Џ
http://m.off.net.mk/offside/razno/ofsajd-lik-klaudio-lotito
Лотито ги натерал фудбалерите на Лацио, да појдат до домовите на оние 11 фанови што купиле сезонски карти, и лично да им се заблагодарат...Па уште им се заблагодарил и преку социјалните мрежи за нивната лијалност кон клубот, и дополнително ги изнервирал останатите фанови на Лацио
Ај, ај, ај, ај, кој лик е човеков![]()
Ја културно му одговорив на неговото прашање, кое беше дрско поставено "Кога било најјако дерби у свет жити се?", па уште и зачуден со ова жити се, ко да сум ја лупнал најголемата глупост од кога постои човештвото.На форумот општо премногу субкејтивна дискусија се води и многу се обрнува внимание на детали како да се чека некој нешто да згреши и веднаш ќе го запукаат со глупости..се треба точно и концизно да се црта за да разбери некој..на пример Пеџа едноставно и културно си праша кога било најдобро дерби Милан-Интер односно во кој период бидејќи претходно тој фанот на Милан напиша дека некогаш било најдобро и најгледано дерби..
Значи едноставно праша а не испровоцира со ништо друго..а овде @Mondonico нетипично за него му врати со провокација во стил како "е шо демек твојте поарни се"..зошто на пример не му одговоривте,тогаш и тогаш биле и готово а не вака се разви глупава дискусија кога во случајот Ливерпул-Евертон никаде не беа спомнати претходно и тие се спомнаа во контекст дека Пеџа е фан на Ливерпул..да прашаше на пример некој член што е фан на КПР како ќе му одговоревте?.."шо демек КПР-Милвол поголемо да не е ?"..немаше потреба од провокации кога чоекот културно си праша.
Па да, субјективен си и тоа доста.А да речеш дека Тотенхем-Арсенал или Челзи-Тотенхем е на ниво на Милан-Интер пред 10 години треба да си глуп ко влечките на Peja што му се на аватар,Имало страшно добри утакмици Тотенхем-Утд, но пак едноставно не се споредуваат едни со други.
Еве се дообјаснив уште еднаш, се надевам подобро овојпат.
И не сум субјективен.
Субјективност е да речам дека и ден денес истово дерби е најјако у свет, што за жал не е.
Не бе незнам кои биле у Челзи и Арсенал, ај кажи ми молим те,Па да, субјективен си и тоа доста.
Да знаеше пример пред 10 години какви состави држеа Челси и Арсенал и колку тепање имаше по теренот, најверојатно немаше вакви мислења да имаш. Вака ќе си веруваш сам на себе дека си објективен и дека го познаваш фудбалот.
А ти знаеш пред 10 години какви состави држеа Интер и Милан? Луѓе што ви е бе на сите? Па горе доле сите сме тука со возраста, од 17-18 до 29-30, и сме живееле во 90-тите (некои) и грото во нултите, односно почетокот на новиот милениум. Како може да го негирате миланското дерби (не зборувам за тебе, нигде не го негираше ти), кое впрочем објаснија од кои причини погоре, е едно од најдобрите, најквалитетните и најпознатите дербиња во светот? Судир помеѓу Роналдо, Кака, Шевченко, Виери, Занети, Малдини, Самуел, Стам, Неста, Цезар, Толдо, Дида... А да не зборам дека ова дерби СЕКОГАШ било јако, и пред да се родиме ние.Па да, субјективен си и тоа доста.
Да знаеше пример пред 10 години какви состави држеа Челси и Арсенал и колку тепање имаше по теренот, најверојатно немаше вакви мислења да имаш. Вака ќе си веруваш сам на себе дека си објективен и дека го познаваш фудбалот.
шо не се банираш сам?Јас покренувам дискусија, Стек форсира хумор со „Морковестата фаца на Колбек“ за 7 лајкови, Џонтра праи пеинт монтажи кои се толку лоши што да ги види некој ќе помисли дека ги напраило ретардирано дете со дисфункционални екстремитети али затоа господин @interlove бара јас да бидам баниран.
Добро, @Ilumious банирај ме.
Абер немаш, пиши 2006-7ма и гуглај состави коа веќе не си прател, не дека нешто ќе ти смени ама не е на одмет да си малце поинформиран.Не бе незнам кои биле у Челзи и Арсенал, ај кажи ми молим те,
Демијан Даф и Гудјонсен и оној данецот гронкјер?? Нубот џими флојд хеслбенк?
1. Челзи постои во вистинска смисла откако Абрамович ги купи, пред тоа просек англиски тим. Значи екипа без традиција, дотогаш без било каков континентален успех.
2. Арсенал со стадионот беше библиотека,читална, тренерите се слушаа. Атмосфера 0.
Од друга страна ги имаш Милан и Интер, екипи со долга историја на освоени МЕЃУНАРОДНИ трофеи и дпминација каква што челзи и арсенал тогаш можеа да сонуваат, па и сеуште можат да сонуваат за миланските екипи од аспект на традиција и освоени трофеи.
Иначе да, се согласувам дека имало многу јаки утакмици и ростери меѓу Арсенал-Челзи тој период, но фалат деталите, како традиција,РИВАЛСТВО,освоени титули, атмосфера, навивање и тн.
Јас единствено се чудев на овој горе селскиот димарзио коа ги однесе Челси-Арсенал утакмиците пред 10 години на ниво на Њукасл Сандерленд.Пак ќе кажам, не сакам да мерам курови, си има шмек и Галата-Фенер и Ливерпул-Јунајтед, впрочем во тоа е убавината на фудбалот, али излишно е да се чуди некој како е можно миланското дерби да е едно од најдобрите во светот.
Брат ни ти не веруваш у дерби Арсенал-Челзи или Челзи-ТотенхемАбер немаш, пиши 2006-7ма и гуглај состави коа веќе не си прател, не дека нешто ќе ти смени ама не е на одмет да си малце поинформиран.
Текстовиве глупи што ги пишеш ти се ко некој копи пејст за расправа со нубци по фејсбук, складни на твоиве аргументи. Традиција немале клубовите, титули и атмосфера.Кореографија, вистински фанови и женски навивачки на полувреме исто немале?[DOUBLEPOST=1470312239][/DOUBLEPOST]
Јас единствено се чудев на овој горе селскиот димарзио коа ги однесе Челси-Арсенал утакмиците пред 10 години на ниво на Њукасл Сандерленд.