Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На 1-0 за Интер беше ова, чист пенал нема што. Судииве се некако пореметени последниве 2-3 кола, многу грешки, офсајди, фаули, картони, пенали.
Се багнаа нешто.

Да те багнат тебе тројца црнци

Плачат за Бонучи што не му дадоа жолт картон... А со Ругани, Барѕаљи и Келини ШУ Прајме? :unsure:

@Boom Shaka Lakka години трубам дека Тоти вие проблем во Рома паметиш :) ? Дека кој го седнал Тоти на клупа бил избркан :)

Francesco Totti warned “I can’t stay at Roma like this” after the breakdown of his rapport with Luciano Spalletti.

The captain has barely featured since Spalletti replaced Rudi Garcia on the bench in January.

“I still feel like a player who is physically in good shape and I want to play,” Totti told TG1 on RAI.

“The injury is behind me now and if I don’t play it is purely down to a tactical decision.

“I can’t stay at Roma like this. It hurts to be on the bench. I understand at my age that I play less, but ending my career like this is bad for me as a man and what I’ve given to Roma. I demand more respect for all I’ve done here.

“What is my rapport like with Spalletti? We say ‘good morning’ and ‘good evening.’ That’s it. He said such nice things in the papers, but not to my face.

“I respect him as a Coach and think he has what it takes to remain at Roma.”

Totti’s contract is due to expire in June and for the first time he admits he could retire.

“My contract expires in June, I await news from (President James) Pallotta and will evaluate the situation.

“I expect the fairness of people telling me the reality of the situation and how things really are.”[DOUBLEPOST=1456020176][/DOUBLEPOST]леле Ранокија и Муриел шо напрајле :D криминал :pos:

Последно уредено:
Со ваква игра Интер недела дена да играат против Јуве нема да дадат гол. Головите паднаа во сплет на среќни околности и неспретноста на одбраната на Сампдорија (читај Ранокија). Не сум хејтер,ама каков анти фудбал игра Интер тоа е страшно. Една единствена обработена акција имавте во 90 мин и таа му ја свирна офсајд на Брозовиќ (иако не беше рака на срце). Па еве и да се пласирате во ЛШ 0-0-6 скор не ви бега. Со ваква тактика може да се тепаат вакви боси екипи од рангот на Сампдорија,Џенова али со некоја посериозна екипа тешко.

Реално имаат право да се курчат..и мене ме нервира нивниот начин на реплицирање ама сепак Јувентус не само што е 4 кратен првак со ред ,не само што има 15 победи со ред ,не само што е прв на табелата...туку Јувентус е екипа со мадиња каде на секое дерби против најголемите ривали во Италија како Интер,Милан,Наполи,Рома во меѓусебните дуели му покажува кој е кој што е навистина за респект колку и да ги мразам....комплекси до коска ни имаат набиено нас Интерашите а и богами на вас,..за Рома и Наполи да не прам муабет ...

А за Баерн си има тема во ЛШ каде не гледам дека многу се курчат бидејќи знаат дека сепак се аутсајдери во дуелот иако се е можно со оглед дека на Баерн му фали Боатенг и Бенатиа(?) во одбраната што е голем хендиккеп за нив
Јувентус има едно реми по ред :kafence:

Плачат за Бонучи што не му дадоа жолт картон... А со Ругани, Барѕаљи и Келини ШУ Прајме? :unsure:

Ќе ви ја дупниме глата ..1-3 конечен Паласио 2x и Медел стрелци на головите..а на спротивната страна Ханданович ќе си дај автогол 87 минута од што ќе му биди жал за вас

По интевјуто вчера Спалети го суспенирал Тоти и овој не е повикан за мечот вечер со Палермо.

Нов гаф на Берлускони: Балотели е Италијанец кој стоел малку повеќе на сонце.

Екс-премиерот на Италија е познат по тоа што знае да претера со коментарите, Силвио Берлускони сега креираше нова контроверзија зборувајќи за Марио Балотели и бојата на кожата на напаѓачот.

Запрашан за тоа какви се шансите на Милан оваа сезона, сопственикот на „Росонерите“ рече: „Имаме талентиран состав, со играчи како Менез и Балотели, кој е Италијанец кој стоел малку повеќе на сонце”.

79 годишниот бизнисмен по ваквиот гаф упати и малку пофални зборови на адреса на „Супер Марио“.

„Марио има изворедни атлетски атрибути. Кога го гледам на тренинг, мислам дека во секој момент може да ја искине мрежата со силните удари. Исто така има одлична контрола на топката”.

„Но на теренот игра на погрешна позиција. Му велам: „Марио, дали сакаш да победиш? За да победиме треба да постигнеме гол, а за да постигнеме гол ти треба да стоиш поблиску до голот“”.

@Boom Shaka Lakka години трубам дека Тоти вие проблем во Рома паметиш :) ? Дека кој го седнал Тоти на клупа бил избркан :)

Francesco Totti warned “I can’t stay at Roma like this” after the breakdown of his rapport with Luciano Spalletti.

The captain has barely featured since Spalletti replaced Rudi Garcia on the bench in January.

“I still feel like a player who is physically in good shape and I want to play,” Totti told TG1 on RAI.

“The injury is behind me now and if I don’t play it is purely down to a tactical decision.

“I can’t stay at Roma like this. It hurts to be on the bench. I understand at my age that I play less, but ending my career like this is bad for me as a man and what I’ve given to Roma. I demand more respect for all I’ve done here.

“What is my rapport like with Spalletti? We say ‘good morning’ and ‘good evening.’ That’s it. He said such nice things in the papers, but not to my face.

“I respect him as a Coach and think he has what it takes to remain at Roma.”

Totti’s contract is due to expire in June and for the first time he admits he could retire.

“My contract expires in June, I await news from (President James) Pallotta and will evaluate the situation.

“I expect the fairness of people telling me the reality of the situation and how things really are.”[DOUBLEPOST=1456020176][/DOUBLEPOST]леле Ранокија и Муриел шо напрајле :D криминал :pos:

Предалеку отидоа и двајцата, али ова последното на Спалети ама ич не му требаше, можеше се со разговор да се реши..

А Тоти никад не е бил кочница, сто пати повеќе ќар имаше Рома до ден денес од него, отколку тој да не беше во клубот веќе 4-5 години наназад..

По интевјуто вчера Спалети го суспенирал Тоти и овој не е повикан за мечот вечер со Палермо.
Што се десило?[DOUBLEPOST=1456065856][/DOUBLEPOST]
Што се десило?

Колку и да го поштувам Тоти, не е у право тука. Се понаша ко да има 30 години а не 40.
Тоа ти е Тоти, напаѓач си, не си брз не си снажен веќе, немаш сила стар си, ќе си добиваш минутажа од клупа ко Дел Пиеро последната година. Ако не бегај Америка, неможе сеа забава да ти праат на тебе а ти да стоиш на терен.

Занети и Малдини беа друго, и они на 39 години беа првотимци ама дефанзивци се и многу е полесно, стоечки фудбал да се игра и на искуство. За шпиц е многу потешко на тие години. Башка Тоти е мрзлив играч цела кариера.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom