Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Шала на страна Икарди станал вистински убица, ма да и лани ни даваше вакви голови кои тогаш не беа доволни за победа, не му треба многу простор и време, ја користи секоја можна прилика .. можеби нема некои екстра техники, не дрибла, не поминува играчи, али го владее просторот внатре во шеснаесетни,снажен е, и од секој агол и секоја позиција е опасен во шеснаесетникот. Тој и Дибала оваа година ќе се јадат за најдобар голгетер во лигата, но му давам предност на Икарди пошо Дибала не е класичен шпиц, го има Игуаин покрај него кој ќе му 'украде' барем 10 гола.

И наравно у позади ќе се слуша "niko nikad nisam reko da je srbin Edin Dzeko" :icon_lol:

Шала на страна Икарди станал вистински убица, ма да и лани ни даваше вакви голови кои тогаш не беа доволни за победа, не му треба многу простор и време, ја користи секоја можна прилика .. можеби нема некои екстра техники, не дрибла, не поминува играчи, али го владее просторот внатре во шеснаесетни,снажен е, и од секој агол и секоја позиција е опасен во шеснаесетникот. Тој и Дибала оваа година ќе се јадат за најдобар голгетер во лигата, но му давам предност на Икарди пошо Дибала не е класичен шпиц, го има Игуаин покрај него кој ќе му 'украде' барем 10 гола.

И наравно у позади ќе се слуша "niko nikad nisam reko da je srbin Edin Dzeko" :icon_lol:

А глеам и ти го владееш српскиов како што Икарди владее во шеснаесетникот :D

Lugje.. Juve e oslabnat vo defanziva deka ne im e voigrana odnosno boni bese dolgi godini so nas i se oigraa so nosonjata ednostavno disea zaedno se banjaa zaedno i serea zaedno.. mozda i drkale... nebitno.. Rugani e kvaliteten stoper amau falat utakmici e sea muabetot e deka na juve samo desen bek mu fali i nisto drugo.. klasa desen bek i ke dogiraat pak tamu do polufinale..a za seria a gledajki gi sega kako igraa so mandzata i kvardado glupakot pa sto ke bide koa ke igraat so daglas kosta i bernardeski... ke frcat sansi i ke bidat ubijci.. velam samo klasa desen bek fali poso ne mozam vekje lihstajner da go gledam istrosen e i izgubi kvalitet a onoj de siljo ne sakam na teren da stapne...

ednostavno disea zaedno se banjaa zaedno i serea zaedno.. mozda i drkale... nebitno..

wait-good-point_o_1144675.jpg

https://www.theguardian.com/footbal...-owners-champions-league-debts-us-equity-fund
Малце негативна медиумска кампања за Милан потикната од странските служби, за сите заинтересирани фанови на Милан и на останатите клубови.
Don't kill the messenger.

Ова го знаевмо, барем мие навивачите на Милан, како и сите други што се бар малку запознаени со процесот на работа на хеџ фондовите.
Тоа ти са модерни лихвари.
Ќе ти даде паре под камата, и ако не вратиш за година дена, ќе ти ги скрша ногете и ќе ти го земат куќата, шо би рекле овде у Тетово !

Тоа е лошо за Ли-овците, за Милан не толку, секој хеџ фонд си ја заштитува инвестицијата, и нема да дозволи Милан да пропадне, ќе го препродадат веднаш, а додека не го продадат ќе се грижат за него, така да, не е толку страшно ова за нас како фанови

Ова го знаевмо, барем мие навивачите на Милан, како и сите други што се бар малку запознаени со процесот на работа на хеџ фондовите.
Тоа ти са модерни лихвари.
Ќе ти даде паре под камата, и ако не вратиш за година дена, ќе ти ги скрша ногете и ќе ти го земат куќата, шо би рекле овде у Тетово !

Тоа е лошо за Ли-овците, за Милан не толку, секој хеџ фонд си ја заштитува инвестицијата, и нема да дозволи Милан да пропадне, ќе го препродадат веднаш, а додека не го продадат ќе се грижат за него, така да, не е толку страшно ова за нас како фанови
Ја не знаев дека финансирањето на овој му е надворешно и тоа од Eliott mgmt. За нив имам слушнато од друга страна, за улогата што ја имаа во текот на Аргентинската криза. Прилично познати се, имаат “репутација“ во тој свет, кој го интересира може да пробуричка по нет. Има разни видови на hedge fund-ови, што оперираат на различни начини, ама заедничко за сите е што ниеден од нив не е наивен. :) 11 ипол камата за едногодишен заем, во моменталните услови, нешто смрди овде. Посебно е чудно што не отишле во банка за финансирањето. Или отишле ама ниедна не сакала да финансира, во секој случај и едното и другото е загрижувачко.

Не им е Милан инвестицијата на Елиот, Милан им е колатералот. Искрено, молете се да не дојде Милан во ситуација да падне во раце на овие, за да си остварат поврат. Тоа би било катастрофално и за Милан и за италијанскиот фудбал. Мислам дека е овој некој шпекулант што изнесува нечии пари. Иста формула изгледа ко оној Тохир на Интер. На идентичен начин се одвива операцијата како таа, барем според тоа што е напишано во статијата.

Ова да сакаше ќе го свирнеше пенал како два и два.

Судиите треба да се навикнат дека Бонучи не е во Јуве веќе, може да свират пенали од него :icon_lol:

Конечно после долго лобирање и големи напори, успеав моето име да го рекламирам на стадион во Италија...
DIQkdWkUIAAo4dM.jpg

Планирам некаде почеток на ноември да одам да гледам Киево - Наполи. Пошо живеам во Љубљана, Верона ми е прилично блиску и сигурно немат многу да платам :) Е сега, сигурно вие имате повеќе искуство со утакмици од Сериа А, ме интересират дали имате некакви информации колку се движат картите таму.

Планирам некаде почеток на ноември да одам да гледам Киево - Наполи. Пошо живеам во Љубљана, Верона ми е прилично блиску и сигурно немат многу да платам :) Е сега, сигурно вие имате повеќе искуство со утакмици од Сериа А, ме интересират дали имате некакви информации колку се движат картите таму.
Кога Киево игра дерби со Верона или со некоја од поголемите екипи тогаш картите се поскапи. Обично се движат 30 до 100 евра, зависи на која трибина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom