Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne zboruvaj za komsite i nivnata igra koga i nasive se mrtvilo i edvaj ja pobedoa dzenova.
Ama pobeduvaat, sozdavaat sansi, davaat golovi, imaa daleku poseriozen test od lazio i sampdoria, roma na gosti, i ja svrtea, 1-3 pobedija. Kolku i da se inter losi, i da ne se u forma momentalno, pak se kadarni da sozdavaat sansi za gol, da davaat barem po 1 gol u utakmica, i da stignat do bodovi. Ovie na dvata poseriozni testa, desetkuvan lazio i sampdoria, ne mozea do gol da dojdat, nekoja poluprilika da sozdadat, taka da ne mozes da povleces paralela bas u momentov.
Muabetot ustvari mi bese deka so 200m evra, za ocekuvanje e ako nisto drugo da se kadarni sansa za gol da stvorat u ovie dueli.

Реално не ни очекував да имаат. Оваа сезона треба само да ја поминат и да видат до кај му е силата.
Имаат интересни појачања ама секој понормален е свесен дека се далеку од титула, па можеби и пласман за ЛШ.
Ова треба да им е како онаа првата сезона на Марота во Јувентус со Дел Нери и полека да почнат да градат.
За разлика од тој тим овие потрошија мини-богатство за овие играчи и незнам какви импликации ќе има во иднина. финансиски фер-плеј, немање пари и сл.

А за Родригез бев изненаден кога сите од него правеа играчиште, а се шо имам гледано од него зо Швајцарија делува како најлошиот играч на теренот.

Реално никој не ни очекуваше од нас борба за титула, освен два три муабета на заебанција што ги изгуравмо ка тој гифот итн.

Далеку од пласман у ЛШ не се, те на ова меркато и на тие потрошени пари мора да се борат за влез у ЛШ, односно да успеат да обезбедат, мора.
Никој од тимот не ни бара титула, али бара пласман у ЛШ, и за евентуално неиграње у ЛШ овој Милан нема да има оправдување, и многу ми е криво што се враќам на муабетите од предпрошлата сезона дека овој Монтела е превара од тренер, лани малце се посомневав и ми се глеаше дека се опраел, али изглеа имал чиста среќа.

И е тренер за екипи од рангот на Сампдорија, Торино и тн.

И мислим дека што побрзо го разрешат подобро, пошто со ова темпо и со оваа игра ако го задржат до Јануар ( пошто тогаш сигурно ќе биде избркан) и заостануваат 10 бода од Интер и Рома у борба за ЛШ тури му курот.

Ama pobeduvaat, sozdavaat sansi, davaat golovi, imaa daleku poseriozen test od lazio i sampdoria, roma na gosti, i ja svrtea, 1-3 pobedija. Kolku i da se inter losi, i da ne se u forma momentalno, pak se kadarni da sozdavaat sansi za gol, da davaat barem po 1 gol u utakmica, i da stignat do bodovi. Ovie na dvata poseriozni testa, desetkuvan lazio i sampdoria, ne mozea do gol da dojdat, nekoja poluprilika da sozdadat, taka da ne mozes da povleces paralela bas u momentov.
Muabetot ustvari mi bese deka so 200m evra, za ocekuvanje e ako nisto drugo da se kadarni sansa za gol da stvorat u ovie dueli.
Donekade se slagam ama posle roma i fiorentina igrata na inter padna dokolku utre igrama so sampdorija ili lazio cisto sumlam deka inter bi pobedil. Ne gi gledav milan deneska ama inter se do 80 min ne pokaza nekoja solidna igra plus ako sansi za gol gi smetas nafrluvanjata na kandreva togas sme ja zaebale rabotata.

I stvarno koja e poentata na montela na klupa od borini i a.silva ovoj go odbira borini za zamena znaci stvarno wtf ?

Кој чекаше спекаткл, доминирање од Милан ова година, нема поим за фудбал. Овој Милан ке биде силен со услов да го задржи тимот и да доведе добри засилувања во позиците кои ке бидат најмногу проблематични за време на процесот креирајќи силен тим, а таков тим може да се очекува после 2-3 години.

Има време многу до крајот и ништо не се знај,првенството релативно е слабо и има многу екипи што треба да послужат за пумпање на бодовното салдо па ќе се види кој како ќе се снајди со нив..Наполи и Јувентус сигурно ќе обезбедат ЛШ без разлика што ќе се случува со нивните играчите бидејќи се многу квалитетни и имаат стабилна игра, а борбата сега засега се води помеѓу Рома,Интер,Лацио и Милан каде Интер е во предност со неиграњето во Европа па можи да ги одмора играчите од недела за недела..Рома според мене сеуште е постабилна екипа од Интер и полесно ги добива останатите екипи што неможат да му парираат, Лацио се невидени местачи и нив зависи како ќе му тргни сезоната,додека Миланските екипи се многу непревидливи и ситуацијата кај нив во секој момент можи да се смени.

Бонучи имаше една изјава пред да почне сезонава:

Овој Милан ме потсетува на Јувентус во првата сезона со Конте.

Јувентус во првата сезона со Конте, 38 натпревари, 0 порази
Овој Милан на Бонучи 6 натпревари, 2 порази. :ROFLMAO:

Кој чекаше спекаткл, доминирање од Милан ова година, нема поим за фудбал. Овој Милан ке биде силен со услов да го задржи тимот и да доведе добри засилувања во позиците кои ке бидат најмногу проблематични за време на процесот креирајќи силен тим, а таков тим може да се очекува после 2-3 години.
Da, edna sansa u 90 min e spektakl, iako za denesniov milan ke se soglasam deka e, i toa bese premija so ogled na faktot kolku bea losi na teren.
I so 200m evra, koga ke potrosi eden fudbalski gigant, normalno e covek da ocekuva da se borat za titula, nikoj ne vika deka sramota bi bilo da ne ja osvojat, ama da zapnat za istata, zasto u italija da si pred lazio, fiorentina, roma, iskreno i ne mora da potrosis 200m evra, i so pola od toa ako izigras pametno, mozes jak tim da napravis za toj visok plasman.
Klasicen primer za toa ti se Napoli so Sari, trener koj bese recnat od milan na smetka na mihajlovic. :pos:

:)
21687663_696136050585638_4280222237057854663_n.jpg
22007585_696136040585639_3721183566120921298_n.jpg

Милан и Интер за жал стануваат селски клубови што трпат секакви газди за финансиска моќ

Реално никој не ни очекуваше од нас борба за титула, освен два три муабета на заебанција што ги изгуравмо ка тој гифот итн.

Далеку од пласман у ЛШ не се, те на ова меркато и на тие потрошени пари мора да се борат за влез у ЛШ, односно да успеат да обезбедат, мора.
Никој од тимот не ни бара титула, али бара пласман у ЛШ, и за евентуално неиграње у ЛШ овој Милан нема да има оправдување, и многу ми е криво што се враќам на муабетите од предпрошлата сезона дека овој Монтела е превара од тренер, лани малце се посомневав и ми се глеаше дека се опраел, али изглеа имал чиста среќа.

И е тренер за екипи од рангот на Сампдорија, Торино и тн.

И мислим дека што побрзо го разрешат подобро, пошто со ова темпо и со оваа игра ако го задржат до Јануар ( пошто тогаш сигурно ќе биде избркан) и заостануваат 10 бода од Интер и Рома у борба за ЛШ тури му курот.

Ти како што се сеќавам имаше еден пост каде кажа дека Милан со засилувањата у старт веќе ги претекнал Рома, Лацио и Интер а сте биле на рамниште со Наполи, само Јуве пред вас и нормално било да се борете и за титула, да го барам ли постот? :icon_lol:

Овие Моцарспорт имаат нула од информации, никад не се у право али се молам ова да е вистина, ѕверот Џиги да се врати во Милано :D
http://sport.tiscali.it/calcio/calc...n-tifosi-contro-vincenzo-montella-cacciatelo/

Од овде им е веста, којзнае кое локално сајтче е ова, од некое село италијанско со три кајчиња и двајца рибари :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom