Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
91
Поени од реакции
129
Уживај си ти дека не се подобри и подокажани од едносмерните улици Квадрадо и Манџукиќ и Кедира што нема играно 2 години фудбал.
Квадрадо па еден докажан фудбалер, што да ти кажувам.
Ајде Јоветиќ ок верувам дека ќе биде пак јак играч у Интер,али да си сигурен до толку дека Перишич ќе биде подобар од Куардадо.Кажи по кој основ го закључи тоа?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.655
Поени од реакции
88.461
Глупо е уште сега да правиш проценки кој ќе флопне а кој не... такви муабети може да извади само Дарко НЛО директно од Бардовци соба број 2.

Секој со својата трансфер политика, јас за нитуеден играч што дошол во Интер, Рома, Милан, Лацио, Фироентина итн.. не сум спомнал дека ќе флопне. Едноставно глупо е уште сега да донесуваш заклучоци а уште не е почната асално сезоната.
Незнам вие по што одредувате кој ќе го биде а кој не, посебно за оние играчи кои дошле од другите лиги на пример Манџо, Кондомот, Перишиќ, Дракслер, Бака, Џеко итн... различна лига, различни тактики, некој ќе се приспособи, некој ќе ги пакува куферите

За тоа кој колку потрошил се зависи од трансфер политиката на тимот. Чист пример е Јувентус кој минатите години купуваше ептен ефтино, политика ала Шутка, а оваа година се расфрлија со пари... истото важи и за Рома, Интер и Милан.

Седете си мадро, за да на крај не бидете цитирани за вашите евентуални фејлови во предвидувањата :unsure:

Џонтра не затварај тема жиВти се :(

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Колку лајна изнајадовме фановите на Интер во последната недела секоја чест:pos::pos:..ако киксниме утре или пак на следниот пораз има целиот ремет на светот да го изедеме..или не дај боже ако Кондо,Перишич или Јоветич се погодат катастрофа...а веројатно ќе се погодат бидејќи не очекувам повеќе од 5-то место оваа сезона:cautious:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.223
Поени од реакции
18.361
Ја па баш мислам дека Дибала нема да фејлне, напротив.
Поише очекувам од Манџукиќ да фејлне и тој Алекс Сандро.[DOUBLEPOST=1440872658][/DOUBLEPOST]
Мене поише ми беше за Милан и нивниот минус. Нема кого да продадат за да потполнат ффп.
За Јуве ми е јасно дека ќе излезат во плус после парите од ЛШ и сл.
А и некако многу се 120 милиони а ништо посебно не сте засилени.
Не знам вие како гледате на тоа ама се остава слика дека 120 милиони се премногу пари а ништо посебно засилени.
Манџукич ќе биде феил само ако некој очекува нешто од него. Не знам зошто толку се става акцент на хрватов кога тој е едно високо дрво кое пред се зависи од тоа колку соиграчите ќе го служат, а после тоа зависи од тоа на која страна ќе му летне умот во одреден ден.

Инаку нормално дека Јуве не може да изгледа којзнае колку засилен како прво пред се поради трите заминувања летото. Не може да си заминат Тевез и Пирло, а тимот да ти изгледа засилен. За тоа да биде така треба да бидат доведени Агуеро и Модрич бидејќи реално само тие и уште малку играчи се upgrade на овие двајца кои си заминаа. Знаеме сите дека таквите играчи се едноставно недостапни на пазарот. За да биде Тевез заменет од подобар играч треба да биде доведен некој си Суарез или гореспоменатиот Кун или да не ги споменуваме Меси или Руни.

Не знам колку го сфаќаш тоа, ама одреден човек, тим или заедница колку поголем степен на потреби има задоволено толку е потешко да се унапреди. Пример лесно беше да се засили Јуве 2011 кога бекови беа Мота и Григера, со Траоре и Гросо на другата страна. Мело и Сисоко во средина Јакинта и Амаури во нападот. Исто и Интер годинава лесно е да го засилиш бидејќи Ранокија и Паласио беа прв тим лани, а од нив да го отвориш до пола едното око ќе најдеш подобра алтернатива.

Јас на засилувањата на Јуве гледам како ризични пред се, ама и на долгорочни поради годините на играчите. Спомена некој погоре и може и заебанција да се чини, ама да се уклопат Дибала и Мората во нападот со средината зад нив и овој Сандро да го биде на лев бек Јуве има уште три Скудета во џебот наредните 4 години. Квадрадо и Дракслер се бонус.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.239
Поени од реакции
13.169
Не јадам гомна ја џабе,ке се искине од голови давање Бака.Истото го мислам за Дибала и квадрадо.Само незнам дали ретардиве од одбранава на Милан можат да примат помалце од Бака што ке даде:D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Манџукич ќе биде феил само ако некој очекува нешто од него. Не знам зошто толку се става акцент на хрватов кога тој е едно високо дрво кое пред се зависи од тоа колку соиграчите ќе го служат, а после тоа зависи од тоа на која страна ќе му летне умот во одреден ден.

Инаку нормално дека Јуве не може да изгледа којзнае колку засилен како прво пред се поради трите заминувања летото. Не може да си заминат Тевез и Пирло, а тимот да ти изгледа засилен. За тоа да биде така треба да бидат доведени Агуеро и Модрич бидејќи реално само тие и уште малку играчи се upgrade на овие двајца кои си заминаа. Знаеме сите дека таквите играчи се едноставно недостапни на пазарот. За да биде Тевез заменет од подобар играч треба да биде доведен некој си Суарез или гореспоменатиот Кун или да не ги споменуваме Меси или Руни.

Не знам колку го сфаќаш тоа, ама одреден човек, тим или заедница колку поголем степен на потреби има задоволено толку е потешко да се унапреди. Пример лесно беше да се засили Јуве 2011 кога бекови беа Мота и Григера, со Траоре и Гросо на другата страна. Мело и Сисоко во средина Јакинта и Амаури во нападот. Исто и Интер годинава лесно е да го засилиш бидејќи Ранокија и Паласио беа прв тим лани, а од нив да го отвориш до пола едното око ќе најдеш подобра алтернатива.

Јас на засилувањата на Јуве гледам како ризични пред се, ама и на долгорочни поради годините на играчите. Спомена некој погоре и може и заебанција да се чини, ама да се уклопат Дибала и Мората во нападот со средината зад нив и овој Сандро да го биде на лев бек Јуве има уште три Скудета во џебот наредните 4 години. Квадрадо и Дракслер се бонус.
Eпа тоа е тој муабет за Манџукиќ, тоа на Деви кажи му го а не да го става Манџукиќ у висока класа на играчи, таму горе со Кун и слична клапа.

Ајде Јоветиќ ок верувам дека ќе биде пак јак играч у Интер,али да си сигурен до толку дека Перишич ќе биде подобар од Куардадо.Кажи по кој основ го закључи тоа?
Не сум го заклучил тоа нигде. А има простор за такви заклучоци пошто Квадрадо не игра ништо фудбал, се палите на брзина, океј е тоа. Отиде у Челзи флопна, играч за средна класа екипи како Фиорентина, па и Интер моментално, не викам не. Го пишував истово и во Премиер лига темата.
Перишиќ од друга страна е константно добар играч во вицешампионит на Германија.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.309
Поени од реакции
3.365
Сапунот им го шибна место да си го чуваат...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.770
Поени од реакции
17.691
Eпа тоа е тој муабет за Манџукиќ, тоа на Деви кажи му го а не да го става Манџукиќ у висока класа на играчи, таму горе со Кун и слична клапа.

Не сум го заклучил тоа нигде. А има простор за такви заклучоци пошто Квадрадо не игра ништо фудбал, се палите на брзина, океј е тоа. Отиде у Челзи флопна, играч за средна класа екипи како Фиорентина, па и Интер моментално, не викам не. Го пишував истово и во Премиер лига темата.
Перишиќ од друга страна е константно добар играч во вицешампионит на Германија.
Деви никогаш не го клал МАнџукич во класа со Кун али кога веќе си тргнал да ми ставаш зоборови в уста барем заврши. Најди ајде еден пост каде што сум го клал во иста класа или сум спомнал нешто такво.

За мене во класата на Кун се Ибра и Суарез а можеби и Тевез.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom