Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
штета наполи со онаква игра ако не лапни титула, иако сум навијач на јуве сепак ова го велам. од друга страна, без разлика на тоа како дадоа гол денес сепак на крај се важни само 3 бода од натпреварот и тоа е тоа.

за компарација со лига на шампиони, години наназад баш во ЛШ имаат подобра игра него во првенство (без разлика што во првенство имаат титули) но самиот квалитет на калчото не дава екипи од италија да дојдат до титула во ЛШ. мора таму да го крениш нивото ако сакаш да излезиш на крај со германци, англичани, шпанци... крај краева јуве е една од екипите која има изиграно најповеќе финалиња и не ги добила.
тоа говори дека сепак играат на ниво во ЛШ, но недоволно добро за да дојдат до титула.

кога не се фаворити имаат повеќе успех ;) можеби годинава. Just maybe...

p.s. уште го памтам лацио од времето на Верон и онаа утакмица 4:4 со милан на Олимпико... колку фалат тие денови

https://www.youtube.com/watch?v=YY_JVwy9FlU

А што демек вие очекувавте победа на Лацио со оној мртвион луиз алберто и со отпадокот леива ?
Раду и Сенад факин лулич им играат уште бе... и се у топ 4ка... Ти ебам лигата никаква.
Тоа ти е екипа која стриктно игра само со селски екипи и на јуриш ќе им се погоди по некое дерби со појаките екипи да победат, а со рома традиционално даваат 125% од своите капацитети.
Стварно не ми е јасно како може сучката Имобиле да дава две години по ред 20+ голови, ама изглеа и тоа ќе се сведе на мртвата ни лига.
Ај, бар годинава преќути си

E ovaa veke lici na derbi nepolni 10 min 2 gola padna.

Koj amater e reina covece

Хмммм... потсети ме што се случи у средата , не се сеќавам баш добро...
Во средата во Куп изигравте 0:0 со Лацио (пројдовте даље ради пенали).
Пред нецел месец исто игравте во Куп 0:0 со Лацио
Пред месец ипол тепавте 2:1 у Лига
А на почеток на сезона изгубивте 4:1
И?

Интересно е што сите тоа што коментираат како Јувентус би бил ништо без Дибала и слично многу лесно некако заборават дека уствари целава серија на Јувентус со победи и без примен гол почна кога се смени формацијата во 4-3-3, а токму Дибала беше тој што го изгуби местото во стартната постава.

Ако не беа постојаните повреди на тројцата напред, Квадрадо Игуаин и Манџукич, и ако продолжеа со добри игри и резултати, знаејќи го Алегри, ќе останеше со нив до крај на сезона, и немаше да ме чуди ако Дибала најбитните натпревари ги почнуваше од клупа.

Ако не тепа Наполи вечер ни т од титула не заслужува. Секад се губат во најбитни натпревари.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Интересно е што сите тоа што коментираат како Јувентус би бил ништо без Дибала и слично многу лесно некако заборават дека уствари целава серија на Јувентус со победи и без примен гол почна кога се смени формацијата во 4-3-3, а токму Дибала беше тој што го изгуби местото во стартната постава.

Ако не беа постојаните повреди на тројцата напред, Квадрадо Игуаин и Манџукич, и ако продолжеа со добри игри и резултати, знаејќи го Алегри, ќе останеше со нив до крај на сезона, и немаше да ме чуди ако Дибала најбитните натпревари ги почнуваше од клупа.
Пошто јас бев таа шо смрче дека без Дибала ќе го једете, извини ми ако не мислеше на мене :icon_lol:
Она што потенцирам јас е за играта на Јуве во Европа, во лига е јасно дека нема кој да ви парира и без Дибала, пошто имате километарска клупа, со исклучок на сезонава кога Наполи гризе (иако го једе у моментов од Рома). И често читам кај вас во фан клуб, реално ич не сте задоволни со играта, ама овде некој ако ве чепне, одма рипате и скроз обратен муабет терате :cautious:

Пошто јас бев таа шо смрче дека без Дибала ќе го једете, извини ми ако не мислеше на мене :icon_lol:
Она што потенцирам јас е за играта на Јуве во Европа, во лига е јасно дека нема кој да ви парира и без Дибала, пошто имате километарска клупа, со исклучок на сезонава кога Наполи гризе (иако го једе у моментов од Рома). И често читам кај вас во фан клуб, реално ич не сте задоволни со играта, ама овде некој ако ве чепне, одма рипате и скроз обратен муабет терате :cautious:
Не беше конкретно за тебе во случајов, пошто многу пати го имам прочитано истото и од други луѓе, а е тотално неточно. Ко што пиша некој над мене, истиот муабет беше и со Погба, Видал, Тевез, еве најново и Бонучи...ништо ново. Кучињата си лаат, караванот си врви.

А за играва, конкретно за денеска не знам како некој може да се буни или да рече дека сме заслужиле да тепаме, па ова беше една од најлошите утакмици што ги имам глеано воопшто. Што вика Цобе треба по 10 бода да им одземат, апсолутно никој не заслужи да победи.

А општо за нашава игра, колку толку се подобри, барем одбраната, откога се смени формација во 4-3-3, мада сеуште е далеку од тоа што треба да биде. Ќе видиме во наредниве неколку недели колку( и дали воопшто) нешто од тоа е тактизирање и штедење или стварно немаме сили за 3 фронта годинава.

Не беше конкретно за тебе во случајов, пошто многу пати го имам прочитано истото и од други луѓе, а е тотално неточно. Ко што пиша некој над мене, истиот муабет беше и со Погба, Видал, Тевез, еве најново и Бонучи...ништо ново. Кучињата си лаат, караванот си врви.

А за играва, конкретно за денеска не знам како некој може да се буни или да рече дека сме заслужиле да тепаме, па ова беше една од најлошите утакмици што ги имам глеано воопшто. Што вика Цобе треба по 10 бода да им одземат, апсолутно никој не заслужи да победи.

А општо за нашава игра, колку толку се подобри, барем одбраната, откога се смени формација во 4-3-3, мада сеуште е далеку од тоа што треба да биде. Ќе видиме во наредниве неколку недели колку( и дали воопшто) нешто од тоа е тактизирање и штедење или стварно немаме сили за 3 фронта годинава.
Глеј, мене ми се свиѓа начинот како работи управата на Јуве, што создава и има тим за долги стази, без разлика дали ќе си отиде некој битен, да не се осети. Е сеа, тоа годинава не се гледа баш, и затоа ми е такво мислењето. Си отидоа неколку битни играчи, а квалитетот на замените е дискутабилен. Се' ова (потенцирам) се однесува за ЛШ, зошто реално во вакво Калчо ќе сте секогаш на врвот и без некој особен квалитет.
За третиот пасус, ќе треба Јуве да докаже сеа во среда во Лондон. Според мене, екстремно тешко ќе биде да ги поминете Тотнем, али ако успеете јас прва ќе ви честитам (мислам не прва по редослед, онака разговорно) :icon_mrgr:

Љуби те мааааајка :D

Одличен гол.

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Каков Наполи [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom