Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Марли................ :facepalm:

Пелегри му го сруши рекордот на Кин за најмлад стрелец во историјата на Серија А. Ни 24 часа не траеше рекордот:(:(:(
Кин е прв стрелец во Серија А што е роден во 21 век, 2000та година е роден, Пелегри е 2001ва меѓутоа ни двајцата не се најмлади играчи/стрелци во историјата на Серија А.

Youngest goalscorer in Serie А:
Amedeo Amadei, 15 years, 287 days (9 May 1937, in Lucchese–Roma, 5–1)[36]

Истиот е и најмлад играч што заиграл во Калчото.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.519
Поени од реакции
10.280
:LOL: Што кажав вчера во темата за куповите срам ме фати.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
Kakvo gnasno kopile od igrac, nego ce mi go racunale ramo do ramo so maldini i del piero.
Fudbalot od dnska e pouboo mesto, ajt mrsh ti ebem semkata gadna.
Uboo so ne go stae Spaletot od pocetok, na raat da ja gledam utakmicava
Извини другар, ама тоти со малдини и дел пиеро се подеднакво големи легенди.
Ако тоти го нарекуваш гнаса, мораш да го земеш во предвид фактот дека Малдини на последна утакмица покажуваше среден прст кон фановите заради транспарент посветен на барези(заслужено, но не смее таков фудбалски џентлмен да си дозволи нешто такво на последна текма), дел пиеро сакаше да игра до 40 прв тим и отиде у мадафакин австралија за да се пензионира и испадна арогантна егоистична инатлива гадура.
Буфон кој сите го величиме и голот на мунтари кој он не го видел демек.
Гатузо со сите тепачки и црвени што ги праеше исти курац.
Киелини со игуаин и кавани и сите боречки вештини на времето докажа за каква гнаса станува збор.

Ретко ќе најдеш играч без дамка во својата кариера, како Пирло на пример. Ги смени сите 3 најголеми клубови во италија и пак е обожаван од секој фан.

Денеска си заминува една легенда, играчиште, и гнаса меѓу другото.... но човеков заслужува огромна почит и наклон за сите мајстории низ годините.
Не се забораваат сте лоб голови од 20-30 метри на голманишта како Буфон и Толдо. Тоа не го може секој играч :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.264
Поени од реакции
18.482
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom