Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Освоивте ЛШ со судии. Барса беше осакатена на мечот во Милано, Недосуден фаул над Меси при контрата за голот на Мајкон за 2-1, гол од офсајд на Милито за 3-1, недосуден пенал над Алвес од страна на Снајдер.

Кога сме кај гледањето титула, колку што си видел ти, толку сум видел и јас. За твоја информација, завршував 8мо оделение таа 96 кога Јуве зема ЛШ. Разликата е во тоа што Јуве освои затоа што беше најјак а Интер 2010 со помош на судии. Да не беше осакатена Барса, тешко дека ќе видевте финале таа година воопшто.
Значи имаш 35-6 години и пишуваш вакви постови. Не те фаќа малце срам? -Мене ме фати туѓ.

Искрено се надевам дека ова е само еден прелош обид за хумор или што и да е ова од погоре. Ваљда не си јувенташкиот Панче Малдини. Или си.
Бјанконеро Монтеро. :D

Заебавањето е од што се опрани Милан мораат да прават пет часовни медицински тестови на чист одпадок од играч за на крај да ги заебит.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Милан биле за заебавање зашо биле заебани од Касерес?

Чекај малце, прати ја ситуацијата од почеток, на Милан му се десија премногу повреди во одбраната за краток временски период а трансфер пазарот беше завршен и единствена попристојна опција беше Касерес, попристојна ради минатото и кога вршеше добра работа во Јуве иначе моментално е мизерија.

И сега кога дојде денот за медицински Милан одлучи да бидат тоа подетални прегледи затоа што им требаше играч што ќе може одма да настапи а Касерес е сомнителен пошо го одбија неколку клубови откако истите ги падна, кај глеаш сега простор за Милан да биде заебаван?

На крај Касерес ги помина тие тестови и дојде време да се преговара за платата, Милан за 4 месеца игра му понуди некои 400,000 евра и плус бонуси од одиграна утакмица а испаднаа информации дека тој бара за истиот тој период нешто повеќе од 1,200,000 што е смешно и нормално беше Милан да каже не.

На крај не гледам дека е официјално неговото преминување во некој друг клуб, ќе треба да заврши кариера пошо е обичен морон.

Иначе успесите на Јуве и зделките кои ги направиле изминативе години не смеат да се спорат у ниеден случај, сите на темава иаме пишувано дека одлични беа на тоа поле и смешно е сега да се ругаат за Погба или Видал.

Освоивте ЛШ со судии. Барса беше осакатена на мечот во Милано, Недосуден фаул над Меси при контрата за голот на Мајкон за 2-1, гол од офсајд на Милито за 3-1, недосуден пенал над Алвес од страна на Снајдер.

Кога сме кај гледањето титула, колку што си видел ти, толку сум видел и јас. За твоја информација, завршував 8мо оделение таа 96 кога Јуве зема ЛШ. Разликата е во тоа што Јуве освои затоа што беше најјак а Интер 2010 со помош на судии. Да не беше осакатена Барса, тешко дека ќе видевте финале таа година воопшто.
Не се срами со тоа за Снајдер над Алвес, НУЛА од пенал, цел свет му се смееше на леприконот за глумата.

Абе возрасен човек и да треси вакви глупости само за инает.
Кур мој беа осакатени,имаше сомнителен гол за 3-1 ама имаше и еден не постоечки офсајд кога Милито излезе 1 вс 1 во првото полувреме.Да не правиме муабет за втората кога Бускетс изглуми и му закопаа црвен на Мота.Ама то е вие сите од Јуве в крило удрени сте незнам што се објаснувам.
Интер до титула стигна преку Челзи,Цска,Барса,Баерн.Сите беа шампиони на своите држави.АМа како што реков со инаетчија докажување нема.

Не се срами со тоа за Снајдер над Алвес, НУЛА од пенал, цел свет му се смееше на леприконот за глумата.
Значи за Барса око нема да ми трепне дури и у финале да дадат гол, гол технологијата да покаже дека е гол, цел свет да види на екраните, на видео бим у Њу Јорк да ја вртат снимката а судијата да не го признае.

Не може бе тој клуб после таа срамна партија кај Челзи да се буни за билокакви судиски одлуки.

Ваљда не си озбилен дека Интер освоил со судии лш? Чиста како солза им беше титулата ЛШ.

Само еден клучен факт забораваш, Интер никогаш не беше исфрлен во втора лига и казнет поради местење и подмитување на судии...
Значи по твојава логика(ако може воопшто да се дефинира како логика) и Милан пошто биле исфрлени во Серија Б ради местење сите титули од тогаш навака им се со помош на судиите вклучувајќи ги титулите од ЛШ(без разлика колку јак тим имале тогаш)
Еве и ја сега можам да кажам дека Интер во тие 5 години освојувал све со помош на судии.Еве и еден од многуте клипови кој можат да се најдат на јутуб.Ово еј од сезоната 2008/2009
Чисто да ви доловам колку ви се глупи муабетиве дека само грешки во корист на Јуве се правеле.Еве замисли имало во последниве две години и судиски грешки против Јуве.Сега сигурно ќе кажеш дека овие не се грешки,не можеле да се споредат,не се решавачи,лепени сечени монтирани се и сл

И која контрадикторност е да кажеш дека ФИГЦ му помагала на Јуве,а против истата таа ФИГЦ,Ањели(наводниот сопствиник на Нутела :icon_lol:) поднесе тужба и бара оштета од 200милиони.Друга контрадикторност е кога веќе се повикуваш на Калчополи зошто на Јуве во тоа судење не му се одземени и другите титули од претходните години за кој викаш дека се наместени.Или јутуб доказиве (како овој погоре каде еве ја може сметам дека Интер освојувал со судии) не ги зимале за релавантни.
Неам намера веќе да дискутирам на тамава пошто очигледно за вас сите титули и пред 2006 и после Јуве ги добивал со помош на судии,мафии,масони,Ватикан,странски служби итн.Продолжете со сликите,клиповите кои ви се основа на теорииве на заговор дека ради судииве не можете да освоите Скудето толку години.
Ќе пишам на темава да честитам кога некој друг тим ќе освои Серија А,пошто мора да биде тоа ептен јак тим штом си изборил со овие горе спомнатите фактори кои му давале ветер у грб на Јуве.Уствари не бе тогаш ќе биде све чисто и регуларно кога Интер/Милан/Рома ќе освојат скудето,нема да има никакви судиски грешки

Сега се правите наудрени или што е работава. Дваесет страни наназад оспорувате титули на Јуве за кои немате никакви докази а кога како контрааргумент ви се вадат исто така грешки во корист на вашиот тим реплицирате со "Дали си ти озбилен?" Еве Јуве_Ултрас избацил некои клипови со судиски кразби во корист на вашите тимови. Значи колку што вие можете да оспорувате титули на Јуве со Јутјуб клипови, толку може да се оспоруваат и титулите на вашите клубови со истите тие клипови бидејќи тие се единствениот доказ во моментот.

Друга работа е што титулата од ЛШ со која толку се размафтуваат интерашите и мислат дека им го прави тимот курац ипол над Јуве и јас ја имам видено со мојот тим и им посочувам дека не се курац ипол туку исти курац. Сега кога доаѓаме до тоа дека сме 1-1 во титули во ЛШ од "наше време", можеме да дискутираме за целокупниот успех на двете екипи во ова натпреварување за споменатиот период (кој до каде стигнал, учества, дадени и примени голови, испаѓање во квалификации и предквалификации), па да видиме колку тоа "оштетениот" Интер од Серија А постигнал во натпреварување каде не го оштетувале.

Трета работа е што вчера Уфото пиша дека Интер, освоил триплета и тоа го прави Интер посебен (веројатно мисли дека со таа триплета се и над Реал, Милан, Баерн бидејќи и они немаат таков успех), а Јуве го немало никаде во Европа. На ова јас реплицирав дека Јуве во 2015 освои дупла круна а за влакно не дојде до триплета со пораз во финалето на ЛШ, на што тој одговори дека дупла круна од местено првенство не ја смета за легитимна. Епа како дуплата круна на Интер од 2010 од истотака местено првенство (или тогаш не било местено?) е легитимна и ја претставувате како триплета (нели триплета се освојува со помош на дупла круна од домашно првенство) а кога Јуве ќе ја освои, тогаш првенството е местено и не се важи?

Ти зорле се правиш на тошо или не разбираш фудбал ??
Рома немала идентитет шампионски ?? абе кој ростер го има Рома, а кој Јувентус, не е проблемот во менталитетот, туку во моќноста на тимот, играчкиот кадар. Рома купува лев бек Марио Руи за 3+6мил а Јуве Алекс Сандро 30мил, Рома го зима Џеко за 14мил. вие Игуаин за 100мил. го купувате Пјанич директно од Рома, а овие не беа можни ни замена ефтина да му најдат, тек сега Греинер дојде на позајмица и откуп за 3мил .. кој црни шампионски менталитет ми збориш, не се прави зорле будала ..[DOUBLEPOST=1486713680][/DOUBLEPOST]као демек Рома у последните 15 години има страшен тим и секогаш се фаворити за Скудето, а сиромашките ради менталитетот неможат титула да освојат .. тој муабет на Интер може да му го зборите, Морати беше вложил милијарда во засилувања, секоја година тим кадарен за Скудето, а 16-17 години не видоа Скудето, е тоа ти е менталитет .. додека кај Рома, Франко Сенси(бог да му душа прости) една година го излажаа да потроши некој милион повеќе и одма титула освоија во Калчо кое тогаш беше НБА за ова моментално мочано првенство

Да гледам почитуван небитен. Не си го покажувај нивото со зорлиња морлиња ако не ти држи гз да дискутираш и да прифатиш не се напнуј. И у Сериа Б Јуве кога беше и владееше Интер и Милан, пак Рома не беше никоја и ништо. И кога најбеден беше Јувентус, и Интер почна да се распаѓа со Милан пак Рома не направи ништо. Тоа што Јувентус направи стадион, играше со победни играчи од оние што ги имаше Рома и се врати на шампионски патеки е само ради добрата организација на клубот и ефтините трансфери. Зошто баш Пирло не дојде у Рома, Видал? Погба? Барѕаљи? Љоренте? Сите овие се или без пари, или Видал само 12мил што кошташе. Се смеевте свите што Јуве земаше позајмица со право на откуп вреден една вреќа компири на рати, ама еве се покажа квалитет. Јуве освои титула со факинг Падоин, Пелусо, Де Чеље, Џак, и остали. Кој ви е крив што му ставате клаузула на Пјаниќ или Наполи на Игуаин? Кој сака може да ги купи во таква положба ако ја даде таа сума. А за ЛШ? Ѕвезда има повеќе од вас, ние имаме 2, Милан има повеќе од Интер и Јувентус заедно, ама Милан со Алегри ја тепаше Барса, се знае како е да играш против тимови од рангот на Јуве,Интер,Милан и се знае како е против Рома. И да и се даде на Рома 10 поена предност пак втората полусезона ќе снемогнат душа, да не ви е Тоти да брцне гол кога треба ( рака на срце човекот е шампион и гордост на Сериа А) ќе пропаднете ко Грчка. Се најдобро

Абе како ќе имаме докази ние против Јуве?
Онај па клипчето што го ставил горе за интер 2008/09 :tapp: Туѓ срам ме јади.Го изгледа клипчево или колку даа се постира нешто ??
Значи цел свет знае дека сте местеле.Синоним за местенка сте.Кој ви е крив за тоа? И што ми ставате клипчина демек на интер му се помагало ко никогаш никаде не биле вплеткани во местенки што значи бладате.

Абе како ќе имаме докази ние против Јуве?
Онај па клипчето што го ставил горе за интер 2008/09 :tapp: Туѓ срам ме јади.Го изгледа клипчево или колку даа се постира нешто ??
Значи цел свет знае дека сте местеле.Синоним за местенка сте.Кој ви е крив за тоа? И што ми ставате клипчина демек на интер му се помагало ко никогаш никаде не биле вплеткани во местенки што значи бладате.
Toa што не те фатиле, не значи дека не си лопов. Имаше еден дечко у маало кај мене, кај кој да отидеше дома, му снемуваше мобилен, пари, ЦДиња итн. Арно ама овој никогаш не лежеше затвор иако сите дознаа дека му чепка раката.

Епа вие сте лежеле во случајов, што значи етикетирани сте.
Кога ќе ги фатат другите тогаш и тие ќе бидат.
А ти си возрасен тип и самиот вака кога ќе размислиш сигурно знаеш дека многу титули сте украле со местенки, само се правиш на 3 ипол овде.

Абе до утре можите да се расправате..факт е дека Јувентус и Милан се тимови со најголемо влијание во Италија и секогаш се најмногу заштитувани од судиите..тоа не значи дека титулите што ги освојувале се со помош на судиите туку имаат попривилегиран статус во однос на другите клубови..и не знам како можи фан на Рома да коментира за Јувентус кога нивниот смрден тим губи дома од Порто 0-3 за влез во ЛШ...еј првиот натпревар да извадиш нерешено на гости и тоа да си подобар тим за на домашен терен да ти се случи бродолом со плус два црвени е менталитет на мал клуб..ова не е до квалитетот,Порто со никакви играчи земени со кило семки од бразилските џунгли каде ги бркаат јагуари и црни пантери застанаа му одржаа лекција на Рома на Олимпико..па Милан ваков умрен каков што е никогаш немаше да отпадни од Порто па и 1-1 да извадеше на гостински терен..резил

Епа вие сте лежеле во случајов, што значи етикетирани сте.
Кога ќе ги фатат другите тогаш и тие ќе бидат.
А ти си возрасен тип и самиот вака кога ќе размислиш сигурно знаеш дека многу титули сте украле со местенки, само се правиш на 3 ипол овде.
Ама имаше процес човече. Зошто не се докажа? Значи ги имале во рака Јувентус и можеле што сакаат да им направат. Тоа цело време пробувувам да го кажам. Значи од памет си зборите дека Јуве му ја украл титулата на Интер 98, од памет си зборите дека Јуве сега доминира со помош на судии. Затоа и јас со детско ниво на размислување викам дека и Интер од 2006-10 се освоил со судии. Чисто да видите колку ретардирано изгледа кога нешто тврдиш без докази.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom