Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Да де у право си, се е чисто

Еве прашај ги мондонико и син они ќе ти објаснат, оти они полека полека станаа професионалци во оваа област, ќе го донесат ВАР во македонска прва лига, а Џони ќе биде координатор :P

Za fanovite na juve i toa sinoka protiv lacio ne e penal neznam sto se buni ovoj imobile. Da ja gledal utakmicata juve-inter ke mu e bilo jasno zaso ne dobi penal tuku crven ;)

Абе Син што сум јас важен не ми е јасно. Каков сака нека бидам, еден од стотици членови на кајгана, крајно небитен.

Суштината е во ситуацијата Икарди-Бенстија. И ти самиот во првиот пост беше многу умерен и рече не кревајте галама не е ништо страшно, за еве сега да се докажуваш.

Ако го споредувате со ова на Лацио-Торино тогаш не знам што да кажам.
Ај ако можеш кажи збор два за вчерашната ситуација и за неговото височество наречено ВАР. :) Нели добро влијаело, се намалиле грешките бла бла. Абе жими кур се намалиле, сега дури 30000 пати посмешно изгледаат судиите, претходно ај ќе речеш не видел ваква ситуација и тоа е, а сега и со снимки и со се и пак се срамат пред цел свет, јас не знам како е можно она да се дешава жими се...:toe: Ликот отиде да гледа снимка за дуелот на Имобиле и Бурдисо бе :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

P.s. https://off.net.mk/offside/fudbal/dzhabe-e-var-koga-vas-ne-ve-biva-za-sudii

Последно уредено:
Абе Син што сум јас важен не ми е јасно. Каков сака нека бидам, еден од стотици членови на кајгана, крајно небитен.

Суштината е во ситуацијата Икарди-Бенстија. И ти самиот во првиот пост беше многу умерен и рече не кревајте галама не е ништо страшно, за еве сега да се докажуваш.

Ако го споредувате со ова на Лацио-Торино тогаш не знам што да кажам.
pa da de, toa e mojot stav, ama ti ovde od druga strana bese najglasen deka 0% e penal, pa zatoa me interesirase kakvo mislenje si imal vo Mart godinava, za penalot sto juve go dobi 2 min po istekot na prodolzenieto, protiv Milan. tolku. :)

Nego ok e ova so lazio, penal bese cist nego sto kur naprai imobile be odma posle toa, mozese da bira kaj ke sutira, bolja sansa i od penal imase koga ke vidis ...

@Stefan-kobe , svesen si deka ova e covecka greska, a ne var greska, i dali si svesen kolku se minimizirani greskite na sudiite ovaa godina. Pak gi ima, ama stepenot na nivna izrazenost e drasticno pomal, poradi var. I svesen li si deka da ne bese toj var, sezonava mozebi i ke imavme poraz, ali u sekoj slucaj ke imavme pomalce bodovi od sega, pocnuvajki od spal koga za cist penal istiot faul bese sviren nadvor od 16.

Top e var, samo ovie sto go sproveduvaat se malce glupi.

Има и позитивни и негативни страни.
Имам чувство дека како да се олабавија судиите откако овој ВАР е воведен. Не можи бе аутриктер да крева 5 пати офсајд во еден натпревар откако ќе му сигнализираат тие од варот. Во неколку наврати апла офсајд се гледа овој 3 метра избегал, а слепецов ни знаме крева ни ништо додека не му сигнализира тој на телевизија шо гледа.

Има и позитивни и негативни страни.
Имам чувство дека како да се олабавија судиите откако овој ВАР е воведен. Не можи бе аутриктер да крева 5 пати офсајд во еден натпревар откако ќе му сигнализираат тие од варот. Во неколку наврати апла офсајд се гледа овој 3 метра избегал, а слепецов ни знаме крева ни ништо додека не му сигнализира тој на телевизија шо гледа.
toa e taka zasto ko so milan i napoli, moze da se krene ofsajd pri cista situacija, i nisto ne si napravil togas, vaka se ceka akcijata da zavrsi pa se signalizira ofsajdot vo slucaj da padne gol, a potoa se pregleduva so var.

@Stefan-kobe , svesen si deka ova e covecka greska, a ne var greska, i dali si svesen kolku se minimizirani greskite na sudiite ovaa godina. Pak gi ima, ama stepenot na nivna izrazenost e drasticno pomal, poradi var. I svesen li si deka da ne bese toj var, sezonava mozebi i ke imavme poraz, ali u sekoj slucaj ke imavme pomalce bodovi od sega, pocnuvajki od spal koga za cist penal istiot faul bese sviren nadvor od 16.
Па ја што зборам бе Урко? ВАР беше воведен за да се минимизираат или отстранат грешките на судиите, а ние што добивме? WOWOWOW против Спал ни досудиле пенал, а тоа што против Верона и Јуве ни досудија непостоечки, односно не досудија ЧИСТ пенал за нас нема врска, битно против Спал ни свирнале пенал ради ВАР. Коларов против Кротоне кога издајва за сите пари каде беше ВАР? Јуве со Аталанта, дното допрено. Јуве против Џенова (мислам против нив беше), резил. Не ме јеби ова со ВАР што се дешава е трагикомично. Ако не им било скроз дефинирано како и кога ќе се користи не требаше да избрзуваат со негово воведување.

Не може Урко на Јуве да му поништува гол против Аталанта после минута и пол и после одиграна акција заради наводен фаул на Лихштајнер, а на Лацио да му крати чист пенал и згора на тоа Имобиле црвен да јаде. Ако не беше сигурен Џакомели дали е пенал или не требаше после шутот на Имобиле фино лепо да отиде, да провери и да досуди пенал, е не да провери дали го удрил Бурдисо или не, на страна што тоа на Имобиле не беше за црвен. Или на крај краева и двете требаше да ги провери и тоа е тоа. Што кур прават судиите од горе?? Нели главниот добива известување кога од горе судиите се сигурни за одредена ситуација? Сакаш да ми кажеш дека вчера беа сигурни оти не беше пенал она?

Само уште еден ситуација, лани во Торино остиот судија од вчера суди пенал против Лацио во 93 мин. за играње со рака Чисто е се нели @Boom Shaka Lakka

stek, znaci ima greski, ama bez var-ov do sea troduplo poveke ke imase, sfakas li ?
ne e kriv var sistemot, krivi se tie sto go sproveduvaat, vo germanija mnogu bolje funkcioniraat, ama i tamu se gresi.
Inace pak terat na takvo tolkuvanje na pravila za igra so raka, zatoa ne svirnale idiotite, ali prva godina so var e ova, jebiga, ke si legnat i oni na brasnoto so tek na vreme, vo germanija na primer frekfencijata na greski so var-ov e minimalna, edna dve dali se slucile preku sila, do dusa ja samo za edna glupa odluka znam, protiv dortmund koga svirea penal, tolku.
Sekako morase da se vovede vakvo nesto, i da se namali vlijanieto na sudiite i nivnoto debilno sudenje vo natprevarite.

Па сега имаат повеќе негативно влијание него претходно, тоа пробувам да ти кажам. Само сега изгледа смешно, тажно и трагично затоа што пред себе имаат видео технологија, дополнителни судии што следат се преку оваа технологија и се судат дебилни и не се судат некои очигледни работи. Какви легнувања на брашното какви бакрачи бе не ме јеби, ова што се деси вчера е срам, значи срам над срамовите, прво и основно судијата имаше чист поглед на ситуацијата и одма требаше да свири пенал, второ требаше да оди да прегледа снимка а не да дели црвени картони.

Варов ти е исто како закониве кај нас.Како сакаат си го толкуваат.Ако сака судијата ќе провери дали беше пенал тоа вчера ама ако сака и нема да провери.Кур му е двор му е.

Варов ти е исто како закониве кај нас.Како сакаат си го толкуваат.Ако сака судијата ќе провери дали беше пенал тоа вчера ама ако сака и нема да провери.Кур му е двор му е.
Баш така

ok e stek, smiri dozivljaj i ne se pali, inter konkretno sezonava u nitu eden slucaj ne e osteten a veke e dekemvri, osven ova so juve ama i za toa se izjasniv deka mozese da pomine ko sto pomina, ne e strasno ko ona vcera.
Frekfencijata na greski e namalena toa e fakt, a deka postoi, postoi, deka se slucuvaat debilni stvari, se slucuvaat, i vo vakva situacija toa ne smee da bide slucaj ama ko sto rekov, u idnina i ova bi trebalo da se sredi posle pritisocive sto se deshavaat zasto vecno nekoj so sila slep da te pravi tesko.
Nikoj ne negira za sramot od vcera, fakt e deka se desi, ama ko sto u germanija greskite se minimiziraa, ili holandija, i tamu mislam imaat var, ke se sredi toa i vo italija so tek na vreme.

Ima i situacii kade da ne bese var-ot nemase da se sudat odredeni krucijalni raboti, ko golot na napoli so milan, crveniot na bonuci so genoa, ponisteniot gol na juve so atalanta posle faulot na lihstajner, penalot na inter so bolonja, so spal i red drugi, crveniot na de rosi so genoa, sea ne mi teknue na sve, zasto gi neam gledano site natprevari. Znam i torino pred nekoe kolo dobija penal u 90ta, cist, ama go utnaa, eve ti niza situacii kade var-ot presece za istite.

Последно уредено:
Фудбалот е игра на маргини и грешките се нормална работа само да не се намерни..со ВАР според мене го испустија фудбалот и не е повеќе истиот што го знаеме бидејќи сега можи да се случи на секоја одлука судијата да проверва како кошарката..мизерии белосветски.

Баш во Германија мизерно функционира..некни судијата на натпреварот Франфуркт-Баерн даде цврне па после го врати истиот играч и му даде жолт картон(wtf)...ова е најголемиот срам и блам што можи да го направи еден судија,да не си стои на одлуката која сам ја доведол што значи не е сигурен во самиот себе..на натпреварот Менхенгладбах-Шалке судијата прво не свири прекршок во напад чист за гостите па после таа ситуација се случува пенал за домаќините и лагано го свири..по снимката гледа дека згрешил и го враќа прекршокот за одбраната и за пеналот никому ништо....на крајот домаќините испаднаа оштетени и покрај ВАР..значи прекршоците и пеналите се СУДИСКА ОДЛУКА и самите судии кога ќе сметаат дека е фал треба да си свират и санкционираат бидејќи секој си има различен критериум..а не некој од горе да ми кажва што е фал а што е пенал...зад црвениот и пеналот секогаш судијата треба да си стои зад својата одлука па макар и да е грешка(освен апла ако беше лошо поставен или ако не видел како Де Роси со Џенова)

Во Германското првенство поголеми срамој се случуваат оваа година од Италија мислам..ја претераа таму со ВАР.

dzoni ne se blamiraj ziti sve, bas radi takvi glupaci sto ne znaat dali e crven ili ne e voveden var-ot, ili glupaci sto ne gledaat igra so raka u sesnaesterec u prebiten natprevar ( anri so irska ), ili gol kade topkata e 2 metra vlezena vnatre a sudijata ne videl, eve i barsa pred nekoj den so valensija bea taka spokradeni, u prvenstvo kade gubenje na 2 boda moze da znaci mnogu.

Od edna strana go kritikuvas var od druga davas primeri kade sudiite nekogo drasticno ostetile a drugiot go nagradile, ama var-ot gi opravil :)))
Samo germancite gledaat sve, i barem nema sudiski nepravdi, sto ne e slucaj so italija na primer.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom