Никако не му се криви судиите на Интер што немаше шанса за гол во второто полувреме. Имаше можда некои безвезни одлуки, али според мене ниту една што драстично го промени текот на мечот. Гледам се спомнуваат пенали, менали курци палци, мене највеќе во око ми падна ситуацијата кога во второто полувреме Перишиќ пресече топка пред шестнаесетникот на Јуве и тоа со клизач, Киелини секако падна како покосен а Рицоли свирна фаул, а уствари никаков контакт немаше и Икарди остануваше сам против Буфон. Нема везе, далеку од тоа дека судиите се криви за поразот, крив е најпрво Пиоли а после и играчите.
Не може бе формација да менуваш пред дерби меч, нарочито кога имаш 7 победи по ред и практично ја имаш добитната формула. Дамброзио е половина човек половина гомно, мада ова првото е дискутабилно да бидам искрен.
Само од една работа можам да бидам задоволен вечерва, а таа е што многумина што не пратат многу Серија А имаа шанса да видат дека Јувентус воопшто не е доминантен како претходните сезони, ранливи се доста, а буквално цела сезона ја играат вака, на шлепање, без некоја уверлива и допадлива игра. Али за разлика од моменталнава екипа на Интер во Јуве играат шампиони, многу искусни играчи, кои знаат да играат на резултат и кои знаат максимално да си ги искористат шансите.