Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам за вас, ама мене ова ми беше едно од најинтересните дербија во последните 4-5 години, посебно во првото полувреме. Се трчаше напред назад, од шанса во шанса, како некое англиско дерби, доста нетипично за Италија.

99% од судииве се истите што судеа кога Интер имаше 5 титули со ред, ама тогаш чинеа, сега не чинат.

Интер првото играа пресинг, трчаа по секоја топка, ги бркаа играчите на Јуве уште на нивна половина. Веројатно тактиката на Пиоли беше да се постигни гол преку агресивна игра, и после второто полувреме ќе се активираа бункерите. Но есапот го помати Квадрадо, а Интер во второто не беше ни половина од она што беше во првото бидејќи се истрошија, паднаа кондиционо и толку.
Ок се тоа си стои и Јувентус изиграа добро но мораше во прво полувреме да има пенал за Интер, тоа го кажа и Пиоли на пресконференцијата дека имало во прво полувреме две многу сомнителни ситуации кои влијаеле на текот на играта, а такви изјави многу ретко се даваат од тимови, поготово Интер скоро никогаш не ги коментирал судиите...[DOUBLEPOST=1486336964][/DOUBLEPOST]
16602714_1310070862413674_3086197396076647936_n.jpg

Го нема моментот кога шутот на Гаљардини беше блокиран од крената рака односно трицпесот на Бонучи...

Последно уредено од модератор:
Икарди на крајот на натпреварот му кажал на Рицоли нешто у стил ''Ова го направи само затоа што сме Интер''. Рицоли го вовел тоа во записникот и се очекува казна и за Икарди, што е нормално :icon_lol:

Епилог: Два пенала недосудени, директен црвен на Перишиќ за којзнае што и најверојатно казна за Икарди и сето тоа на домашниот терен на кој ако не Јувентус :cuc:

Едит: Најверојатно го шибнал и со топка по лице (Рицоли паднал и сакал да свири пенал за Јувентус ама го убедувале дека натпреварот бил завршен па најверојатно следниот натпревар помеѓу Јувентус и Интер ќе почне со пенал за Јувентус од прва минута.)

Последно уредено од модератор:
Заслужена победа на Јуве, заслужен пораз на Интер.

Сакам некој да го тепа Киелини, онака како Пепе што го рогаше тој од Гетафе, да му ја искршат главата на тоа лигаво и подмукло пиче од играч. Ти ебам шлајмот лигав.
И не ми го споредувајте со Матераци ве молам, и нашиов беше ѓубре ама барем идеше да се тепа а не да се крие како лигле.

Јувентус во претходниот месец го гледав против Милан и Лацио и сега нормално па искрено најмногу впечаток ми остави Манџукич..можеби е копиле смрдено и е гнасен играч ама борбен бе пичка му матер негова,уште не се дава и сака да се докажува..алал нека му е,и покрај тоа што е дефицитарен во поглед на техниката ама сепак делува многу подобар и поопасен од неговите колеги спорите Дибала и Игуаин..барем таков впечаток ми остави во овие три натпревари,за другите не знам како што.

Заслужена победа на Јуве, заслужен пораз на Интер.

Сакам некој да го тепа Киелини, онака како Пепе што го рогаше тој од Гетафе, да му ја искршат главата на тоа лигаво и подмукло пиче од играч. Ти ебам шлајмот лигав.
И не ми го споредувајте со Матераци ве молам, и нашиов беше ѓубре ама барем идеше да се тепа а не да се крие како лигле.

Само играчи ко Малдини за гнасава, овде види го како се крие ко пичкица :pos::pos:

Никако не му се криви судиите на Интер што немаше шанса за гол во второто полувреме. Имаше можда некои безвезни одлуки, али според мене ниту една што драстично го промени текот на мечот. Гледам се спомнуваат пенали, менали курци палци, мене највеќе во око ми падна ситуацијата кога во второто полувреме Перишиќ пресече топка пред шестнаесетникот на Јуве и тоа со клизач, Киелини секако падна како покосен а Рицоли свирна фаул, а уствари никаков контакт немаше и Икарди остануваше сам против Буфон. Нема везе, далеку од тоа дека судиите се криви за поразот, крив е најпрво Пиоли а после и играчите.

Не може бе формација да менуваш пред дерби меч, нарочито кога имаш 7 победи по ред и практично ја имаш добитната формула. Дамброзио е половина човек половина гомно, мада ова првото е дискутабилно да бидам искрен.

Само од една работа можам да бидам задоволен вечерва, а таа е што многумина што не пратат многу Серија А имаа шанса да видат дека Јувентус воопшто не е доминантен како претходните сезони, ранливи се доста, а буквално цела сезона ја играат вака, на шлепање, без некоја уверлива и допадлива игра. Али за разлика од моменталнава екипа на Интер во Јуве играат шампиони, многу искусни играчи, кои знаат да играат на резултат и кои знаат максимално да си ги искористат шансите.

Никако не му се криви судиите на Интер што немаше шанса за гол во второто полувреме. Имаше можда некои безвезни одлуки, али според мене ниту една што драстично го промени текот на мечот. Гледам се спомнуваат пенали, менали курци палци, мене највеќе во око ми падна ситуацијата кога во второто полувреме Перишиќ пресече топка пред шестнаесетникот на Јуве и тоа со клизач, Киелини секако падна како покосен а Рицоли свирна фаул, а уствари никаков контакт немаше и Икарди остануваше сам против Буфон. Нема везе, далеку од тоа дека судиите се криви за поразот, крив е најпрво Пиоли а после и играчите.

Не може бе формација да менуваш пред дерби меч, нарочито кога имаш 7 победи по ред и практично ја имаш добитната формула. Дамброзио е половина човек половина гомно, мада ова првото е дискутабилно да бидам искрен.

Само од една работа можам да бидам задоволен вечерва, а таа е што многумина што не пратат многу Серија А имаа шанса да видат дека Јувентус воопшто не е доминантен како претходните сезони, ранливи се доста, а буквално цела сезона ја играат вака, на шлепање, без некоја уверлива и допадлива игра. Али за разлика од моменталнава екипа на Интер во Јуве играат шампиони, многу искусни играчи, кои знаат да играат на резултат и кои знаат максимално да си ги искористат шансите.
Не можеш да тврдиш дека судиите не влијаеле на натпреварот кога сам ја спомна таа шанса кога Киелини или Сандро не знам кој беше се лизна и падна без никаков контакт и беше прекината акцијата на Икарди кој ќе излезеше 1 на 1 со Буфон... Што свирна Рицоли фаул зашто беше лизгав теренот па паднал играчот?

Не можеш да тврдиш дека судиите не влијаеле на натпреварот кога сам ја спомна таа шанса кога Киелини или Сандро не знам кој беше се лизна и падна без никаков контакт и беше прекината акцијата на Икарди кој ќе излезеше 1 на 1 со Буфон... Што свирна Рицоли фаул зашто беше лизгав теренот па паднал играчот?
Добро ама не дека Рицоли е крив што Интер играше ко Пескара у второто полувреме. Разбирам Интер да доминираше и да го торпедираше Јуве со шанси, па овој да ни преебал мајче со некоја апла пацерска одлука, ама Интер беа камења во второ и реално заслужено загубија.

Добро ама не дека Рицоли е крив што Интер играше ко Пескара у второто полувреме. Разбирам Интер да доминираше и да го торпедираше Јуве со шанси, па овој да ни преебал мајче со некоја апла пацерска одлука, ама Интер беа камења во второ и реално заслужено загубија.
Да се согласувам за второ полувреме лошо изиграа но ако размилиш што ако не свирнеше фаул што беше и непостоечки и Икарди дадеше гол, тоа ќе ги сменеше работите? Што ако во прво полувреме од двата пенали свирнеше еден? Тоа ќе го сменеше текот на натпреварот? Судиите се тука за да ја делат правдата а не да фаворизираат, денес претераа но ајде ве разбирам до некаде сте во добри односи со форумџииве тука па не сакате да ја терате ситуацијата натаму а од друга страна па и нема потреба, пораз си пораз па макар и незаслужен и со лоши судиски одлуки...

А ќе видиш и Перишиќ и Икарди ќе ги казнат да не можат ни со Рома да играат па ќе ве видам тогаш...

Да се согласувам за второ полувреме лошо изиграа но ако размилиш што ако не свирнеше фаул што беше и непостоечки и Икарди дадеше гол, тоа ќе ги сменеше работите? Што ако во прво полувреме од двата пенали свирнеше еден? Тоа ќе го сменеше текот на натпреварот? Судиите се тука за да ја делат правдата а не да фаворизираат, денес претераа но ајде ве разбирам до некаде сте во добри односи со форумџииве тука па не сакате да ја терате ситуацијата натаму а од друга страна па и нема потреба, пораз си пораз па макар и незаслужен и со лоши судиски одлуки...

А ќе видиш и Перишиќ и Икарди ќе ги казнат да не можат ни со Рома да играат па ќе ве видам тогаш...
Што ме боли кур за форумџиите бе, нарочито па за Јувенташите, ако беше ограбен Интер све ќе изебев и на Рицоли и на форумџии и чао. Глеавме со Џонтра и Пеја и ниту еднаш не спомнавме дека судии не ограбиле, него дека заслужено тепаше Јуве.

Што ме боли кур за форумџиите бе, нарочито па за Јувенташите, ако беше ограбен Интер све ќе изебев и на Рицоли и на форумџии и чао. Глеавме со Џонтра и Пеја и ниту еднаш не спомнавме дека судии не ограбиле, него дека заслужено тепаше Јуве.
Oк прегледај ја пак, види ги двете спорни ситуации за пенал, види ја шансата кога Икарди излезе сам пред гол кога му ја прекинаа акцијата за непостоечки фаул, анализирај го црвениот на Перишиќ, почекај да видиш дали ќе игра со Рома, исто почекај да видиш дали и Икарди ќе биде казнет па заклучи дали сме или не сме биле ограбени!

И самиот тренер тоа го нагласи и играчите...

Ја незнам до кога со муабетов за судиите...
Неможе ОБЈЕКТИВНО вина да се бара во судиите.
Му дал црвен на перишич.... кој кур ако му дал црвен у 92ра коа јуве има посед? Демек тоа имало одлучувачко влијание врз резултатот? Или само да се истурка тезата дека судиите се за јувентус секад секаде и во секое време?
Пиоли сам си ја загуби утакмицата со измените, поточно со Паласио и Едер... Кондогбија како така успеа да пресече неколку опасни топки од Јувентус, имаше некаков удел.

Иначе да, Киелини е ПИЧКЕТИНА од играч, гнаса, гад, пизда, гнида, вошка, молец , паразит, говно, шлајм, пинокио, гомнар, куртон пун сперма.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom