- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
Не секоја игра со рака во 16 метри е пенал.
Тоа е тоа. Според мене и да свирнеше пенал, немаше да има негодување.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не секоја игра со рака во 16 метри е пенал.
dobro ova ti e veke shtelja i kriminal, rekov pogore, ne veruvam deka ova so lazio e nekakva slucajnost, mislam deka so namera im e nanesena shteta periodov.Ни во Германија не е баш се розево
https://www.foxsports.com.au/footba...s/news-story/a1aba5229112b57fe0580d3b702d013e
dobro ova ti e veke shtelja i kriminal, rekov pogore, ne veruvam deka ova so lazio e nekakva slucajnost, mislam deka so namera im e nanesena shteta periodov.
eve samo ovoj vajsmiler tuka ti dava DVA primeri sto on gi gledal kade sudiite prvicno dosudile odluka koja bila pogresna, a potoa se popravale, inace vidi kolkava shteta ke se nanelo vrz eden od timovite, so crven i so dosuden penal.
Moze da se najde nekoj balans so var-ov, ipak sega prv pat se pocnuva so ovoj trend, vo idnina veruvam ke go konsolidiraat, sea za sea od toa sto ja sum go videl ok si e sve, koga e vo prasanje inter barem zasto najgledani mi se normalno, lazio mislam deka se najsjebani od var-ov, sto mozebi i ne e slucajno, zasto italija e vo prasanje.
Сега моментално може само под дејство на некои погрешни одлуки, неправедно целиот систем да се деградира. Нема што да кажам за тоа вчера, едноставно срамота ама не за ВАР туку конкретно за главниот судија. Тој е виновен за се. На крај краева системот е солидно поставен (поставив емисија од 50 минути каде што го објаснуваат Рицоли и Росети), но тој е сочинет од судии кои што уште не знаат очигледно да го користат а и прават огромни почетнички грешки кои што ниеден систем не може да ги корегира.Ај ако можеш кажи збор два за вчерашната ситуација и за неговото височество наречено ВАР.Нели добро влијаело, се намалиле грешките бла бла. Абе жими кур се намалиле, сега дури 30000 пати посмешно изгледаат судиите, претходно ај ќе речеш не видел ваква ситуација и тоа е, а сега и со снимки и со се и пак се срамат пред цел свет, јас не знам како е можно она да се дешава жими се...
Ликот отиде да гледа снимка за дуелот на Имобиле и Бурдисо бе
P.s. https://off.net.mk/offside/fudbal/dzhabe-e-var-koga-vas-ne-ve-biva-za-sudii
Погрешија вчера факт е тоа. Мораше да ја прегледува раката, тука федерацијата мора да интервенира и да види зошто судијата како намерно да сакал да го оштети Лацио.Па екстремна ситуација е пенал.Или онаа на Имобиле се смета за екстремна?
Џони ок е брат, жити све. Не се понашај како Колина да си, ок е, 60 илјади пати потенцираше дека си судија, како божем Хауард Веб си. Сите ги знаеме фудбалските правила, не мора да не просветлуваш тука.Јас ти пишам од судиски аспект а не како фудбалски фан па затоа неможиме да се разбериме.
Правилото за пенал при игра со рака вика:
A handball occurs if any player, other than the team's goalkeeper within his own penalty area, deliberately handles the ball when in play. A ball can be handled with any part of the arm, from the tips of a player's fingers right up to the shoulder.
Ако сметате дека намерно играл со рака, која му е зад телото при паѓање, е друга приказна. Не секоја игра со рака во 16 метри е пенал. Не навлегувам што било судено на други натпревари, ке се вртиме во круг.
Освен она на Суарез со Гана кога ја извади од гол линија топката со рака, лично јас не се сеќавам на друг таков намерен потег. Не дека не постои друга таква ситуација но сега не ми текнува, а во меѓувреме се досудени милион пенали за ненамерно играње со рака во шеснаесетник. Се согласувам дека нема поента да се навраќаме на други утакмици бидејќи секоја таква ситуација е посебна приказна, но факт е дека се суделе пенали и кога тој што центрира намерно го гаѓа дефанзивецот во рака. За тоа дека секоја игра со рака во шеснаесетник не е пенал се согласувам.Да да, сите се тука дел од судиски федерации и имаат искуство со судење. Абе едно знаење и разбирање правила од членови на форумов (вклучувајќи се и самиот себе) у пичку матер, да се запрепастиш. До редакција стигнаа барања за да не' вработат 10тина луѓе у ФФМ, пошто ептен сме разбирале.Сите ги знаеме фудбалските правила, не мора да не просветлуваш тука.
Глупости изнапиша.Да да, сите се тука дел од судиски федерации и имаат искуство со судење. Абе едно знаење и разбирање правила од членови на форумов (вклучувајќи се и самиот себе) у пичку матер, да се запрепастиш. До редакција стигнаа барања за да не' вработат 10тина луѓе у ФФМ, пошто ептен сме разбирале.
wowowowo ekspertuГлупости изнапиша.
Еве ние сме слепи и не гледаме дека има играње со рака и мора Џони кој што суди у регионална селска лига Југо-запад да дојде и да потенцира дека он е судија и дека неговото е точно.
Ти ако не разбираш и имаш 0 допирни точки со фудбал, па ти треба гугл за правила може има некој што разбира и без да е судија.
п.с све да ти набијам.
И шо? Џони ко демек објективен е пошто суди регионална селска лига Југо-запад па мора да потенцира дека е судија и ние немо да ги посматраме неговите аргументи и факти околу судиски одлуки.Не ми треба гугл (ако алудираш на правилата што му ги цитирав на стек у фан клуб), туку ќе го земам тоа како пример, Стекот беснееше тука да му се наведе правило и кога му пастирав разбра и се смири. Не е работата за слепи, ќори и глупи, работата е дека гледаме најчесто субјективно и и она што го знаеме од правила го занемаруваме.