во минатото, во недостик на квалитет спрема Рома секогаш играле груб фудбал, у вакви стартови како на Хуан на пример еден Метузалем ги имал по два три на утакмица, тој со копачка го беше патосирал Тоти па помина неказнет, али тоа е само еден пример. И сега од еднаш доагаат тука после Дерби каде немаа една 100% шанса да галамат за стартот на Хуан, како да забораваат како се понашаат нивните играчи селски скоро во секое Дерби и мене тоа ме изнервира.
Јас реков единствено што го пере малку судијата е тоа што стартот беше со послаб интензитет. Но со постоењето на ВАР, главниот судија требаше да биде повикан и да одлучи преку снимката дали стартот со ѓон директно на ногата, без апсолутно никаква потреба е за црвен или сепак не.
Замисли играч на Јувентус така да стартува над некој од Рома на меч против вас, свесен си колкава галама ќе се крене? И тоа овде, како од тебе така и од цела кајгана. Затоа ми е интересно кога критикувате други за немање објективност, а поголемиот дел не се гледате (или читате) самите себеси.
Поштеди ме од муабетите "вие сте местачи, обележени бла, бла-дрн, дрн..." бидејќи овде станува збор за објективност, која што повеќето кога станува збор за клубот за кој што навивате, срамежливо ви ја снемува. А први сте да критикувате јувенташите такви или онакви.

епа не бива, бидејќи се ова што ми го збориш е всушност твоја пракса, а мене моментално ми го наметнуваш. Јас со нив се карам затоа што префрлаат дека СЕКОГАШ биле оштетени, а ти ми судиш тука дека тоа ми било дел од муабетот за стартот на Хуан, а веќе признав дека комотно можел црвен да му дадат, нешто што ти го практикуваш за испревтување на дискусија.