Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама тогаш Милан беше актуелен шампион и откако Јувентус ја освои титулата на овие им заминаа Ибрахимович и Силва и почнаа да се распаѓаат. Сега веќе има една стабилна екипа која неколку сезони по ред станува шампион, инвестира и барем нареднава сезона не би требало да се распадни (иако веќе има играчи на кои треба да и се бара замена). Муабетот ми е, Јувентус тогаш го имаше Милан за конкурент, кој патем не беше на ова доминатно ниво на кое е сега Јувентус. Башка последниве 4 сезони потсеќаат една на друга. јуве недостижен напред, Рома и наполи зад него. Нема да е лесно да се наруши оваа хиерархија да ја наречам. Многу ќе им е потешко на Милан и Интер отколку шо им беше тогаш на Јувентус
Точно е и ова,али реков не мора да имаат сезона како Јуве и да ја освојат Серија А,тоа нормално е потешко.Али со добри трансфери може да се замешаат во трка за едно од четирите места.Не е тоа недостижно
ало лестер освоие премиер лига кое потешко било
И тоа е точно и само покажува дека ако ти се погодат коцките све е можно,али тоа со Лестер се дешава еднаш во 100 години.
Од друга страна ако гледаш Манчестер на толку милиони потрошени минатото лето,извикан тренер како Мурињо од амбиции за титула,може да не играат ни во Европа.Што значи ако не инвестираш паметно во трансфери џабе се и сите милиони,исто во поблага варијанта му се дешаваше и на Интер овие две сезони,каде на толку пари фрлени и дигање во небо играчи што во реалноста не се толку квалитетни од амбициите скудето останаа да се борат за излез во Европа.

Ќе купат по 2-3ца класа играчи, секако, можеби и по 5-6.
Тоа ние нема да купиме и тоа со веројатно 200 милиони фунти буџет плус ЛШ плус име како Клоп, не па овие :LOL:

Тоа ние нема да купиме и тоа со веројатно 200 милиони фунти буџет плус ЛШ плус име како Клоп, не па овие :LOL:
Јас не знам кој освен Баерн, Реал и Барса може да си дозволи да купи 3ца класа играчи во еден преоден рок.[DOUBLEPOST=1492286744][/DOUBLEPOST]Плус, Клоп не е мерило, он се пали на андерачивери од 7ма шкотска лига и 4та германска.

Јас само пробувам да ви кажам дека еден преоден рок не може да ве донесе во борба за ЛШ, колку сака нека е тој паметен. Всушност може, само што под „трансфер период кој ќе ве однесе во ЛШ“ значи менување менаџер (докажан) и купување 1-2 класа играчи, плус зголемување на длабочина на состав.

Реално, Милан летово најверојатно (ова е мое гледање на работите) нема да донесе класа играч, нема да менува менаџер (Монтела заслужува доверба, се слагам) туку само ќе проширува состав и може да се отарасува од одпадоци. Со таков преоден рок, тешко е да се очекува борба за ЛШ, со оглед на тоа што (исто, според мене и тоа што јас го гледам од Серија А сезонава) Наполи и Рома имаат далеку поскоцкани состави (не зборам за квалитет, зошто не секогаш квалитетот влодува со плод).

И да не обезбедите ЛШ следна сезона, нема да биде страшно, доколку се квалитетно се продлабочи составот и се покажуваат квалитетни партии.
kako be ne moze, pa vidi kakvo leto imaa inter, a naredna godina prvi 4 idat dalje ...
ne da moze, i te kako moze vo italija, u anglija mozebi ne, ama vo italija edno ogromno Da, inter bez asalno pazarenje skoro celo leto, nula podgotovki i smena na trener u avgust mozea komotno 4ti da se sezonava, a ne pa so rabotenje asalno, i super trener.
Konte osvoi titula bez poraz posle sranje sezona na juve, taka da taka toa funkcionira u italija. Lazio isto so isti tim so sranje direktori, sranje pretsedatel, sve sranje, bielsa gi otkaci uste nedojden letoska pa go vrakaa inzagi, i glej gi ...

Не се бламирај, од Франц Кафка е делово, не е некоја шкарт литература.

Секако ако воопшто си слушнал за Кафка :kuracc:
Уреду е Мондонико Тарапуза го пратил Џонтра сиромавиот земјоделец од Ржаничино што последна прочитана книга му е боенка и тоа зошто има убави сликички на саем дело од Кафка да бара. Гарант 45 мин. му требало да го спелува Кафка. А друга работа е што животната заштеда му отиде на кладбава.

kako be ne moze, pa vidi kakvo leto imaa inter, a naredna godina prvi 4 idat dalje ...
ne da moze, i te kako moze vo italija, u anglija mozebi ne, ama vo italija edno ogromno Da, inter bez asalno pazarenje skoro celo leto, nula podgotovki i smena na trener u avgust mozea komotno 4ti da se sezonava, a ne pa so rabotenje asalno, i super trener.
Konte osvoi titula bez poraz posle sranje sezona na juve, taka da taka toa funkcionira u italija. Lazio isto so isti tim so sranje direktori, sranje pretsedatel, sve sranje, bielsa gi otkaci uste nedojden letoska pa go vrakaa inzagi, i glej gi ...
Па не може, пошто Интер потрошија повеќе од Ливерпул кој е во ПЛ и пак се посраа, не им се погоди тренер, немаат склопено ни пола екипа, сменија тренер, немаат препознатлив стил на игра. Варијабили кои можат да играат улога и следна сезона, затоа мислам дека не можеш со еден трансфер период да очекуваш скоро сигурен пласман во ЛШ.

Па не може, пошто Интер потрошија повеќе од Ливерпул кој е во ПЛ и пак се посраа, не им се погоди тренер, немаат склопено ни пола екипа, сменија тренер, немаат препознатлив стил на игра. Варијабили кои можат да играат улога и следна сезона, затоа мислам дека не можеш со еден трансфер период да очекуваш скоро сигурен пласман во ЛШ.

Не можеш да очекуваш но големи ти се шансите, доста поголеми од например Англија ?
Интер се таква лузерска екипа цел живот, остај што се филмаат децава сегашни што го глеали Интер у пост Калчополи ерата !

Интер со Роналдовци и Виеровци у врв на кариера биле никој и ништо у Италија не па сега, со еден платен скупо играч од Португалска втора лига и новиот Патрик Виера ака К-ту да џи Догбија, што му го украдоа на Милан пред нос, таков им е хороскопот. :icon_lol:

А дека са нешто екипишта Рома и Наполи не се, и Интер и Милан со две три солидни засилувања се рамо до рамо со овие две, за борба за титула со Јуве се потребни 2-3 трансфер периода со по едно екстра засилување и 2-3 солидни.
У Италија Милан и Интер со овој сегашен костур не се нешто многу далеку.

Милан со овој тим се носеше со Наполи у двете текми , посебно втората ја изгуби крајно несреќно. Со Рома играа една утакмица, која исто моеше да иде у корист на Милан ако тој циганот што го фрлија у тоа селото у Англија дадеше гол од пенал.

Милан изгуби 4 утакмице од Удинезе 2, една од Сампдорија и една од Џенова. 4 утакмице у кои овој Милан ваков никаков кој игра цела сезона без Монтоливо ( зборите што сакате ама како и да е он е најдобриот средњак у овој Милан ), добар дел од сезоната без Бонавентура, најдобриот играч на Милан ги игра, у 3 од нив беше подобар противник, и доминантен на теренот, со непостоечки пенали итн.
Едниот пораз се погоди у оние две недели кога Џенова играа ко луди и ги прегазија и Милан и Јуве.
Плус нерешено со Пескара пред две недели која е веќе одпадната.

Стај на овој милан 2-3 играчи солидни, каде секој од нив би влегол одма у прв тим, значи подобра опција од сегашните играчи, и милан многу лесно можел да ги добие сите 4 натпревари, па и не би ги изгубил двата од Наполи.

Тоа се 10-12 поени, милан би имал исто бодови со Наполи и на два бода од Рома.

Пак се сложуем со тебе дека тоа са многу Ако, али муабетот ми е дека без никаква навреда, ја и син смо гледале многу појќе сериа а од тебе, муабетот ми е дека овие тимови на Интер и Милан можат да се укључат у борба за ЛШ со еден добар трансфер период.

^
I ti mislis deka ke ti go procita nekoj postot od 123 987 zbora si se sjebal brat dzabe si pisuval ne trebalo da ja macis intelegencijata koja ja nemas kis4e

abe inter kupi 2ca igraci, ama trgni toa na strana, zar mislis deka inter i naredno leto do avgust nema da znaat koj ke im e trener ? Toa sea se desi i nikad veke, tuka e napraena greskata, sto ima vrska kogo kupile, nisto ne ti garantira toa ama poentata mi e deka vo takva katastrofalna situacija, so nikakva rabota skoro celo leto, koga se menuvase vodeckata struktura vo timot, koga imaa ocajni podgotovki u amerika, koga ne se znaese koj ke e trener do avgust, i koga do toj mesec samo ansaldi bese donesen, inter bea i seuste se, matematicki, vo igra za 4to mesto, sto od naredna godina bi gi vodelo vo LS.
So eden transfer period u Italija, dobar, kvaliteten, i so nosenje na trener od kalibarot na Konte ili Simeone, ne LS, ja ke ocekuvam bitka za titula, LS pod difolt ke se podrazbira i za toa bubreg stavam.
Nabroja 100 problemi so koi se soocuva inter a timot seuste e u igra za top 4, vo anglija so vakvo leto, nisto cudno i za opstanok da se bori ekipata.

Inaku Inter investiraa, ne deka bea losi del od investiciite, igraci ko galjardini i mario sekoj bi posakal u svoi redovi, ali poslednive dvajca poveke bi rekol deka se noseni za dolgorocen plan, sezonava bese iskockana pred da dojdat suning u timov a ne postoese prostor za manevri na transfer pazarot onamu kade istite bea najpotrebni, odbranata. Inter konecno da zalici na golem klub i da pocne so seriozen pristap na site polinja se ocekuva od letovo sto sledi, a ako dojde Simeone ili ako Konte ne bide u moznost da izdrzi uste edna godina bez familija u London, togas toj proces na oporavuvanje drasticno ke se ubrza.

I ti garantiram, bez razlika koj ke bide trener naredna sezona u timov, Inter ke obezbedi sigurno plasman vo top 4, a analogno na istovo, ne smeat da si dozvolat tegavenje u liga evropa, taka da do kraj na sezona ocekuvam uste nekolku crotone izdanija. Ne deka e ispod casti tamu da igraat inter pak, ali luksuz e da igras od vikend za vikend, toa najdobro i vie sto navivate za liverpul go znaete, sezonava da igraa u liga evropa Liverpul u momentov pozadi arsenal ke bevte, minimum 5 boda ke ve koshtaa tie izleti u evropa, i povredi i zamori i kurci i palci.

Не можеш да очекуваш но големи ти се шансите, доста поголеми од например Англија ?
Интер се таква лузерска екипа цел живот, остај што се филмаат децава сегашни што го глеали Интер у пост Калчополи ерата !

Интер со Роналдовци и Виеровци у врв на кариера биле никој и ништо у Италија не па сега, со еден платен скупо играч од Португалска втора лига и новиот Патрик Виера ака К-ту да џи Догбија, што му го украдоа на Милан пред нос, таков им е хороскопот. :icon_lol:

А дека са нешто екипишта Рома и Наполи не се, и Интер и Милан со две три солидни засилувања се рамо до рамо со овие две, за борба за титула со Јуве се потребни 2-3 трансфер периода со по едно екстра засилување и 2-3 солидни.
У Италија Милан и Интер со овој сегашен костур не се нешто многу далеку.

Милан со овој тим се носеше со Наполи у двете текми , посебно втората ја изгуби крајно несреќно. Со Рома играа една утакмица, која исто моеше да иде у корист на Милан ако тој циганот што го фрлија у тоа селото у Англија дадеше гол од пенал.

Милан изгуби 4 утакмице од Удинезе 2, една од Сампдорија и една од Џенова. 4 утакмице у кои овој Милан ваков никаков кој игра цела сезона без Монтоливо ( зборите што сакате ама како и да е он е најдобриот средњак у овој Милан ), добар дел од сезоната без Бонавентура, најдобриот играч на Милан ги игра, у 3 од нив беше подобар противник, и доминантен на теренот, со непостоечки пенали итн.
Едниот пораз се погоди у оние две недели кога Џенова играа ко луди и ги прегазија и Милан и Јуве.
Плус нерешено со Пескара пред две недели која е веќе одпадната.

Стај на овој милан 2-3 играчи солидни, каде секој од нив би влегол одма у прв тим, значи подобра опција од сегашните играчи, и милан многу лесно можел да ги добие сите 4 натпревари, па и не би ги изгубил двата од Наполи.

Тоа се 10-12 поени, милан би имал исто бодови со Наполи и на два бода од Рома.

Пак се сложуем со тебе дека тоа са многу Ако, али муабетот ми е дека без никаква навреда, ја и син смо гледале многу појќе сериа а од тебе, муабетот ми е дека овие тимови на Интер и Милан можат да се укључат у борба за ЛШ со еден добар трансфер период.
vmro.jpg

Ветувањата од Кинезите за инвестирања во Милан и Интер да не испаднат како ветувањата овде на Владата дека ќе има големи инвестиции во Македонија. Од типот на инвестицијата на Субрата Рој и Индијците во Македонија. :D

Инаку Реал Мадрид колку е финансиски помоќен и од Милан и Интер заедно, па на дресовите го изостави крстот или круната што и да беше, за да му се продаваат дресовите кај Арапите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom