Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
d1cd3de8f68b45348230101cde99bacb.png

Јас пак мислам колкава рата ти е уплатена, толку пари ти се профит, како може да си рачунаш 60мил заработка кога само 20мил во годината влегле на твое конто??

Според мене, како важи за клубот кој купува и неговиот минус, така важи и за клубот кој продава и неговиот профит:toe:

Сега во Интер новите сопственици можеби преку некоја нивна фирма која би била спонзор ќе внесат многу пари, па така би го покриле и минусот за оваа година и би покажале доволен плрофит за трошење на играчи, а притоа наредниот Јуни да не влезат во минус и да не мора да продаваат
Билансите на состојба и на успех се водат по пресметковна основа, а не готовинска.

Тоа мислам дека сака да ти го каже Бенеамата кој ако не се лажам е сметководител :D

Откако предходно плати 11 милиони на Џенова за истиот играч. :ojeaa:

8.5мил + ги доби правата над Таксидис кој беше продаден за потоа за 3мил во Катанија, значи 6.5мил. а не 11мил :kuracc:

Не, али со тие пари одложивте Пјанич да биде продаден уште лани, а да биде купен Салах и откупен Пероти:D

Што би било полошо за тебе, екипата за која навиваш да си го продаде најдобриот играч за цена со која на денешниов пазар неможеш да купиш ни пола од тој играч, или екипата да ти купува млади и надежни играчи ?
Ја би сакал Милан да купува 10 Бертолачевци секоја година, ако играат ко он у Џенова лани.
Па нека се посерат свите, ме заболе кур. Е кој екипата за која навивам ќе ги продаде Ибра и Силва за 50 милиони, а Реал бара 45 милиони за еден Иско кој ступнал 3 пута на терен у 3 сезоне, тогаш душава ме боли.
Ваљда ме разбираш !!

Што би било полошо за тебе, екипата за која навиваш да си го продаде најдобриот играч за цена со која на денешниов пазар неможеш да купиш ни пола од тој играч, или екипата да ти купува млади и надежни играчи ?
Ја би сакал Милан да купува 10 Бертолачевци секоја година, ако играат ко он у Џенова лани.
Па нека се посерат свите, ме заболе кур. Е кој екипата за која навивам ќе ги продаде Ибра и Силва за 50 милиони, а Реал бара 45 милиони за еден Иско кој ступнал 3 пута на терен у 3 сезоне, тогаш душава ме боли.
Ваљда ме разбираш !!

Се изјаснив јас во врска со тоа, можеби 'извадивме' 10мил помалку, но не сме во губиток бидејќи е купен за 10мил, проблемот е што немаше други понуди(вајда) и заврши кај јуве

Се изјаснив јас во врска со тоа, можеби 'извадивме' 10мил помалку, но не сме во губиток бидејќи е купен за 10мил, проблемот е што немаше други понуди(вајда) и заврши кај јуве

Juventus.MK
пред 9 минути ·
PR менаџерот на Миралем Пјаниќ го потврдува трансферот на својот клиент во Јувентус.
"Јувентус ја активираше клаузулата од 38 милиони евра и очекуваме наскоро комплетирање на трансферот. Имаше многу заинтересирани клубови за Пјаниќ: Парис Сент Жермен, Барселона, Челзи, Манчестер Јунајтед ... но, Јуве беше најбрз и најконкретен од сите. Следната недела очекуваме потпишување на договорот, по што ќе следи и презентацијата на фудбалерот" - истакна Адис Јунузовиќ
.

Имало и други заинтересирани, само што на Рома и Јуве ептен им се брзало за трансферов да го комплетираат... Јуве знеме зошто се брзаше, гледаше да ги даде потребните пари пред да се вклучат другите тимови, ама прашањето е зошто Рома не почека малце да ги слушне понудите од ПСЖ, Барса, Челзи и Јунајтед кои сигурно ќе фрлеле милионче + само за да го донесат босанецот :)

pa ako imal klauzula koja po avtomatizam se aktivira ondak sekako nikoj nemal da ja nadmine ...
A roma ko roma, najbolji igrac im ide u rival u Italija, sto dovolno govori za toa kakov klub se, bile i ke ostanat, vtororazreden tim, kolku sakaat neka se ljutat navivacite na Roma ama vaka ne funkcionira golem tim, ako veke imaat visoki ambicii sto znacat titula u Serija A, konecno nekakvo ostavanje beleg u LS, togas sekako ova ne e nacinot na rabota. Se plasiraa vo LS, ke lapaat bonusi, i go dozvolija ova :), smesno u najmala raka, realnosta e taa.

Sea nekoj ke kaze ama on moze sakal bla bla, guess what, eden Ibra u Barsa, sakase da im ide u Real godinata koga go prodadoa, deka Murinjo dojde, ovie mu rekoa, idi kaj sakas, u Real od Barsa nikad nema da se desi, ali Barsa e Barsa, a Roma ... Roma.

Neka spomnat, nit pirlo nit sidorf toj period ne bea bog i batina u Inter, deka se greski toa nikoj ne go negira, deka se retardirani potezi se, nit bile promisleni nit nisto, ama Inter ima realizirano uspesi, go dostignale svojot maksimum osvoile Se, Roma sto ? Kurov mi, so lazio sekoja godina gledaat koj ke e pred kogo na tabela, i eventualno kup ako nekoj krene i posle se rebraat megju sebe hehe hihi, rim e crven, rim e plav kur se trese u ladna voda. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom