Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Иако се борат за опстанок не би требало Кротоне да му направи проблеми на Лацио. Најдобро е последно коло Интер и Лацио да одлучуваат, според некои информации се очекува Имобиле да биде спремен за тој дуел... едно е јасно, ќе фаќаме сеири.

Денешната победа на Киево е вредна 6 бода !
Готово опстанати сме какво испаѓање, веќе слават, се пијанат.....
Оваа му беше клучна, одиме сега на победи во Болоња ,па на крај да се затвори сезоната дома со победа над Беневенто !

Тие мртвите Кротоне ќеф ми е да испаднат, така и лани се спасија, така и годинава, ќе се спасат изгледа, иако имаат две тешки утакмици дома со Лацио па гости кај Наполи.
Спал не теоретски, ама мислам е спасен со победата над Бене, Удинезе ќе земи бодови кај Верона или дома со Болоња и најтежок распоред според мене има Каљари, сега оди кај Фиорентина, а последно коло дома со Аталанта и двете екипи бркаат место за ЛЕ.

Полека излегуваат другите фанови на Киево од дупка, не сум бил само јас значи. :rolleyes:

Ако е Кротоне мртов,Киево што е ?По умрен фудбал никој не игра.Ни за горе напинаат ни па долу одат.Класика тим каков што не треба да има лигава.

Киево и Удинезе најголеми староседелци.. Јувентус направи екскурзија до 2 лига, они НЕ !

Киево и Удинезе најголеми староседелци.. Јувентус направи екскурзија до 2 лига, они НЕ !

Киево 2007/2008... :([DOUBLEPOST=1525648957][/DOUBLEPOST]Него чујте, за денешниов меч ги продавале картите по цена од 1 евро, само да го наполнат Марк Антонио Бентегоди до врв (незнам дали им успеа). Картиве у наша лига се поскапи од овие на Магарињава.

Прошло коло го избркаа мртвиот Роландо Маран, и го назначија легендата Лоренцо Д'Ана, човек со над 300 настапи за екипата, и 0 искуство како тренер, пред 25 години заедно бркале женски со Сорентино и Пелисие.

Сликава...сам си се лајкнува што дал гол :LOL:
20180507_012139.png

Башка вреди да го спомнам Хари Потер, нивниот сопственик?

Conferenza%20stampa%20D%27Anna.jpg

Е ај потоа иди бркај ги у втора лига :(

Последно уредено:
Имаа среќа лацио, да изгубеа денес, интер ќе имаше дури и право на кикс (нормално нерешено) со сасуоло, па ќе се решаваше на олимпико, вака мора да ги тепаат сасуоло

Како ќе имаше право на нерешено со сасуоло? По претпоставка дека Лацио ќе тепа со Кротоне, веќе ќе беа на +4 пред последното коло..

Како ќе имаше право на нерешено со сасуоло? По претпоставка дека Лацио ќе тепа со Кротоне, веќе ќе беа на +4 пред последното коло..
Затоа што ако Лацио изгубеше, ќе беше само 1 бод пред Интер.. Интер ако одигра нерешено со Сасуоло го анулира тој бод, а ако Лацио тепа со Кротоне иде на +3... Интер со било каква победа во Рим, ќе беа пред Лацио...

Затоа што ако Лацио изгубеше, ќе беше само 1 бод пред Интер.. Интер ако одигра нерешено со Сасуоло го анулира тој бод, а ако Лацио тепа со Кротоне иде на +3... Интер со било каква победа во Рим, ќе беа пред Лацио...

Држи вода (y)

Како и да е, во Рим се одлучува, јас убеден сум дека ќе тепа Интер, дури и може да падне 7+ таа текма ништо чудно да бркаат гол разлика.. Пикиран ми е више типот 1-1 3+ заедно со Аталанта 1...

Испушти Лацио златна шанса, за со Кротоне не играат Имобиле, Алберто, Пароло и Раду. За со Интер сигурно не игра Алберто и уштене се знае за Имобиле. Вчера Лацио само среќата го спаси од пораз, сите делуваат преморено, последните 15мин не можеа да одат(нормално кога клупата е за втора мак лига) ќе биде циркуз последно коло. Или Интер ќе ни врати за солзите на Роналдо или пак ќе се плаче. :)

Честито титула јувенташи :ајнапиво:

:icon_lol::icon_lol:
Само не знам зошто ја ставиле ситуацијата со Галабинов, тоа е срам над срамовите, чист офсајд и врска нема од пенал.
https://off.net.mk/offside/fudbal/n...udiski-greshki-vo-korist-na-juventus-sezonava

На страна пецкањето, мое мислење е дека и покрај овие работи Наполи имаше пол позиција да стане шампион и самите се криви што ја изгубија титулата.

Мада поентата е дека мора да се стави некогаш крај на ваквите работи, погледнете против Каљари и Фиорентина на гости, класичен срам и АРАМ се дешава.

Леле колку глупости има во текстов, не ги ни гледам ситуациите. Па од горе и правилно променети одлуки со ВАР има ставено бе :icon_lol:

Она со Џенова оштетениот е Јувентус они го ставиле како помош :pos:. Исто и со Удинезе, Данило даде гол од доста забележителен офсајд за 2-2, каде Јуве беше со 10 играчи после доста дискутабилна ситуација над Манџукиќ во нивниот шеснаесетник.

Има едно солидно видео ќе го ставам каде што се ситуациите во кои Јуве е оштетен. Ама каде реалност овде вие да ги ставите, малку на наша страна :coffee:

Да да, затоа и ја спомнав ситуацијата со Џенова, срамота е тоа што го ставиле, уште па тие во студиото викаат чист пенал.................. Ама пример она со Виола за мене е срам, пет минути се местеа пенал да изведат и на крај офсајд вика, а тоа Сандро му ја подаде на играчот на Виола. Исто и со Каљари срамотни две ситуации.

Мора за следната година да поработат на дефинирањето на ВАР, има премногу очигледни ситуации (не зборувам за Јувентус него општо) кои не се досудени а требало да бидат.

Има и глупости во видеото, ќе издвојам она што стварно значи нешто.

Од 4.08 до 4.23 стартот на Ансалди над Пјаниќ, за кој Орсато ни фаул не свираше. Од 4.40 до 5.00 стартот на Куртиќ над Асамоа, само жолт картон. И двата се за директни црвени без размислување. Особено она на Куртиќ, апла крената нога речиси во градите, гледајќи го Асамоа дека е тука. Ниту може да се оправда дека е од свртување ниту ништо.

@Stefan-kobe погледни ги рацете на Болоња и особено онаа на Беневенто против Јуве. За ситуацијата на Бенатија отековте цела сезона, а бетер раци не се свиреа. Исто она на Албиол против Торино кај 7.35.

Не ми е целта мене да кажам дека Јувентус е жртва, имаше (за жал) важни судиски одлуки во полза на Јуве (особено недадениот црвен на Пјаниќ, чистиот пенал за Каљари недосуден, пеналот против Аталанта) и уште нешто, ама овде да ми зборувате дека сите одлуки биле во наша корсит, дека немало грешки контра Јувентус, дека за Наполи немало никаква помош, тоа мало морген. Види само какви меки пенали знаеја да им судат кога им гореше под нозе. Оние против Болоња и Киево се жива срамота, речиси никаков контакт. Обично помилување и паѓаа како покосени Мертенс, Калехон и компанија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom