Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Van Buyten- Demichelis, verojatno najlosoto centralno duo sto zaigralo vo finale LS :pos:

Ne mi ni teknuva kako igraa taa sezona Baern ili kako tecese finaleto, ama sostavov na Baern e strava, Badstuber, Hamit Altintop, Ivica Olic prv napagac u finale LS >.<

Одбраната им беше слаба, таа година Робен беше 50% од тимот,Рибери 30%. Со самото неиграње на рибери во финалето беше суспендиран за 2 утакмици во првата утакмица со лион шансите на баерн ептем опаднаа пошто негова замена беше алтинтоп. Лесно беше за Интер го затвори Мурињо Робен со удвојување и утројување и тоа беше тоа

Ја незнам како може да се расправате кој клуб е покорумпиран у италија, кога сите 3 големи клуба се корумпирани од глава до пети. Па дури и оние од типот на Палермо и тн.
Јуве со местенките, Интер со Калчополи доминацијата, Милан со перењето пари од берлускони задниве години па и со безброј поклонети пеналчиња досудени за сите (иако Милан тука низ годините имал највеќе поклончиња).
Како слепи поддржувачи на вмро vs сдсм сте со тие муабети.

И да, некаде претходно прочитав за Роберто Карлос. Стварно еден од најпреценетите играчи у историјата на фудбслот. Само брзина и шут, пропратени со луди невозможни голови. Марсело е далеку од подобар. И он е исти курац, дефанзива 0 и двајцата.
На кафу и занети па и маикон можат вода да им носат, иако играат на спротивна страна (десно) .

Van Buyten- Demichelis, verojatno najlosoto centralno duo sto zaigralo vo finale LS :pos:

Ne mi ni teknuva kako igraa taa sezona Baern ili kako tecese finaleto, ama sostavov na Baern e strava, Badstuber, Hamit Altintop, Ivica Olic prv napagac u finale LS >.<
Лам, Швајни, Гомез, Рибери, Робен, па и Бадштубер ќе го ставам тука, одличен играч кој го уништија повредите. Пак ќе кажам, не е тој Баерн јак како оној на Јуп или на Пеп, ама добра екипа беа.

Нормално е дека цела Италија ќе збори за "пеналите"... позади добриот коњ прашина се крева. Всушност целиот овој пост најдобро ја опишува фрустрацијата на интерашиве од прошливе сезони. После 2010 најголем успех им е што го тепале Јувентус на Јуве Арената во 2012... друго ништо не сте направиле. А од 2010 еве веќе поминаа 7 долги и сушни години. Со самиот факт што потајно се надевате на уште едно Калчополи доволно говори за тоа колку сте очајни и бедни како фанови.
Видете во 2006 Јуве беше исфрлен од лига, најдобрите играчи си заминаа и требаше цели 5 години да се врати на старите патеки... од друга страна Интер не беше исфрлен во понизок ранг, туку самиот клуб реши да ги продава своите најдобри играчи за ефтини пари се ради недомаќинското трошење на челниците на клубот. Главната разлика меѓу Јуве и Интер е тоа што нашиот тим цели кон иднината, така беше и во 2006 кога го исфрлија, почнаа да градат млад тим, да се ориентираат кон иднината, да градат стадион, беа потребни години за да се дојде до она што сме денес... најдобар клуб во Италија, и меѓу најдобрите во Европа... додека вие сеуште гледате кон минатото, се надевате на ново Калчополи, и некако пак да се протнете на чуден начин до првото место, ама тажната реалност е што и да има еве нов Калчополи, и пак да не исфрлат во втора лига, вие НЕМА да бидете шампиони во Италија... тоа ќе бидат Рома, Наполи, Лацио а можеби и Фиорентина. Зошто? Дека сте беда од клуб, дека неплански работите, ве престигнаа едни Наполи кои во 90-тите и првата половина од прошлата декада гниеја во Серија Б, а сега се над вас, со здрав тим кој постојано се бори за првите три места во Италија. За Рома и Лацио да не правиме муабет... И да не исфрлат повторно во Серија Б, пак побрзо ќе се консолидираме од вас, тоа е тажната (за вас) вистина.

Кинезиве можеби ќе ви донесат добри имиња, ќе имате квалитетен тим, ама од кај знаете кога ќе им прдне па ќе ве напуштат? Така е со нив, не се како италијанциве што се приврзани за своите клубови, Лотито колку и да го плукаат лацијалите, факт е дека го спаси тимот од банкрот. Дела Вале исто со Фиорентина, Де Лауреантис со Наполи... и здраво си тераат во Италија. Со кинезиве никогаш ништо не се знае, денес се утре не се во тимот. Али ај, ако мислите дека со новите сопственици ќе го освоите светот, ондак не ви го расипувам меракот... терајте си го патот, надевајте се на ново калчополи, а дотогаш ние ќе си царуваме на меѓусебните дуели и уште долго ќе ве мачкаме како Аргета.

:kafence:

Ретко глуп пост, изузетно глуп пост ... прво не можеш да генерализираш кој е беден како фан врз основа на Дарко Уфо на пример. Едино нешто точно во рефератот е дека Интер е пустелија од клуб, кој е таму каде што е исклучиво поради лошо менаџирање и дека е бедно некој да се вади на судиите ... ко што е бедно да тврдиш дека Калчополи е местенка на Морати и да ги оспоруваш резултатите на Интер во тој период (најслабиот Баерн у историја им се паднал у финале, hhhhhhhhhhhhhh) . И сега врз основа на некој издркан ко Ивица или како и да се викаше сите фанови на Јувентус да бидат дегени.
Второ ... здраво работење на Наполи и Рома .... нема грешка, едини клуб кој работи здраво и на ниво на голем клуб е Јувентус и толку. Рома која губи од Порто во квалификации и чии играчи можат да бидат купени во било кое време од малку финансиски постабилен клуб или Наполи чиј капацитет е групи или осминафинале ... тоа се сериозни клубови ?!?!, во било кое првенство (од појаките) нема да припарат во топ 4. Здраво си тераат во Италија WOWOWOWOWOW. И Саутемптон и Евертон здраво си тераат во Англија. А Интер и покрај целиот аматеризам внатре во клубот пак се бори за место во ЛШ и пак нијанси одлучуваа против Јувентус. А друга ќе беше приказната ако не го дрвеа со Манчини цело лето, на курац да ги набијам сите од Занети до Морати и Тохир и сите.
Трето ... нека ти биде утеха дека Кинезите ќе баталат инвестирање, или прпа од малку конкуренција, освен од "здравите Наполи и Рома". Лотито го зема за пример ............... чао. Инаку само ради тие претседатели што си го сакаат клубот и не си гледаат од носот понатаму Калчото е таму каде што (Милан, Интер, Парма, Лацио), умре тоа време или ќе се привикнеш на новите услови (преценети и преплатен играчи, астрономски трансфери) или ќе тонеш ко цело Калчо, пропратна станица до некој појак клуб.. Пак ќе кажам исклучок Јувентус единствен клуб кој се прилагоди на новото време.

16427531_10211736756751750_4599251294757176733_n.jpg

Самиот факт што си ги изгубил тие 4 финалиња не знам како можеш да не го глеаш депресивно. Милан едно изгуби и тоа на кој начин е депресивно не па 4 да изгубеа. Факт е дека Јуве доминира во Италија. Ама факт е дека се најголеми лузери во Лш. А тоа дека Интер имал лесен пат до титула е смешно. Башка далеку дека тој Баерн бил слаб.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Финале е една утакмица, нијанси решаваат за победникот. Не да ги бранам дека се најголеми губитници во финалињата на ЛШ но за да стигнеш до финале треба да изиграш цела сезона на ниво што е многу тешко. Така да тоа дека слаби биле во ЛШ е чиста глупост.

Да се надоврзам на макароната,рака на Медел во 16ник,нормално никој не спомна за ова

Да се надоврзам на макароната,рака на Медел во 16ник,нормално никој не спомна за ова
videovo e od kupot lani ...

a inace ja tvrdam deka ricoli sudese dobro ... se dur ne go vidov ova, e ova e teska blamaza spored mene i klasicna pomos od ricoli na koja cel svet se smee, neka mi objasni nekoj sto tuka svirese ? Osven kratenje na zicer sansa za ikardi, toa sankcionirase, kielini izveduva i glumi ludilo posle ej abe ne izvedov onaka ja podadov do bufon haha, kakva smeshka....

Ova e tezok propust, i denes pocna da se vrti videovo, dur traese mecot ne, sve na strana trgam,nit za penalite velam deka bea penali, sve si bese ok do ova, ova e teska sudiska blamaza i krazba i nikoj ne moze da me ubedi vo sprotivnoto, ova so namera e sudeno, inace zasto bi baral da se povtori izveduvanje ovde ?! Vakvi odluki ni vo regionalni ligi ne pominuvaat.
U princip nikogas ne se potpiram na sudiskite odluki, ama vakvi momenti koga sudija so namera ti krati skoro i cist gol nikad nema da gi premizam, naled i fudbal i se koga so tendencija nekoj namerno te kine i toa vo derbi, i do toj moment natprevar na sezonata, bar za Inter. Da stignese topkata do bufon a ikardi da bese daleku, sekako deka ke barase da se povtori izveduvanjeto ... ako se lazeme.

a inace ja tvrdam deka ricoli sudese dobro ... se dur ne go vidov ova, e ova e teska blamaza spored mene i klasicna pomos od ricoli na koja cel svet se smee, neka mi objasni nekoj sto tuka svirese ? Osven kratenje na zicer sansa za ikardi, toa sankcionirase, kielini izveduva i glumi ludilo posle ej abe ne izvedov onaka ja podadov do bufon haha, kakva smeshka....

Ova e tezok propust, i denes pocna da se vrti videovo, dur traese mecot ne, sve na strana trgam,nit za penalite velam deka bea penali, sve si bese ok do ova, ova e teska sudiska blamaza i krazba i nikoj ne moze da me ubedi vo sprotivnoto, ova so namera e sudeno, inace zasto bi baral da se povtori izveduvanje ovde ?! Vakvi odluki ni vo regionalni ligi ne pominuvaat.
U princip nikogas ne se potpiram na sudiskite odluki, ama vakvi momenti koga sudija so namera ti krati skoro i cist gol nikad nema da gi premizam, naled i fudbal i se koga so tendencija nekoj namerno te kine i toa vo derbi, i do toj moment natprevar na sezonata, bar za Inter. Da stignese topkata do bufon a ikardi da bese daleku, sekako deka ke barase da se povtori izveduvanjeto ... ako se lazeme.
Ne be Ufo bez vrska zbori, sudiite ne vlijaea na rezulratot, ete Cekicot i Dzontra ke potvrdat.

Аиииии шо свирна Рицоли тука бе? . .. . . Е ова е веќе чиста кражба, за пеналите не коментирав бидејќи на Киелини му е дозволено да се размавтува со рацете и да мава шамари ама ова? Резил еј,ова да се случи кај нас во Мкд судијата ќе го снема од терените а овде? Никому ништо веројатно . . . Ова е веќе чист гол

Некои го збореа ова со Медел ама сеа видов дека е од купот,сеа ми текна:D не ми текнува на оваа ситуација со Киелини ,не знам стварно зошто барал тука повторно изведување,работата е што се увек се бара да се намали успехот на Јуве со што се дига галама за судењето иако сите медиуми пренесоа дека одлуките беа исправни.

На Пример на Милан-Јуве Рицоли судеше на таа утакмица и поништи чист гол на Пјаниќ ама никој не пиша ништо и си го признавме поразот,Барзаљи после утакмицата изјави дека не било оправдување тоа и дека имале 60 минути да го свртат резултатот.Пиоли вчера се утепа од плачење како имало пенали за Интер и со тоа им дава погрешна слика на играчите а Интер во второ полувреме не шутна на гол и Хандановиќ беше најдобар играч на терен,си креираат лузерски менталитет без потреба.

Сеа во следните 5 утакмици ќе имате 2 победи и пак судиите ќе ви се криви.

abe inter deka bea losi vo vtoro bea, zamor, los takticki pristap na pioli, primanje gol na sam kraj od prvo, gol sto retko se deshava, sve toa si imase vlijanie ama ne smee da se zanemari faktot deka ricoli go spreci ikardi da ima shansa podobra i od penal, kade i bufon ne bese dobro pozicioniran ...
sudiskata e posledna jebiga ali inter mora da napravat golem pritisiok radi ovaa deshavka, da ti se naseram u sudijata so znak na fifa koga nosis vakvi smeshni odluki, a perfektno si ja sledese cela situacija ricoli, cekase kielini da izvede, vide kakva glupost napravi i svirna da go povtori izveduvanjeto, da ne bese tuka ikardi i topkata da dojdese do bufon igrata ke si prodolzese ...
Aj da izvedese a topkata da bese vo dvizenje, ama si ja zastanue u mesto i lagano si podava, pravi pacerska greska i ricoli go spasuva.

Ova e dno od odluka, ke vidime inter kako ke reagiraat, ne smee ni u mec so nikakvo znacenje vakvi odluki da pominuvaat a ne pa u derbi sto cel svet go gleda.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom