Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па јас не знам дека пенал може да се свири кога играчот кој наводно е под фаул се наоѓа надвор од линиите на теренот.

Еве нека каже Џони нешто повеќе за ова, јас пенал не сум сретнал ваков досега.

Дали ако на 0:09 Бејл беше фаулиран во ситуацијава ќе требаше да биде досуден фаул за Реал Мадрид ?

Па јас не знам дека пенал може да се свири кога играчот кој наводно е под фаул се наоѓа надвор од линиите на теренот.

De be covek dupis koga topkata e vo igra da ne sudi penal!?!?

Мора да може, работава испаѓа дека Бонучи може да го застрела овој пошо е надвор од теренот... Мислам дека се свири за оваква работа пенал, ама ете нека каже Џонката он најдобро ги знае овие работи.

Топката е во игра, двајцата се борат за посед, Бонучи го турка во спротивна насока од каде што оди топката со цел друг играч да ја собере - не е чист класичен дуел за посед на двајца играчи.
Според твојава дефиниција, секоја дијагонала кон крило покрај аут линија, не смее да е фаул ако рецимо бекот го исфрли крилото во аут со недозволени фудбалски зафати - со образложение дека не е во рамки на теренот... Не ми се верува дека објаснувам основни фудбалски правила на човек што преокупација му е судење на фудбалски натпревари. И не ми се верува до толку субјективни да сте биле.

Ти велам јас не сум сретнал досега прекршок или пенал кога играчот што е фаулиран бил надвор од теренот. Затоа велам дека Џони нека каже што и како е, тоа не ми е познато.

Иначе кога сме кај пенали во 32ра, 33та минута имаше чист пенал врз Дибала, ама срамно е воопшто да се споменува за меч како вчерашниот. Само видео сигурно на Фк Интер нема да објават од тоа.

Можи да се свирни пенал/прекршок ако играчот кој е фаулиран моментално се наоѓа надвор од теренот бидејќи тој е надвор привремено(излегува и влегува) што е дозволено. Конкретно за ситуацијата мислам дека не е пенал бидејќи Буфон е преблиску и одма ја собра топката и покрај тоа што Бонучи прави опструкција и недозволено ја користи раката. И отворената копачка што ја јаде играчот на Кротоне се познава дека е ненамерно бидејќи ситуацијата беше брза а Бонучи избегнувајќи го Буфон немаше кај да ја носи ногата и го закачи Кротонецот. . Двојбена ситуација за казна,лично мислам дека не е за казна ова.

Можи да се свирни пенал/прекршок ако играчот кој е фаулиран моментално се наоѓа надвор од теренот бидејќи тој е надвор привремено(излегува и влегува) што е дозволено. Конкретно за ситуацијата мислам дека не е пенал бидејќи Буфон е преблиску и одма ја собра топката и покрај тоа што Бонучи прави опструкција и недозволено ја користи раката. И отворената копачка што ја јаде играчот на Кротоне се познава дека е ненамерно бидејќи ситуацијата беше брза а Бонучи избегнувајќи го Буфон немаше кај да ја носи ногата и го закачи Кротонецот. . Двојбена ситуација за казна,лично мислам дека не е за казна ова.
Dzoni si sudel be ti prva liga? Pa nije ti ovo treta liga jug bem ti mater :pos:. Samo na skrsena noga da sviris penal

Нестогол вечерва со фановите на Палермо :) Ѕампа трие раце :sneaky:

16487177_1344650122276523_388043105226126629_o.jpg

16586986_1344650128943189_2461450920474764998_o.jpg

16707301_1344651618943040_3946567995908704010_o.jpg

Dzoni si sudel be ti prva liga? Pa nije ti ovo treta liga jug bem ti mater :pos:. Samo na skrsena noga da sviris penal
Јас сум реален бидејќи многу пати и во пракса ми се имаат вакви ситуации случувано и неможи ова да е пенал, не постои судија што ќе свирни пенал во оваа ситуација бидејќи Буфон е преблиску, да беше ситуацијата малце подалеку тогаш е пенал ама вака голманот одма ја прибра топката.

Јас сум реален бидејќи многу пати и во пракса ми се имаат вакви ситуации случувано и неможи ова да е пенал, не постои судија што ќе свирни пенал во оваа ситуација бидејќи Буфон е преблиску, да беше ситуацијата малце подалеку тогаш е пенал ама вака голманот одма ја прибра топката.
Spred mene e penal i Miranda da go pravese nemase da se bunam, mnogu loso se gradese, bukvalno go drzese igracot.

Spred mene e penal i Miranda da go pravese nemase da se bunam, mnogu loso se gradese, bukvalno go drzese igracot.
Недозволено е градењето јасно е тоа, ама пак голманот е многу блиску и веднаш ја прибра топката.што значи играчот на Кротоне којзнае дали ќе стигнеше и овај да го оставеше.

Stotinki se vo prasanje, normalno deka ke stignese pa so onakvo gradenje Bufon edvaj ja sobra topkata a ne pa bez...

Плачкото Наинголан пак јадел трици... Му било криво што Јуве ја освои титулата во Трст против Каљари (тогаш тој беше нивни играч)

Одличен фудбалер, ама 0 од карактер, класично говно од човек.

Плачкото Наинголан пак јадел трици... Му било криво што Јуве ја освои титулата во Трст против Каљари (тогаш тој беше нивни играч)

Дека му било криво што освоиле титула е гомно од човек?
На пример тебе не ти е(беше) криво што Интер освои триплета? Или можи се радуваше?

па не е лицемер како Недвед, од него поголемо гомно не постое и посебно си го покажа лицето откако ја заврши кариерата, класичен лицемер., а на времето ќе го речеш овој на мравка нема да згазне, гнида од карактер!!
зошто гомно? затоа што кажа дека ги мрази Јуве, оти знаат да победат нечесно ?? Наинголан е барем искрен, не е лицемер како вашата плавуша .. истото на времето го мислев и за Занети дека е лицемер, ама за него згрешив, човекот си остана достоен и кога влезе во пензија, за разлика од Недвед.

Реален е Наинголан, ако 1/3 од Италија ги сака Јувентус како клуб, другите 2/3 ги мрази ради нечесноста на клубот, поради местењето на првенство, поткупување на судии и давање на поклони на истите. И неутралните фанови во глобала го мразат Јуве, повеќето ве кажуваат под синоним, местачи, лопови, крадци.

Ви кажав сто пати, ич да не ве погодува кога некој ви каже погрдни зборови за вашиот клуб, тој што ви го кажал тоа не 0 од карактер и говно, туку таков ви е клубот, помирете се со тоа:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom