Ова истово со ЛЕ го викаше и прошлата сезона, па мислам дури и претпрошлата... Али ок добро, ај нека заврши летово нека лупнат 100 милиони на играчи, али и следната сезона ако не завршат во топ 4 баш ќе сакам да ти го чујам мислењето. Патем во Италија Јуве, Рома, Наполи и Интер можат да фрлат голема пара на играчи, другите се нуларица кога станува збор за трошење
i sto ako sum vikal, ne si mi jasen, ekipa ko inter treba da ima 1 prioritet, vo situacija koga ne igra vo liga na sampioni, toa e titula u liga, i sekogas toa treba da bide prioritetot, pokraj nastapite vo evropa, mene Skudetoto mi e broj 1, LS dva, LE nebitno osven ako po nekoja slucajnost ne doguraat do polufinale, ili finale, bez nekakov poseben entuzijazam go sledam toa natprevaruvanje, vtora evropska liga i toa e toa, za mene licno klasicno meh natprevaruvanje.
Ako ne uspeat togas i ja kardinalna greska u procena sum naprail i sum gi precenil, a uste postrasno, i oni samite sebe, ama ne veruvam deka ke e toa slucaj, ne e isto koga prvi 3 i prvi 4 idat u LS, Inter sezonava propadnaa koga izgubija od Roma, a 4tata pozicija seuste im bese dostapna, ama taa ne nosi vo LS, da nosese, deka ke se ponasaa ko sto se ponasaa, niti pak moralot ke im padnese nit nisto, uste samodoverbata ke bese visoka i igrata daleku podobra. Enormna e razlikata, i odnesuvanjeto na fudbalerite pred roma, i posle roma.
I sea u situacija so super transfer leto, trener nov od sam start na istoto, ili eventualno i ovoj so brashnovidnata glava ako ostane sto ne veruvam, druga ke bide slikata ama ja rekov, ekipa kako inter, narocito so ogromen budzet, sekogas treba da cilja na samiot vrv, a plasmanot vo liga na sampioni da si doe pod difolt i nikad da ne bide pod znak ?, ne vo vakva mrtva liga kade lazio so lotito i albinono tare imaat vakov plasman, with all due respect za niv ko ekipa.
So Konte ili Simeone, inter komotno moze da bide kandidat za najvisok plasman, so Spaleti ili nekoj nalik na nego, tesko, ne deka i vo takva situacija toa bi bilo nevozmozno, so silen tim na hartija, ama vakvite treneri sekako ne se garant za uspeh, narocito ne za instanten uspeh.